MATCHDAY: De Graafschap – Willem II

20
1996

De wedstrijden tegen Fortuna en Volendam liggen nog vers in het geheugen. In Limburg liet de voorhoede zich van zijn beste kant zijn, maar faalde de defensie net als tegen PSV een aantal keer opzichtig. 10 tegendoelpunten in 2 uitwedstrijden is toch wel een beetje veel van het goede. In Volendam was het spel wat minder (wel veel kansen), maar werd er toch gewonnen. Al met al is Willem II het seizoen helemaal zo slecht nog niet begonnen.

Dit weekend staat er weer een belangrijk duel op de planning, met kansen op een mooi resultaat. De tricolores gaan op bezoek bij de Graafschap, in de altijd sfeervolle Vijverberg. Ongetwijfeld gaan de supporters van beide er een topdag van maken. Voor ons is het al de derde keer op rij dat het uitvak rammetje vol zit, na Sittard en Volendam.

De laatste keer dat we in de eredivisie tegen de Graafschap speelde was tijdens het seizoen 2015/2016. Thuis werd het 0-0, op de Vijverberg 2-2. Velen zullen zich die pot nog wel herinneren. 0-2 voor door 2 doelpunten van Falkenburg, niks aan het handje, en dan na een rode kaart voor notabene de Graafschap nog 2-2 spelen. Typisch Willem II, werd er toen gezegd. Onze laatste overwinning in Doetinchem stamt overigens alweer uit 2008, kortom, hoog tijd voor 3 punten.

Die 3 punten zijn ook zeker haalbaar. De Graafschap heeft pas 4 punten en komt erg moeilijk tot scoren. Willem II weet het net juist makkelijk te vinden, dus het belooft een leuke wedstrijd te worden. Bovendien heeft de Graafschap nogal wat personele problemen. Schorsingen voor Klaasen en Serrarens, beide normaal vaak spelend, en (mogelijke) blessures voor onder andere Straalman, Vet, Nieuwpoort, van de Pavert, Nieuwpoort en Vreman. Aan de kant van Willem II lijkt helaas Ozbiliz niet op tijd fit om mee te gaan spelen, waardoor Croux diens rol wederom zal moeten invullen.

Om een aantal spelers kan Koster inmiddels niet meer heen. Maar toch heeft hij ook een aantal moeilijke keuzes te maken. Wie wordt bijvoorbeeld de keeper? Gaat Lieftink spelen, toch Akkaynak, of wellicht Anita? En laat hij Dankerlui, die tegen PSV en Fortuna niet best voor de dag kwam, staan, of gaat Lewis weer naar de backpositie en gaat Meissner spelen? We zullen het zondag zien.

20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments