Home » Headlines » COMING UP: de derby, nak – Willem II

COMING UP: de derby, nak – Willem II

Het is weer derby time! Door overwinningen van zowel Sparta als Roda en het onnodige verlies van Willem II bij Excelsior (met dank aan….), moeten we als supporters toch nog een beetje zweten. We zijn nog niet veilig. Komend weekend wederom een cruciale speelronde. Roda moet op bezoek bij het eveneens matig presterende Groningen, en Willem II mag op bezoek in Bavel-Noord.

De derby is altijd speciaal natuurlijk! Dat zal ook komende zaterdag bij de afsluitende training weer op passende wijze duidelijk worden. In aanloop naar de wedstrijd liet de plaatselijke vingerverf club uit breda weer eens op originele wijze van zich horen. Logisch natuurlijk, ze hebben tenslotte Zuid Europese taferelen op de tribune. Meest gepassioneerde support ter wereld man, ongeëvenaard….je weet toch!

Laten we het programma van de ploegen onderin nog eens op een rij zetten:

 • Groningen: thuis roda, uit Utrecht, thuis Excelsior, uit PSV.
 • Willem II: uit nak, thuis feyenoord, uit Zwolle, thuis Vitesse.
 • Nak: thuis Willem II, uit Sparta, thuis Heerenveen, uit Twente.
 • Roda: uit Groningen, thuis PSV, uit Venlo, thuis Ado.
 • Sparta: uit Vitesse, thuis nak, uit Feyenoord, thuis Heracles.
 • Twente: uit Ado, thuis Zwolle, uit Vitesse, thuis nak.

Momenteel staan we 4 punten voor op Roda en 6 op Sparta. Eigenlijk 5 en 7 overigens, vanwege ons veel betere doelsaldo. Als Roda komend weekend verliest van Groningen en Sparta weet niet te winnen in Arnhem, dan staat Willem II er ongeacht de uitslag in breda prima voor. Maar, tegen de ratjes is er ook zeker een goed resultaat haalbaar. Want ondanks dat ze de beste sfeer ter wereld hebben, was het thuis tegen Vitesse afgelopen week bijzonder matig.

Eerder dit seizoen was de uitslag in Tilburg 1-1. Ogbeche maakte in de eerste helft de 1-0, Ambrose maakte kort na rust gelijk vanuit door een frommelgoal na een enorme mispeer van Chirivella. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door verschrikkelijk voetbal dat pijn deed aan je ogen. Wat een verschil met de passie en het voetbal van afgelopen weken!

Spelen we ons dit weekend definitief veilig? Aan de 750 afreizende Kruiken zal het in ieder geval niet liggen!

58 reacties

 1. Zojaaaa

  3

  0
 2. Helmaal niets in Breda!! Helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Breda.

  3

  0
 3. YESS!!! YESS!!

  1

  0
 4. 1-2  en nu volhouden.

  0

  0
 5. What the …. 0-1!

  0

  0
 6. OldskooL

  Zo matchday, zin in gvd

  2

  0
 7. Ze hebben het beste publiek, drinken het meeste bier, hebben een fantastische stad, en de beste trainer en spelers van de eredivisie.

  En dan komt het ‘kleine’ Tilburg op bezoek, arbeiders stad met een slordige 200.000 inwoners en die in alles minder is, dus wedstrijd is eigenlijk al gespeeld…

  Nee grootbroeken, wij zijn niet bang voor jullie. Op de momenten dat t moet dan staat er een machine klaar voor jullie, alleen speciaal voor jullie, remember 22-05-2016, voor altijd….

  COME ON TILBURG, COME ON WILLEM II

  14

  6
 8. Gelijkspelletje en een scorende Sol en ik ben tevreden.

  11

  3
 9. Zucht. Helaas werkt er ene van de biside bij ons. En helaas ‘harde kern’ nak. Sukkels gaan rookbommen in België halen. Terugpakken noemen ze dat. Hoop dat ze goed af gaan samen met een flinke boete . En hoger als de onze!

  14

  4
 10. Veel gretige jongens, die niet altijd mogen spelen en nu in de derby iets mooi kunnen laten zien. Komt helemaal goed zondag,💪💪.  Wordt mooie 3 punter voor tricolores

  15

  6
 11. Crowley verhuren is wel de grootste fout in de winterstop geweest. Hij schiet de een na de ander erin!

  15

  6
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ Subjectief

   Helaas niks nieuws dit wisten   de supporters op het moment dat die verhuurd  werdt al.

   7

   10
  • De grootste fouten in de winterstop waren Wijnaldum en Enoh halen. Dit kans ons nog duur komen te staan ,konen nu fitte en bruikbare spelers tekort .

   14

   3
 12. Pilske

  Komt het ‘zojaaaahh actieteam’ nog in actie? Of gaan wij zondag laten zien wie de baas is 🔴⚪️🔵🙏🏼

  10

  2
  • Misschien wel beiden!!!!

    

   13

   4
  • Dat muurschilderen van breda kennen we nu wel. Terwijl arbeiders stad Tilburg op 1 oor ligt een beetje verven. Die dronken imbecielen uit breda kwamen waarschijnlijk net het falkenburg park uitgerold met nog 90291 kratten bier.

    

    

   16

   4
 13. Keiebaant

  Paar jaar geleden heb ik samen met een maat op de B-site gezeten wij speelde toen met o.a. armenteros, Dijks  uitslag 0-0 en was toen heel blij dat ik weer naar huis kon. Zondag zit ik weer met mijn bredase vrienden maar op de lange zijde gelukkig. Ik vrees ik onze achterhoeden , we zijn erg kwetsbaar zowel centraal als op de rechtsback positie. ik hoop zo dat we niet verliezen anders kan het nog wel eens heel spannend gaan worden onderin..

   

  8

  21
  • Probleem is idd de achterhoede daarnaast kan Nac aardig ballen. Enige houvast is dat Nac op de zondag op eigen terrein nog weleens onderuit gaat en vaak faalt als het moet gebeuren.

   Het zal een hels karwei worden, hoop op minimaal een puntje en dat Groningen niet verliest van Roda

   7

   3
 14. Als de algemeen directeur van Willem ll, ONZE club in zowel de landelijke media als ook in de regionale media wegzet als “de hockeyclub onder de voetbalclubs”, moeten we onszelf dan niet eens afvragen of het misschien tijd wordt om in te grijpen?

  Het is gewoon om te janken!!!!

  31

  30
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Ga je nu het Hockey belachelijk maken Dirruk?😂😉

   11

   1
   • Ik zou niet durven. Deze mensen hebben de club destijds gered en verdienen niks dan lof!!!!

    5

    8
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   In het artikel (AD / BD) waar je op doelt staat geen enkel citaat van Van Gool, die helemaal niet aan het woord komt. Ik heb sterk de indruk dat journalist  Van Bergen de klok heeft horen luiden, maar de klepel niet heeft gevonden.

   18

   9
  • De commissarissen kunnen/mogen hem wegsturen toch? Maar kan je niet beter stellen dat daar juist het problemen zit, omdat ze hem niet wegsturen?

   3

   5
  • david loggie

   Wij moesten volgens jou de krant nooit geloven. Waarom nu wel dan?

   11

   3
  • Het beste bestuur dat we ooit hebben gehad, wás een hockeybestuur. Had althans een hockeyvoorzitter. Deze man missen we nog iedere dag. Ik althans wel. Want alles wat na hem kwam, had weliswaar een voetbalachtergrond, maar was ook een baggerbestuur vergeleken met dat van onze hockeyman.

   14

   0
   • Top René, Wim Groels nog een keer in het zonnetje zetten, dat verdient hij.

    12

    0
  • Onze Dirrukje haalt informatie uit de krant nota bene. Neem het op als een compliment of ken de interne zaken binnen Willen II wat beter.

   Totslot, geef aub op deze site nooit meer “inhoudelijke reacties” over zaken binnen Willem II want je hebt werkelijk geen idee, aldus de accountant.

   16

   4
   • Dus de accountant gaat mij nu vertellen dat ik de interne zaken binnen Willem II niet ken. Waar doel je dan op? Dat we vroeger een hockeybestuur hadden die wel capabel waren een BVO te runnen. Daar ben ik het dan ook werkelijk waar 100% mee eens. Maar die hebben nooit gezegd dat Willem II de hockeyclub onder de voetbalclubs is.

    Een van die voormalige bestuurders doet nog steeds goede zaken voor Willem II, of denk je dat Berry van Gool degene is die inmiddels ruim 2 mln van de vraagprijs van het stadion heeft afgekregen. ( buiten de tegemoetkoming in kosten achterstallig onderhoud )

     

    Maar mooi dat jij als deskundige en cijferspecialist er nu over begint, want dan heb ik wel wat vragen voor je.

    Want als de accountant dat ook echt de accountant is van ONZE club, mag ie mij eens opheldering geven over een aantal zaken waarover enkele supporters de afgelopen jaren intern inhoudelijk navraag gedaan hebben  bij ONZE club maar nooit een antwoord op hebben gekregen. Laten we eens beginnen met de volgende 3 vragen.

     

    Waar is de recette opbrengst gebleven van het oefenduel in Duitsland wat Marc van Hintum destijds heeft geregeld? Daar zijn ze bij onze club weken naar op zoek geweest en zullen ze de accountant dan ook over aangesproken hebben.

     

    Waar is de recetteopbrengst gebleven van het oefenduel wat Willem II op de open dag van Lierse SK heeft gespeeld. In de boeken staan die nergens vermeld toch, terwijl er bewijzen zijn aangeleverd dat deze wedstrijd helemaal niet gratis te bezoeken was voor de supporters.

     

    Waarom was Dhr. Verstaeten zo verbaasd dat de supporters ( uit de clubraad ) hem haarfijn uit konden leggen waar de club de achterban belazerde met hun misleidende cijfers en ze daarvoor een compliment gaf ( als je jouw mailadres doorgeeft kan ik je de betreffende mail toesturen ), om deze cijfers vervolgens op een informatieavond wederom verkeerd voor te spiegelen, wat vervolgens leidde tot het tijdelijk stilleggen van de informatieavond omdat bepaalde personen de waarheid wilden opsommen. Weet nog dat Peter van Ierland met spoed werd opgetrommeld om deze supporters toch met klem te vragen, niet alles op tafel te leggen omdat dit schadelijk zo zijn voor onze club. :-).

     

    Graag z.s.m. antwoord dan heb ik de volgende 2-3 boekhoudkundige vragen weer voor je, gaan we eens kijken wie hier geen idee heeft, ondanks dat ie een keer de krant ( geen prutser van een Hack of v.d. Put maar Dennis van Bergen ) aanhaalt.

     

    Ik weet namelijk 100% zeker dat onze AD heeft gezegd dat Willem ll volgens hem de hockeyclub onder de voetbalclubs is. En dat hij dit heeft gezegd vindt ik nog niet eens zo erg, want we weten inmiddels dat onze AD niet heel erg veel verstand heeft van een voetbalbedrijf en waar het om draait voor de supporters maar we hebben ook een persvoorlichter die dit soort interviews moet doorlezen en uitspraken zoals deze, even ter controle moet voorleggen aan de  betreffende personen, om ze vervolgens uit het interview te schrappen.

    13

    26
   • Zoveel tips geef ik je en nog associeer je mij met DEaccountsnt. Wellicht als je mijn berichtje opnieuw leest dat dan het lichtje gaat branden.

    5

    6
   • @Subjectief,

     

    Dat is nu precies mijn probleem. Het lichtje gaat bij mij nooit branden.

    Maar zodra je de accountant weer spreekt vraag het hem en geef het antwoord hier eens door.

    4

    10
   • @Dirruk

    Ik wil op bovenstaande graag een en ander over uitlaten maar niet via dit forum. Ik heb tevens geen account op deze website en iedereen zou onder mijn naam iets kunnen posten. Doe een suggestie voor de correspondentie en ik zal deze week tijd maken om erop te reageren.

    4

    0
   • @Subjectief,

     

    Ik snap je nu niet helemaal. Je hebt toch een account op deze website en deze is uniek want er is maar een Subjectief. Volgens mij kan er niemand onder jouw naam iets posten want jij bent de enige die onder Subjectief hier post.

     

    Ik wil graag de discussie met je aangaan over het bovenstaande en ook alle andere zaken die Willem II aangaan zoals ik altijd de discussie met iedereen binnen Willem II aanga, dus zeg maar waar en wanneer.

     

    Je kunt mijn e-mail adres en/of 06 nummer via een de verantwoordelijke personen binnen Willem II krijgen, dus vraag even of ze jou de gegevens van Dirruk geven. Of jij moet zeggen vraag jij het maar even aan Berry van Gool want die weet wie Subjectief is, dan vraag ik het aan hem,  en dan spreken we elkaar binnenkort.

     

    Zou wel graag van je horen waarom we niet via dit forum kunnen overleggen want ik heb geen geheimen, en van mij mag iedereen weten wat ik weet.

    4

    7
   • Nou de meesten hier hebben geen behoefte om te weten wat jij weet……dus doe dit lekker ergens apart……

     

    13

    9
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    Nou ik wel Rooi stien en nog wel meer mensen. Gewoon blijven posten hier  als je dingen weet Dirruk!!!

    7

    8
  • Peter van Meel

   Hoi Dirruk,

   Heb jij niks anders te doen dan dit forum voltetteren met je belangrijke meninkjes?

   8

   2
 15. We gaan in ieder geval voor GOUD !!!

  7

  6
 16. Geen Peters, geen Lachman, geen Meissner, geen Lewis, nou die spitsen daar kunnen het wandelend af zondag. Gelukkig hebben we van der Linden nog, de man met de draaicirkel van een mammoettanker. De bal moet op de helft van NAk blijven dan maar.

  17

  5
 17. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Volgens BD geen Lewis (het wordt dun achterin). Lieftink wel van de partij.

  6

  1
 18. De rattenvanger van Hamelen maar eens inschakelen zondag? Want zoveel sterkhouders zijn er bij ons niet bij dat ik hoop op een punt ipv winst. Hopelijk heb ik ongelijk……

  8

  2
 19. RJ

  Zijn er nog andere supporters die niet gaan maar wel ergens gezamenlijk de wedstrijd willen bekijken?

  10

  2
 20. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Zo me oordoppen liggen weer klaar voor zondag ivm gehoorschade van sfeer die ze daar week in week uit maken!!!

  14

  8
 21. HOS

  Ik weet dat de website gerund wordt door vrijwilligers, maar ik zou het fijn vinden (als dit uiteraard mogelijk is) als er wat vaker nieuwsberichten op de website zouden komen. Ik kijk zeker in aanloop naar de derby misschien wel 15 keer per dag op tilbo.com en kijk eigenlijk heel vaak voor niets, omdat er geen reacties/ geen nieuws op de website staat. Als ik zie wat er op facebook allemaal voorbij komt, dan is dat eigenlijk veel meer.

  Vragen als hoe staat het nu met Lieftink? Kan die zondag meedoen?

  41

  5
 22. Heeft iemand een goede anti Nac plaatjes zodat ik wat collega’s kan irriteren?

  6

  24
 23. Martin Coolen

  Dit zou de logische opstelling zijn, als alle spelers fit zijn;

  Wellenreuther, Lewis, Heerkens, van der Linden, Tsimikas, Chirivella, Rienstra, Lieftink, Croux, Sol en Haye.

  3

  3
  • Lewis en Lieftink zijn er vermoedelijk niet bij

   2

   5
   • Dat is dus rapmzalig zonder deze voetballers.

    5

    4
   • Enoh op t middenveld als stofzuiger is prima. Dankerlui is een bijtertje, die heb je ook nodig met dit soort wedstrijden.

     

    3

    11
   • Lieftink wel.

    2

    2
   • Lewis is vorm is een gemis, maar tegen de snelle aanvallers van nak vind ik het niet zo erg als Dankerlui speelt. Gewoon focussen op verdedigen. Voor het scoren hebben we Sol

    Laten we niet doen alsof nak nou zo goed is. Staan onder ons en zovaak scoren ze niet. Gewoon erop klappen gvd. Het zijn maar kut ratten. Die moet je opjagen tot ze zichzelf doodlopen.

    11

    3
 24. Is er al iets bekend over de selectie? Zijn Lieftink, Azzaoui, Enoh, Abubakar  en Lewis er weer bij ?

  Gvd nu al fucking veel zin in zondag !

   

  15

  3
 25. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Dit is z’on foto

  22

  4
 26. Punten tegen Nak lijken toch wel heel belangrijk! Gezien het resterende speelschema, lijkt nak het makkelijkste programma te hebben, en ook roda zit in de flow en speelt tegen ploegen waar je zo punten kunt weghalen.

  Daarentegen kunnen we met de drie punten ademhalen en zie ik ons niet meer ingehaald worden.

  Zondag iedereen dus weer vol achter de ploeg en met weer veel passie en strijd op het veld revanche nemen op de beroerde wedstrijd in Tilburg!

  15

  6