COMING UP: de derby, nak – Willem II

58
4367

Het is weer derby time! Door overwinningen van zowel Sparta als Roda en het onnodige verlies van Willem II bij Excelsior (met dank aan….), moeten we als supporters toch nog een beetje zweten. We zijn nog niet veilig. Komend weekend wederom een cruciale speelronde. Roda moet op bezoek bij het eveneens matig presterende Groningen, en Willem II mag op bezoek in Bavel-Noord.

De derby is altijd speciaal natuurlijk! Dat zal ook komende zaterdag bij de afsluitende training weer op passende wijze duidelijk worden. In aanloop naar de wedstrijd liet de plaatselijke vingerverf club uit breda weer eens op originele wijze van zich horen. Logisch natuurlijk, ze hebben tenslotte Zuid Europese taferelen op de tribune. Meest gepassioneerde support ter wereld man, ongeëvenaard….je weet toch!

Laten we het programma van de ploegen onderin nog eens op een rij zetten:

  • Groningen: thuis roda, uit Utrecht, thuis Excelsior, uit PSV.
  • Willem II: uit nak, thuis feyenoord, uit Zwolle, thuis Vitesse.
  • Nak: thuis Willem II, uit Sparta, thuis Heerenveen, uit Twente.
  • Roda: uit Groningen, thuis PSV, uit Venlo, thuis Ado.
  • Sparta: uit Vitesse, thuis nak, uit Feyenoord, thuis Heracles.
  • Twente: uit Ado, thuis Zwolle, uit Vitesse, thuis nak.

Momenteel staan we 4 punten voor op Roda en 6 op Sparta. Eigenlijk 5 en 7 overigens, vanwege ons veel betere doelsaldo. Als Roda komend weekend verliest van Groningen en Sparta weet niet te winnen in Arnhem, dan staat Willem II er ongeacht de uitslag in breda prima voor. Maar, tegen de ratjes is er ook zeker een goed resultaat haalbaar. Want ondanks dat ze de beste sfeer ter wereld hebben, was het thuis tegen Vitesse afgelopen week bijzonder matig.

Eerder dit seizoen was de uitslag in Tilburg 1-1. Ogbeche maakte in de eerste helft de 1-0, Ambrose maakte kort na rust gelijk vanuit door een frommelgoal na een enorme mispeer van Chirivella. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door verschrikkelijk voetbal dat pijn deed aan je ogen. Wat een verschil met de passie en het voetbal van afgelopen weken!

Spelen we ons dit weekend definitief veilig? Aan de 750 afreizende Kruiken zal het in ieder geval niet liggen!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Angelo
Gast
Angelo

Zojaaaa

wil
Lid
wil

Helmaal niets in Breda!! Helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Breda.

Wil
Gast
Wil

YESS!!! YESS!!

Wil
Gast
Wil

1-2  en nu volhouden.

vak-a
Lid
vak-a

heel snel de 1-3 erin jassen

Grenzen
Gast
Grenzen

Aanvaller erbij zetten.

Wilco
Gast
Wilco

What the …. 0-1!

jako
Gast
jako

Die rechtsback onmiddellijk wisselen….risico nu te groot

OldskooL
Lid
OldskooL

Zo matchday, zin in gvd

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Ze hebben het beste publiek, drinken het meeste bier, hebben een fantastische stad, en de beste trainer en spelers van de eredivisie.

En dan komt het ‘kleine’ Tilburg op bezoek, arbeiders stad met een slordige 200.000 inwoners en die in alles minder is, dus wedstrijd is eigenlijk al gespeeld…

Nee grootbroeken, wij zijn niet bang voor jullie. Op de momenten dat t moet dan staat er een machine klaar voor jullie, alleen speciaal voor jullie, remember 22-05-2016, voor altijd….

COME ON TILBURG, COME ON WILLEM II

Top
Gast
Top

Gelijkspelletje en een scorende Sol en ik ben tevreden.

Tsja
Gast
Tsja

Zucht. Helaas werkt er ene van de biside bij ons. En helaas ‘harde kern’ nak. Sukkels gaan rookbommen in België halen. Terugpakken noemen ze dat. Hoop dat ze goed af gaan samen met een flinke boete . En hoger als de onze!

Frietmet
Lid
Frietmet

ach, volgend jaar even langs prisedeau voor golfballen;)

Snoekie
Gast
Snoekie

Veel gretige jongens, die niet altijd mogen spelen en nu in de derby iets mooi kunnen laten zien. Komt helemaal goed zondag,💪💪.  Wordt mooie 3 punter voor tricolores

Subjectief
Gast
Subjectief

Crowley verhuren is wel de grootste fout in de winterstop geweest. Hij schiet de een na de ander erin!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Subjectief

Helaas niks nieuws dit wisten   de supporters op het moment dat die verhuurd  werdt al.

TheObserver
Lid
TheObserver

De grootste fouten in de winterstop waren Wijnaldum en Enoh halen. Dit kans ons nog duur komen te staan ,konen nu fitte en bruikbare spelers tekort .

Pilske
Lid
Pilske

Komt het ‘zojaaaahh actieteam’ nog in actie? Of gaan wij zondag laten zien wie de baas is 🔴⚪️🔵🙏🏼

Dirruk
Lid
Dirruk

Misschien wel beiden!!!!

 

Frietmet
Lid
Frietmet

Dat muurschilderen van breda kennen we nu wel. Terwijl arbeiders stad Tilburg op 1 oor ligt een beetje verven. Die dronken imbecielen uit breda kwamen waarschijnlijk net het falkenburg park uitgerold met nog 90291 kratten bier.

 

 

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Paar jaar geleden heb ik samen met een maat op de B-site gezeten wij speelde toen met o.a. armenteros, Dijks  uitslag 0-0 en was toen heel blij dat ik weer naar huis kon. Zondag zit ik weer met mijn bredase vrienden maar op de lange zijde gelukkig. Ik vrees ik onze achterhoeden , we zijn erg kwetsbaar zowel centraal als op de rechtsback positie. ik hoop zo dat we niet verliezen anders kan het nog wel eens heel spannend gaan worden onderin..

 

TheObserver
Lid
TheObserver

Probleem is idd de achterhoede daarnaast kan Nac aardig ballen. Enige houvast is dat Nac op de zondag op eigen terrein nog weleens onderuit gaat en vaak faalt als het moet gebeuren.

Het zal een hels karwei worden, hoop op minimaal een puntje en dat Groningen niet verliest van Roda

Keiebaant
Gast
Keiebaant

ben het met je eens!

Dirruk
Lid
Dirruk

Als de algemeen directeur van Willem ll, ONZE club in zowel de landelijke media als ook in de regionale media wegzet als “de hockeyclub onder de voetbalclubs”, moeten we onszelf dan niet eens afvragen of het misschien tijd wordt om in te grijpen?

Het is gewoon om te janken!!!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ga je nu het Hockey belachelijk maken Dirruk?😂😉

Dirruk
Lid
Dirruk

Ik zou niet durven. Deze mensen hebben de club destijds gered en verdienen niks dan lof!!!!

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

In het artikel (AD / BD) waar je op doelt staat geen enkel citaat van Van Gool, die helemaal niet aan het woord komt. Ik heb sterk de indruk dat journalist  Van Bergen de klok heeft horen luiden, maar de klepel niet heeft gevonden.

Maximaal
Gast
Maximaal

De commissarissen kunnen/mogen hem wegsturen toch? Maar kan je niet beter stellen dat daar juist het problemen zit, omdat ze hem niet wegsturen?

david loggie
Lid
david loggie

Wij moesten volgens jou de krant nooit geloven. Waarom nu wel dan?

René
Gast
René

Het beste bestuur dat we ooit hebben gehad, wás een hockeybestuur. Had althans een hockeyvoorzitter. Deze man missen we nog iedere dag. Ik althans wel. Want alles wat na hem kwam, had weliswaar een voetbalachtergrond, maar was ook een baggerbestuur vergeleken met dat van onze hockeyman.

Ben
Lid
Ben

Top René, Wim Groels nog een keer in het zonnetje zetten, dat verdient hij.

Subjectief
Gast
Subjectief

Onze Dirrukje haalt informatie uit de krant nota bene. Neem het op als een compliment of ken de interne zaken binnen Willen II wat beter.

Totslot, geef aub op deze site nooit meer “inhoudelijke reacties” over zaken binnen Willem II want je hebt werkelijk geen idee, aldus de accountant.

Dirruk
Lid
Dirruk

Dus de accountant gaat mij nu vertellen dat ik de interne zaken binnen Willem II niet ken. Waar doel je dan op? Dat we vroeger een hockeybestuur hadden die wel capabel waren een BVO te runnen. Daar ben ik het dan ook werkelijk waar 100% mee eens. Maar die hebben nooit gezegd dat Willem II de hockeyclub onder de voetbalclubs is. Een van die voormalige bestuurders doet nog steeds goede zaken voor Willem II, of denk je dat Berry van Gool degene is die inmiddels ruim 2 mln van de vraagprijs van het stadion heeft afgekregen. ( buiten de tegemoetkoming… Lees verder »

Subjectief
Gast
Subjectief

Zoveel tips geef ik je en nog associeer je mij met DEaccountsnt. Wellicht als je mijn berichtje opnieuw leest dat dan het lichtje gaat branden.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Subjectief,

 

Dat is nu precies mijn probleem. Het lichtje gaat bij mij nooit branden.

Maar zodra je de accountant weer spreekt vraag het hem en geef het antwoord hier eens door.

Subjectief
Gast
Subjectief

@Dirruk

Ik wil op bovenstaande graag een en ander over uitlaten maar niet via dit forum. Ik heb tevens geen account op deze website en iedereen zou onder mijn naam iets kunnen posten. Doe een suggestie voor de correspondentie en ik zal deze week tijd maken om erop te reageren.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Subjectief,   Ik snap je nu niet helemaal. Je hebt toch een account op deze website en deze is uniek want er is maar een Subjectief. Volgens mij kan er niemand onder jouw naam iets posten want jij bent de enige die onder Subjectief hier post.   Ik wil graag de discussie met je aangaan over het bovenstaande en ook alle andere zaken die Willem II aangaan zoals ik altijd de discussie met iedereen binnen Willem II aanga, dus zeg maar waar en wanneer.   Je kunt mijn e-mail adres en/of 06 nummer via een de verantwoordelijke personen binnen Willem II krijgen, dus vraag… Lees verder »

Rooi Stien
Gast
Rooi Stien

Nou de meesten hier hebben geen behoefte om te weten wat jij weet……dus doe dit lekker ergens apart……

 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Nou ik wel Rooi stien en nog wel meer mensen. Gewoon blijven posten hier  als je dingen weet Dirruk!!!

Peter van Meel
Gast
Peter van Meel

Hoi Dirruk,

Heb jij niks anders te doen dan dit forum voltetteren met je belangrijke meninkjes?

wil
Lid
wil

We gaan in ieder geval voor GOUD !!!

Zekur
Gast
Zekur

Geen Peters, geen Lachman, geen Meissner, geen Lewis, nou die spitsen daar kunnen het wandelend af zondag. Gelukkig hebben we van der Linden nog, de man met de draaicirkel van een mammoettanker. De bal moet op de helft van NAk blijven dan maar.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Volgens BD geen Lewis (het wordt dun achterin). Lieftink wel van de partij.

roemir
Gast
roemir

De rattenvanger van Hamelen maar eens inschakelen zondag? Want zoveel sterkhouders zijn er bij ons niet bij dat ik hoop op een punt ipv winst. Hopelijk heb ik ongelijk……

RJ
Lid
RJ

Zijn er nog andere supporters die niet gaan maar wel ergens gezamenlijk de wedstrijd willen bekijken?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Zo me oordoppen liggen weer klaar voor zondag ivm gehoorschade van sfeer die ze daar week in week uit maken!!!

HOS
Gast
HOS

Ik weet dat de website gerund wordt door vrijwilligers, maar ik zou het fijn vinden (als dit uiteraard mogelijk is) als er wat vaker nieuwsberichten op de website zouden komen. Ik kijk zeker in aanloop naar de derby misschien wel 15 keer per dag op tilbo.com en kijk eigenlijk heel vaak voor niets, omdat er geen reacties/ geen nieuws op de website staat. Als ik zie wat er op facebook allemaal voorbij komt, dan is dat eigenlijk veel meer.

Vragen als hoe staat het nu met Lieftink? Kan die zondag meedoen?

D'n dieje
Gast
D'n dieje

Heeft iemand een goede anti Nac plaatjes zodat ik wat collega’s kan irriteren?

Krilles
Lid
Krilles

misschien men avatar?

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Dit zou de logische opstelling zijn, als alle spelers fit zijn;

Wellenreuther, Lewis, Heerkens, van der Linden, Tsimikas, Chirivella, Rienstra, Lieftink, Croux, Sol en Haye.

Ibo
Gast
Ibo

Lewis en Lieftink zijn er vermoedelijk niet bij

Grenzen
Gast
Grenzen

Dat is dus rapmzalig zonder deze voetballers.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Enoh op t middenveld als stofzuiger is prima. Dankerlui is een bijtertje, die heb je ook nodig met dit soort wedstrijden.

 

wil
Lid
wil

Lieftink wel.

Frietmet
Lid
Frietmet

Lewis is vorm is een gemis, maar tegen de snelle aanvallers van nak vind ik het niet zo erg als Dankerlui speelt. Gewoon focussen op verdedigen. Voor het scoren hebben we Sol

Laten we niet doen alsof nak nou zo goed is. Staan onder ons en zovaak scoren ze niet. Gewoon erop klappen gvd. Het zijn maar kut ratten. Die moet je opjagen tot ze zichzelf doodlopen.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Is er al iets bekend over de selectie? Zijn Lieftink, Azzaoui, Enoh, Abubakar  en Lewis er weer bij ?

Gvd nu al fucking veel zin in zondag !

 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Dit is z’on foto

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Punten tegen Nak lijken toch wel heel belangrijk! Gezien het resterende speelschema, lijkt nak het makkelijkste programma te hebben, en ook roda zit in de flow en speelt tegen ploegen waar je zo punten kunt weghalen.

Daarentegen kunnen we met de drie punten ademhalen en zie ik ons niet meer ingehaald worden.

Zondag iedereen dus weer vol achter de ploeg en met weer veel passie en strijd op het veld revanche nemen op de beroerde wedstrijd in Tilburg!