COMING UP: de derby, nak – Willem II

53
4676

Het is weer derby time! Door overwinningen van zowel Sparta als Roda en het onnodige verlies van Willem II bij Excelsior (met dank aan….), moeten we als supporters toch nog een beetje zweten. We zijn nog niet veilig. Komend weekend wederom een cruciale speelronde. Roda moet op bezoek bij het eveneens matig presterende Groningen, en Willem II mag op bezoek in Bavel-Noord.

De derby is altijd speciaal natuurlijk! Dat zal ook komende zaterdag bij de afsluitende training weer op passende wijze duidelijk worden. In aanloop naar de wedstrijd liet de plaatselijke vingerverf club uit breda weer eens op originele wijze van zich horen. Logisch natuurlijk, ze hebben tenslotte Zuid Europese taferelen op de tribune. Meest gepassioneerde support ter wereld man, ongeëvenaard….je weet toch!

Laten we het programma van de ploegen onderin nog eens op een rij zetten:

  • Groningen: thuis roda, uit Utrecht, thuis Excelsior, uit PSV.
  • Willem II: uit nak, thuis feyenoord, uit Zwolle, thuis Vitesse.
  • Nak: thuis Willem II, uit Sparta, thuis Heerenveen, uit Twente.
  • Roda: uit Groningen, thuis PSV, uit Venlo, thuis Ado.
  • Sparta: uit Vitesse, thuis nak, uit Feyenoord, thuis Heracles.
  • Twente: uit Ado, thuis Zwolle, uit Vitesse, thuis nak.

Momenteel staan we 4 punten voor op Roda en 6 op Sparta. Eigenlijk 5 en 7 overigens, vanwege ons veel betere doelsaldo. Als Roda komend weekend verliest van Groningen en Sparta weet niet te winnen in Arnhem, dan staat Willem II er ongeacht de uitslag in breda prima voor. Maar, tegen de ratjes is er ook zeker een goed resultaat haalbaar. Want ondanks dat ze de beste sfeer ter wereld hebben, was het thuis tegen Vitesse afgelopen week bijzonder matig.

Eerder dit seizoen was de uitslag in Tilburg 1-1. Ogbeche maakte in de eerste helft de 1-0, Ambrose maakte kort na rust gelijk vanuit door een frommelgoal na een enorme mispeer van Chirivella. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door verschrikkelijk voetbal dat pijn deed aan je ogen. Wat een verschil met de passie en het voetbal van afgelopen weken!

Spelen we ons dit weekend definitief veilig? Aan de 750 afreizende Kruiken zal het in ieder geval niet liggen!

53 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments