Coming up: Cambuur – Willem II

1
1553

En dan is het al weer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2014 – 2015. Een seizoen dat werkelijk voorbij is gevlogen! Wie ons na 33 wedstrijden op plek 9 had gezet was voor gek verklaard, maar inmiddels is iedereen er het in Nederland over eens dat Willem II onder leiding van Streppel een goed voetballende ploeg is die eigenlijk nog een flinke handvol punten te weinig heeft gekregen.

In de laatste wedstrijd staat de eindrangschikking nog op het spel. Bij winst is er een reële kans op plek 8, maar bij verlies dreigt zelfs nog plek 12. Een plaats lager dan 10e zou gevoelsmatig geen terechte afspiegeling zijn van ons afgelopen seizoen, dus aan de mannen in het veld om er alles aan te doen om die plek 8 te grijpen en de geschiedenis in te gaan als het meest succesvolle Willem II sinds zeer lange tijd.

Cambuur heeft een gelijkwaardig seizoen achter de rug, wat minimaal net zo knap is, daar het het 2e jaar van de Noorderlingen is in de Eredivisie, wat volgens de “kenners” altijd nog lastiger is dan het eerste. Coach Henk de Jong en zijn mannen zullen het goede seizoen thuis ongetwijfeld af willen sluiten met een overwinning, dus 100% scherpte is een vereiste!

Met het oog op de toekomst lijkt het “doorpakken” van Berry en kornuiten voorzichtig begonnen. Een aantal bepalende spelers heeft inmiddels verlengd en ook de technische staf zal grotendeels bijeen blijven. Vooral het in tact blijven van de tandem Streppel – Bogers zal erg belangrijk zijn. Verder steken de eerste geruchten over nieuwe spelers de kop al weer op, heerlijk altijd, die transferperiode! Uitdagingen genoeg (gaat Mitchell? Wie wordt de spits? Enz.). Hopelijk staat er straks in Diessen weer een nagenoeg complete en strijdbare selectie aan de aftrap!

Maar goed, nog 1 wedstrijd waarin er nog genoeg op het spel staat en wellicht is er weer reden voor de spelers om met het golfkarretje langs het uitvak te scheuren! Jan Vioen achter het stuur na zijn laatste wedstrijd!

Vermoedelijke opstelling Willem II: Lamprou; vd Struijk, Wuytens, Peters, Dijks; Pluim, Messaoud, Wuytens; Andrade, Armenteros, Ondaan

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments