Coming up: AZ – Willem II

183
5930
Fotoburo Toin Damen ©,

Op zaterdagavond wacht Willem II de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Om acht uur wordt de bal aan het rollen gebracht. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Lindhout.

Onze club maakt een onthutsend zwakke periode door. Voor de laatste overwinning moeten we bijna drie maanden terug, kansloze nederlagen tegen tegenstanders van bescheiden formaat volgen elkaar op, schoten op doel zijn een zeldzaamheid en achterin is de situatie zeer zorgelijk. De enige houvast zijn de 18 punten die aan het begin van het seizoen zijn vergaard, maar die buffer brokkelt iedere week iets verder af. In de woorden van Timon Wellenreuther, momenteel één van de weinige lichtpuntjes, na afloop van de zeperd tegen Cambuur: we moeten ons realiseren hoe slecht we zijn. Dit is niet goed genoeg voor de eredivisie. Geen leuke constateringen, maar daardoor niet minder waar. Er moet dus heel snel iets veranderen. En ondanks dat het niet bepaald makkelijk zal zijn, is de wedstrijd tegen AZ daartoe wel de eerste gelegenheid.

Het seizoen van de Alkmaarders is tegenovergesteld aan het onze. De ploeg van Pascal Jansen begon slecht aan de competitie en bivakkeerde weken in de onderste regionen. Inmiddels is de weg omhoog ingeslagen. De laatste vijf eredivisieduels werden niet verloren. Afgelopen weekend won AZ knap in de Arena en midweeks werd Heracles met 4-1 uit de beker gestoten. Inmiddels bezet AZ de achtste plaats met acht punten meer dan wij. We treffen dus een tegenstander met vertrouwen.

Toch doen we het de laatste jaren allerminst verkeerd in Alkmaar. Vorig seizoen werd weliswaar met 5-3 verloren, maar bij de twee edities ervoor ging de volle buit mee naar Tilburg. Op 18 januari 2020 werd na een wervelende tweede helft met 1-3 gewonnen en op 1 december 2018 werd door twee goals van Fran Sol met 0-2 gezegevierd.

Het treffen van zaterdag is tevens een weerzien met de gewaardeerde oude bekende Vangelis Pavlidis. Verder zijn invaller Evyen en basiskracht Midtsjø weer terug van een blessure. Aan onze kant is het meedoen van Pol Llonch nog onzeker. Daarnaast zouden er basisplaatsen zijn voor Elton Kabangu en Max Svensson.

183 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments