Coming up: AZ-Willem II

44
2777
Pavlidis verschalkt doelman Rody de Boer (foto: (c) Toin Damen)

Na een roemloze uitschakeling in de beker, speelt Willem II zondagmiddag om kwart voor 5 tegen AZ. Vorig seizoen was dit de eerste wedstrijd na de winterstop. Een fris en fruitig spelend Willem II won met 1-3. Een jaar later is alles anders. Willem II staat voor het eerst sinds jaren onder de streep. Willem II strompelde al moeizaam door de competitie, maar de laatste weken zakte de ploeg door de ondergrens.

Voor aanvang van het seizoen werd niet echt naar ploegen als Fortuna en Sparta gekeken, maar de resultaten gaven aanleiding toch vooral op dit soort clubs te focussen. En dan is het natuurlijk cruciaal dat zulke wedstrijden niet verloren worden, maar dat gebeurde niet. De wedstrijden kenden een vergelijkbaar verloop. Een vroege achterstand en persoonlijke fouten nekten Willem II.

Willem II mag hopen dat het snel winterstop wordt. In de laatste 2 wedstrijden tegen AZ en Ajax is waarschijnlijk niet veel eer te behalen. Al weten we het nooit zeker. Willem II wist namelijk de laatste onderlinge ontmoeting tegen zowel AZ en Ajax te winnen. Dit biedt echter slechts een sprankje hoop voor de wedstrijd morgen. AZ is en blijft een prima team, al staat de ploeg op dit moment slechts 7e. Dit vertekent wel enigszins, omdat AZ een wedstrijd minder heeft gespeeld.

We kunnen echter niet zeggen dat het rustig is bij AZ. Als donderslag bij heldere hemel werd trainer Arne Slot ontslagen vanwege een flirt met Feyenoord en tot overmaat van ramp werd AZ (onnodig) uit Europa geknikkerd. Ondanks deze tegenslagen blijft AZ morgen de torenhoge favoriet. Willem II zal duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen dan de afgelopen wedstrijd wil het maar een klein beetje kans maken op een resultaat.

44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments