MATCHDAY: AZ-Willem II

14
1279
Inzet Ogbeche wordt door Seuntjens achter de lijn gestopt! Wiedemeijer ziet dit over het hoofd. (foto: Toin Damen)

Het nadeel van een competitieteams met 18 ploegen is dat je tegen elke ploeg een keertje uit moet spelen. Dus reizen we morgen af naar Alkmaar. Een van de minst interessante wedstrijden van het seizoen. Een sfeerloos, winderig stadion en een 1-tje op het totoformulier, omdat AZ nu eenmaal beter is. Traditioneel is dit een van de minst populaire uitwedstrijden van het seizoen. Dit jaar is echter alles anders. Ok, de rij met uitverkochte uitvakken op rij komt tot een einde, maar er reizen toch gewoon 500 Willem II-ers naar Alkmaar af om de wedstrijd te bezoeken, ondanks de bijna zekere nederlaag, Sinterklaasperikelen en de afstand.

Deze 500 Willem II-ers weten eigenlijk niet goed wat te verwachten van Willem II. Zoals bekend, begon Willem II goed aan het seizoen, maar inmiddels is de club afgezakt naar de onderste regionen. Een toevallige overwinning in Zwolle zorgt ervoor dat we nog niet onder de streep staan, maar er zullen de laatste 4 wedstrijden voor de winterstop toch echt punten moeten worden gepakt om niet met een hoofd van zorgen aan het kerstdiner te gaan. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Vitesse biedt weinig hoop dat deze punten morgen al gepakt gaan worden. Willem II werd vakkundig weggecounterd door de Arnhemmers. Vitesse legde feilloos bloot dat Willem II verdedigend zeer zwak is. Toch zal Koster waarschijnlijk met dezelfde vier verdedigers tegen AZ beginnen, simpelweg omdat er geen alternatieven zijn. Jordens Peters maakte immers afgelopen zondag zijn rentree in de eredivisie, maar voor een basisplaats komt het duel tegen AZ waarschijnlijk te vroeg.

AZ dan. De Alkmaarders kennen een beetje een vlees noch vis seizoen. AZ begon het seizoen goed met 2 klinkende overwinningen op NAC en FC Emmen en een doelsaldo van 9-1, maar daarna kwam de klad er een beetje in. AZ staat op een 9e plaats met 19 punten. Net als Willem II heeft AZ een kater aan de wedstrijd van afgelopen zondag overgehouden. AZ stond in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo binnen 20 minuten met 0-2 voor, maar wist die voorsprong ondanks een man meer niet over de streep te trekken. VVV Venlo scoorde in de blessuretijd de 2-2.

Het verleden biedt weinig hoop op een goed resultaat voor Willem II morgen. Waar Willem II thuis nog wel eens weet te winnen van AZ, moeten we voor de laatste uitoverwinning in Alkmaar terug naar 5 mei 2001. Hans Westerhof was trainer in Tilburg. Dick Jol was de scheidsrechter en de doelpunten voor Willem II werden gemaakt door Yassine Abdellaoui, Jatto Ceesay en Delano Hill. Het lijkt een eeuwigheid geleden. Hoog tijd om deze wedstrijd uit de boeken te schieten. Aan de 500 Willem II-ers zal het in ieder geval niet liggen.

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments