Coming up: AZ – Willem II

4
2026

Zondag staat alweer de derde speelronde voor de deur. Om half drie wordt in het AFAS Stadion in Alkmaar afgetrapt voor de wedstrijd tegen AZ, waarin de Trots van het Voetballand op jacht gaat naar zijn eerste driepunter. Het duel staat onder leiding van Ed Janssen. Gevlagd wordt er door de heren Strijker en Lapar. Christiaan Bax is de vierde official.

De uitwedstrijd in Alkmaar is op papier opnieuw geen eenvoudig te nemen horde in de loodzware competitiestart van de Tricolores. De nummer drie van de voorbije jaargang is het huidige seizoen echter hortend en stotend gestart. AZ werd in de openingswedstrijd op eigen terrein van het kastje naar de muur gestuurd door Ajax en vorige week werd slechts een schamel puntje mee teruggenomen uit Kralingen, waarmee het puntenaantal van de Alkmaarders gelijk is aan dat van onze club.

Het is deze transferperiode roerig in de Zaanstreek. AZ verloor de ons welbekende Nemanja Gudelj aan Ajax, dat tevens zijn broertje aantrok en zijn vader -te licht bevonden bij de hekkensluiter van de Jupiler League- van een baantje als scout voorzag. Ook Steven Berghuis, Simon Poulsen en Wesley Hoedt verkasten naar nieuwe oorden. Daar tegenover staan onder andere de komst van de door veel clubs begeerde Vincent Janssen van Almere City, Jop van der Linden van Go Ahead en de terugkeer van Joris van Overeem, die vorig seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht uitkwam. Eerste keus onder de lat is sinds dit seizoen Sergio Rochet, die met name in de openingswedstrijd een aantal vreemde capriolen uithaalde. Hij is de vervanger van de naar Turkije vertrokken Esteban, die vorig seizoen voorkwam dat het superieure Willem II met punten uit Alkmaar vertrok. Al met al lijkt de equipe van John van den Brom er niet sterker op geworden. Daarbij komt nog dat onze club AZ treft tussen twee Europese wedstrijden tegen het altijd lastige FC Astra Giurgiu, waarvan uit reeds verloren werd. Kortom; er valt wat te halen zondag.

Willem II is het seizoen met het verdienstelijke optreden tegen Vitesse en de ingecalculeerde, maar geflatteerde nederlaag in de Arena niet zo slecht begonnen. De afgelopen dagen lag de zware blessure van Bruno Andrade echter als een grauwsluier over de club heen. De scheenbeenbreuk is in de eerste plaats een persoonlijk drama voor de hardwerkende voorbeeldprof Andrade zelf, maar zeker ook een sportieve aderlating die Streppel flink wat hoofdbrekens kost. Afgaande op de vrijdagtraining lijkt er meteen een basisplaats weggelegd te zijn voor de kersverse aanwinst Nick van der Velden, die voor de broodnodige ervaring voorin moet zorgen.

Een goed resultaat in de klappertjestombe zou in de eerste plaats dan ook een morele overwinning zijn. Het zou getuigen van een flinke dosis mentale veerkracht die zeer welkom is in aanloop naar het belangrijke treffen met NEC.

Borst vooruit, vooral bij tegenslag. Zoals het Stoere Kerels betaamt.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments