MATCHDAY: Almere City – Willem II

14
2709
Foto: Toin Damen

De nacompetitie. Maandenlang hebben we hem wanhopig gepoogd te ontlopen, maar vrijdag staat hij dan toch onherroepelijk voor de deur. De uitwedstrijd tegen Almere City is de eerste horde die genomen moet worden op weg naar het lijfsbehoud. Arbiter Allard Lindhout is aangewezen om het duel in het Yanmar Stadion in goede banen te leiden. Hij wordt hierbij geassisteerd door de grensrechters Lapar en Sanders. De vierde man luistert naar de naam Dieperink.

Teleurstelling, realisme en strijdbaarheid vochten zondag na het eindsignaal om voorrang in het bezoekersvak. Teleurstelling om het uitblijven van een Houdini-act. Realisme omdat de nacompetitie het logische gevolg is van de tweede competitiehelft. Willem II behaalde sinds eind februari slechts één schamel puntje en won zijn tweede wedstrijd van het kalenderjaar pas toen het handhaving niet meer in eigen hand had. Strijdbaarheid vanwege het resultaat en het vertoonde spel in Kerkrade. Er werd weer eens gewonnen, we wisten drie keer het net te vinden (op vreemde bodem nog wel), er werd geknokt en Anouar kali maakte een verdienstelijke rentree. Als we dan tóch het vagevuur van de nacompetitie in moeten, dan maar op deze manier.

Vrijdag wacht in de Flevopolder de eerste akte van het tweeluik tegen Almere City. Met de Almeerders treffen we niet de meest tot de verbeelding sprekende tegenstander, maar wél een die overduidelijk in een overwinningsroes verkeert en blaakt van het zelfvertrouwen. Nadat de ploeg in het najaar wekenlang op de laatste plaats bivakkeerde werd trainer Stekelenburg vervangen door de ons welbekende Jack de Gier. Vanaf dat moment werd een gestage opmars ingezet, met een periodetitel en een verdienstelijke achtste plaats tot gevolg -de beste eindnotering ooit voor de club die in 2005 als FC Omniworld zijn intrede deed in het betaalde voetbal. In de eerste ronde van de play-offs werd FC Emmen zowel thuis als uit met 4-1 aan de kant gezet.

De Tricolores traden twee keer eerder aan in Almere; beide keren toevalligerwijs op de laatste speeldag van de competitie. Op 27 april 2012 werd een 1-4 zege geboekt en ook op 25 april 2014 trokken we, toen als kersvers kampioen van de Jupiler League, aan het langste eind. Eén van de doelpunten van Willem II kwam destijds voor rekening van Norair Mamedov, die momenteel voor Almere City uitkomt. Het treffen van vrijdag vormt sowieso een weerzien met oude bekenden; ook Kees van Buren, Paul Quasten en Jasper Waalkens droegen ooit het mooiste shirt ter wereld.

De nacompetitie. Zonder twijfel de twee meest gehate weken van het jaar. Weken tussen hoop en vrees. Daarom veel sterkte met de zenuwen allemaal. Maar vooral: heel veel succes. Wij zijn de Trots van het Voetballand en wij gaan ons hier doorheen slaan.

Leev’ hoezee, voor Willem II, horen wij overal.

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments