Coming up: Ajax – Willem II

21
1933

Het leek wel een treffen tussen Ajax en Feyenoord vrijdag, getuige de inzet van politie en beveiliging. We moesten zelfs zittend en met de lichten uit Dordrecht verlaten. Maar, het was beter geregeld dan vorig jaar, toen de boefjes van Dordrecht zomaar door een hek konden breken met zelf gewonde kinderen tot gevolg. En wat was het genieten in de schapenstal van Dord tijdens de wedstrijd! In tegenstelling tot wat we uit bij ADO zagen, gingen de Tricolores dit keer vanaf de eerste minuut geconcentreerd en vol gas de tegenstander te lijf. Waar het vorige weken nog aan koelbloedigheid voor de goal ontbrak, stond het nu voor we het wisten al 0-2. Dordrecht, dat wat mij betreft veruit de zwakste ploeg dit jaar is, had niks in te brengen tegen onze jongens. 0-4 was het resultaat en daarmee een mooie plek in de middenmoot. Nog 1 puntje hebben we nodig, om ons puntentotaal van 2 jaar terug te evenaren, wat een wereld van verschil!

Het waren extra belangrijke punten vrijdag, want er komt weer een lastige reeks aan. Bovendien verloren concurrenten zoals NAC, Eagles, ADO en Excelsior weer punten. De lastige reeks die een einde brengt aan een schitterende eerste seizoenshelft, begint met Ajax uit komend weekend. In de Arena, over het algemeen geen populaire bestemming onder Willem II supporters, hebben we normaal weinig te zoeken. 2 jaar terug werd Ajax tegen Willem II kampioen na een volledig kansloos gezapig potje (5-0). Toch mogen van verwachten dat het dit keer geen kansloze afslachting gaat worden. We zijn tenslotte die seizoen nog niet 1 keer weggespeeld door een tegenstander. Willem II moet weer serieus genomen worden en is met haar snelheid voorin een bedreiging voor elke ploeg. Ook Ajax zal dus op moeten passen.

De statistieken zeggen uiteraard niet veel goeds, maar Ajax is dit seizoen niet onklopbaar. Het team lijkt minder dan afgelopen jaren, en verloor toch al redelijk wat punten. De laatste weken ging het echter wel erg lekker, met 15 doelpunten in 4 wedstrijden. Toch werd afgelopen weekend een matig resultaat behaald in Den Haag, Kortom, de Tricolores zullen hun beste voetbal moeten laten zien om met een resultaat Amsterdam te verlaten, maar zijn niet bij voorbaat kansloos. Gelukkig is de druk dit keer minder, we staan er immers prima voor! Streppel en Peters gaven reeds de voorzet, we gaan onze huid duur verkopen! Er al meer dan 220 kaarten verkocht, ook dat is een wereld van verschil met 2 jaar terug. Laten we hopen dat de Tricolores weer door 300 of meer man gesteund worden komend weekend!

 

21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments