COMING UP: Ajax – Willem II

162
6698
Copyright: Toin Damen

Dat het niet lekker loopt bij ons cluppie is misschien wel de understatement van het jaar te noemen. Na een flitsend begin is het voetbal de afgelopen weken echt niet om aan te zien. Geen idee, geen lijn, geen vertrouwen, de onzekerheid van vorig seizoen lijkt weer helemaal terug. We mogen erg blij zijn met het aantal al behaalde punten, maar de eerste referenties naar ‘het tijdperk v/d Looij’ worden links en rechts al gemaakt.

En dan mag je uit naar Amsterdam. Weinig eer te behalen zou je zeggen. Toch ging het tegen Ajax ook afgelopen (ramp)seizoen niet eens zo slecht. Uit werd met 3-1 verloren in januari van dit jaar, maar tot minuut 83 stond het 1-1. En thuis werd eind 2020 nog met 1-1 gelijkgespeeld (goal van Wriedt) na een snelle achterstand (4e minuut). Zo’n wedstrijd tegen Ajax is misschien wel net wat we nodig hebben. Er staat weinig op het spel, dus je speelt vrijer dan de thuiswedstrijden tegen concurrenten, die perse gewonnen moeten worden. Komende week staat er, thuis tegen Cambuur, weer zo eentje op het programma.

Willem II moet het in Amsterdam doen zonder Bergstrom, die nog geblesseerd is. Talent Sam Tel zit daarom op de bank. Grim, die zelf 125 keer voor Ajax uitkwam, blijft hoopvol (dat moet hij natuurlijk ook blijven) en zegt dat “ook Ajax mindere momenten kent”. Wij zijn vooral erg benieuwd hoe Willem II voor de dag komt en of er verbetering in het spel of in ieder geval de inzet merkbaar is.

Check hier de voorbeschouwing met Grim:

162 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments