Coming up: Ajax – Willem II

110
8584
Foto: Toin Damen

Donderdagavond om 21:00 speelt Willem II de lastige uitwedstrijd tegen Ajax. Kan Willem II voor een stuntje zorgen in de Amsterdam ArenA?

Vóór de winterstop speelde Willem II zijn laatste wedstrijd van 2020 thuis tegen Ajax. Toen die wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde, was er hoop dat Willem II na de winterstop beter zou kunnen presteren. Het liep anders: er werd geen enkele wedstrijd gewonnen. Het pijnlijke gevolg daarvan volgde deze week: Adrie Koster werd ontslagen en om die reden staat Willem II donderdag onder leiding van Gery Vink. De tijd zal het leren of dit de juiste stap is, maar het is duidelijk dat er iets moet gebeuren om de negatieve spiraal te kunnen doorbreken.

De vorige editie Ajax – Willem II illustreert het grote verschil tussen dit en vorig seizoen. Vorig seizoen kon Willem II de ArenA verlaten met een 0-2 overwinning op zak. Willem II won zo drie jaar na de eerste overwinning voor de tweede keer een eredivisiewedstrijd op Amsterdamse bodem. Het passeerde dankzij die overwinning PSV op de ranglijst. De winst was toen goed voor een derde plek in de Eredivisie.

Nu vinden Willem II terug op de 17e plek in de Eredivisie. Een plek die aan het einde van het seizoen leidt tot rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie. Het gat met de nummer 16, ADO Den Haag, bedraagt nog altijd 1 punt, omdat de ploeg uit Den Haag deze week verloor. Tegenstander Ajax is nog altijd koploper in de Eredivisie.

Je bent geneigd om alvast over de wedstrijd tegen Ajax heen te kijken. Dan volgen er immers extreem belangrijke wedstrijden tegen FC Emmen en ADO Den Haag. Morgen zal blijken of Willem II voor een stunt kan zorgen.

110 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments