MATCHDAY: Ajax – Willem II (20.45 uur)

23
1286

Helaas voor Willem II komt, ondanks zo nu en dan leuk voetbal, de degradatiestreep snel dichterbij. De afgelopen weken worden te weinig punten gepakt, waardoor we inmiddels nog maar 1 puntje boven de streep staan. Dat hadden maar weinig mensen verwacht, na het bemoedigende begin. Ook tegen Utrecht waren er in de eerste helft meer dan voldoende kansen, maar een overwinning zat er niet echt in.

Vandaag staat Ajax op het programma. De Amsterdammers zijn in topvorm, onder andere gedreven door ‘onze’ Frenkie de Jong. Jarenlang was de uitwedstrijd in Amsterdam voor ons een kansloze missie. Tot daar ineens in 2016 de eerste overwinning (1-2) was, met doelpunten van Falkenburg en Sol. Vorig seizoen werd er weliswaar verloren met 3-1, maar die verliespartij kwam pas laat in de wedstrijd tot stand, nadat Willem II op voorsprong kwam via wederom Sol. Fran weet dus hoe hij moet scoren in Amsterdam.

Willem II wordt de laatste weken geteisterd door flink wat blessures, waardoor Koster nog altijd niet kan spelen in de ideale opstelling. Inmiddels zijn Lewis en Kolovos weer wedstrijdfit, waardoor de keuze voor de technische staf iets uitgebreider begint te worden. Aangezien Ajax en PSV momenteel ver boven de rest uitsteken, lijkt er op papier niet veel haalbaar, maar je weet het nooit. Het is vooral van belang het goede gevoel weer terug te krijgen door een sterke wedstrijd te spelen. En, daarbij kunnen wij als supporters uiteraard helpen.

De komende weken zijn loodzwaar. Ajax uit, Zwolle uit, Vitesse thuis, AZ uit en Heerenveen thuis, een pittig programma. Pas half december staat er een op papier wat mindere tegenstander op het programma, ADO. De kans is dus groot dat Willem II de komende weken onderin zal blijven hangen. Laten wij als supporters zorgen dat we ons niet laten demotiveren en laten we de sfeer en betrokkenheid vasthouden van de eerste maanden. Tegen Ajax wordt het goede voorbeeld wederom gegeven met een uitverkocht uitvak. 800 kruiken in Amsterdam, dat gaat een feestje worden.

23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments