MATCHDAY: Ajax – Willem II

33
3088

De laatste competitiewedstrijd van 2017 voert de Tricolores naar Amsterdam, waar zondag in de Arena de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma staat. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van arbiter Manschot. Zeinstra en Langkamp vlaggen. Vierde official is de heer Oostrom.

Met Ajax treft onze club een tegenstander waar het momenteel bijzonder onrustig is. Op woensdag werden de Amsterdammers in Enschede uit het bekertoernooi gekegeld, de volgende ochtend stond de vrijwel voltallige technische staf op straat en een dag later werd Michael Reiziger tot interim-trainer gebombardeerd, om vermoedelijk op korte termijn ingeruild te worden voor huidig Utrecht-coach Erik ten Hag. Dit terwijl Ajax in competitieverband net de draai gevonden leek te hebben. Er werd overtuigend gewonnen van koploper PSV en ook de zware uitwedstrijd bij AZ leverde drie punten op. Tussendoor werd ook Excelsior verslagen.

Ajax-uit was jarenlang, op een verdwaald gelijkspel na, een garantie op een forse nederlaag. Tot vorig jaar, toen onze club met behulp van goals van Erik Falkenburg en Fran Sol voor een ongekende stunt zorgde. Ook dit weekend zal voor een goed resultaat werkelijk álles moeten meezitten, maar onmogelijk is het niet. Dat is inmiddels bewezen. Ajax moet het dit weekend doen zonder de zieke Deyovaisio (goed voor flink wat punten bij Scrabble) Zeefuik, die daarmee onder andere Viergever, Younes en Wöber vergezelt in de Amsterdamse ziekenboeg.

Met een weinig enerverende, maar eenvoudige zege op de buurtjes uit Waalwijk wist Willem II zich voor het eerst in elf jaar te verzekeren van overwintering in het bekertoernooi. Ook de daaropvolgende loting, die een thuiswedstrijd tegen Roda opleverde, biedt perspectief. Keerzijde was het uitvallen van de ontketende doelpuntenmachine Bartholomew Ogbeche, die met een hamstringblessure naar de kant moest. Zijn plaats zal worden ingenomen door Mo el Hankouri. Ook Pedro Chirivella ontbreekt, net als de al langer geblesseerde captain Jordens Peters.

33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments