MATCHDAY: Aangeslagen ADO te pakken?

12
2088

Vanavond speelt Willem II de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Den Haag. Het zal, op het kunstgras, geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Willem II is de laatste wedstrijden meer dan goed bezig. De ploeg voetbalde al het hele seizoen aardig, maar pas nu lijkt de ploeg te beseffen wat er nodig is om de punten uit het vuur te slepen. De goede ‘serie’ begon met het gelijke spel (2-2) thuis tegen PSV, die wedstrijd werd gevolgd door een 1-3 overwinning bij FC Twente en afgelopen zondag won Willem II de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen Cambuur met 3-0. De wedstrijd tegen Cambuur was niet van een al te hoog niveau, maar de Tricolores waren duidelijk de bovenliggende partij.

In de eerste helft heeft Cambuur, dankzij het geconcentreerd verdedigen van Willem II, geen kans gehad. Het is ook goed om te zien dat de standaardsituaties eindelijk iets opleveren; alle doelpunten tegen Cambuur werden gemaakt vanuit een standaardsituatie. Aan de kant van Willem II is Nick van der Velden de opvallendste man. De speler is van origine een middenvelder, maar de afgelopen wedstrijden vulde hij de rol van centrale aanvaller prima in. Ook achterin is er door Streppel een goede keuze gemaakt: Joppen speelt de laatste wedstrijden in plaats van Koppers. De achterhoede is daardoor een stuk stabieler geworden.

ADO Den Haag begon het seizoen een stuk beter dan Willem II. Even leek het erop dat ADO weleens de verrassing van het seizoen kon worden. Vooral de ruime overwinning op bezoek bij FC Twente was verrassend te noemen, maar achteraf gezien is die overwinning niet heel veel waard. De afgelopen weken gaat het ADO weer wat beter af: er werd thuis met 1-0 gewonnen van Feyenoord, met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse en vorig weekend won ADO met 0-1 op bezoek bij AZ. Lang kon de ploeg uit de Hofstad niet genieten van deze overwinning, want deze week bleek dat de club in financiële problemen verkeerd. De nieuwe eigenaar United Vansen, waar Wang eigenaar van is, heeft twee van de drie betalingstermijnen laten verstrijken en daardoor dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro.

De kans is dan ook groot dat ADO terug wordt gezet naar categorie 1 van het financiële ratingsysteem van de KNVB. Hopelijk kan Willem II profiteren van de onrust die is ontstaan in Den Haag. Nog een gelukje voor Willem II: clubtopscorer Mike Havenaar zal in ieder geval niet meedoen; in duel met AZ brak de spits twee ribben en daardoor is de Japanner tot de winterstop uitgeschakeld.

Voor Willem II is de wedstrijd tegen ADO opnieuw van groot belang. Als Willem II weet te winnen, dan wordt ADO in ieder geval ingehaald. Ook zou dankzij een overwinning de bovenkant van het rechterrijtje in beeld blijven. Met ook nog de thuiswedstrijd tegen Roda JC in het vooruitzicht, kunnen het zomaar eens hele fijne feestdagen worden.

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments