MATCHDAY | ADO Den Haag-Willem II

100
5059

We mogen weer! Na de interlandperiode mogen de Tricolores aantreden in Den Haag tegen het ADO van trainer Alfons Groendijk.
Naast Groenendijk komen we oud-Willem II-ers Erik Falkenburg en Thom Haye tegen. Beide spelers zijn overigens allerminst zeker van een basisplaats.

Meest in het oog springende selectiespelers die in actie kwamen tijdens de interlandperiode waren Vangelis Pavlidis voor het (helaas) uitgeschakelde Griekenland en Ché Nunnely voor Oranje -20 in een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Nunnely gaf wel de assist op het enige NL’se doelpunt.
Mike Trésor Ndayishimiye mocht 10 minuten meedoen in de gewonnen wedsrijd van België onder 21 tegen Duitsland.

Met een (bijna) complete selectie heeft Adrie Koster morgen keus genoeg in zijn basisopstelling.
Niet alleen keert Dries Saddiki terug van een schorsing, ook Damil Dankerlui en Marios Vrousai zijn weer fit én beschikbaar.

Wie had gedacht dat we na het wegvallen van Fernando Lewis nog 3 serieuze/ gelijkwaardige opties zouden hebben op de rechtsbackpositie.
Damil Dankerlui, Freek Heerkens én Bart Nieuwkoop kunnen op die positie terecht. Niet alleen deze positie is inmiddels goed bezet, alle posities zijn inmiddels dubbel voorzien.
Het is de vraag of op het middenveld Saddiki en Marios Vrousai terug mogen keren of dat Nieuwkoop en Trésor mogen blijven staan.

Mijn schot voor de boeg:
Wellenreuther, Heerkens, Holmen, Peters, Nelom, Nieuwkoop, Llonch, Vrousai, Nunnely, Pavlidis, Kohlert

Willem II heeft in ieder geval iets goed te maken tegen ADO den Haag want vorig seizoen werd niet alleen Europees voetbal verspeeld in Den Haag (6-2) na een 1-2 voorsprong en een oliedomme rode kaart van Damil Duikerlui maar ook de thuiswedstrijd werd kansloos met 0-3 verloren.
Voor de laatste (thuis)overwinning moeten we terug naar 2015 toen Armenteros het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Voor de laatste uitoverwinning moeten we zelfs terug naar 2008 toen Demouge in de laatste minuut de winnende maakte.

Op de ranglijst is het verschil duidelijk in het voordeel van Willem II (6e) waar ADO den Haag in een strijd verwikkeld is om weg te blijven van de degradatiezone. Dit seizoen degraderen de onderste twee ploegen en op dit moment staat ADO maar 1 punt boven “de streep” samen met PEC Zwolle.
Willem II staat precies in het midden van de middenmoot. Bij een overwinning is plek 3 binnen handbereik maar bij verlies behoort een daling tot plek 10 ook tot de mogelijkheden. Om definitief aan te haken bij de strijd om Europees voetbal lijkt een overwinning noodzakelijk in Den Haag.

De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout die Willem II dit seizoen 1x eerder leidde in de 2-3 gewonnen uitwedstrijd bij Fortuna Sittard.
20:45 is de aanvangstijd en de wedstrijd is al even uitverkocht waardoor 500 supporters de Tricolores zullen ondersteunen.

Wat denk jij dat de uitslag wordt? Of hoe denk jij dat de basiself eruit ziet?

100 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments