Home » Laatste Nieuws » Clubraad Willem II eist opening van zaken na vertrouwensbreuk
AMSTERDAM - Ajax - Willem II. Amsterdam Arena, 20-08-2016, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Willem II technisch directeur Joris Mathijsen en Willem II algemeen directeur Berry van Gool o[p de tribune.

Clubraad Willem II eist opening van zaken na vertrouwensbreuk

De clubraad van Willem II eist opening van zaken over het conflict dat is ontstaan tussen de raad van commissarissen (rvc) en het stichtingsbestuur van de Tilburgse club. In een brief werden ze vorige week uitgenodigd voor een bijeenkomst om over een ‘ernstige vertrouwensbreuk’ tussen beide organen te praten.

Het conflict spits zich toe op het functioneren van Van Gool, technisch directeur Mathijsen staat buiten de conflicten!

Volledig artikel Brabants Dagblad

13 reacties

 1. Dirruk heeft gelijk.

  de RvC neemt een vreemde rol op zich door directeur te spelen ipv toezichthouder. Bovendien voert de RvC een regime zoals in Noord Korea; niemand mag ze tegen spreken en ze hebben altijd gelijk. Vooral de voorzitter doet precies wat hij wil.

  van Gool wordt verweten dat hij nog geen hoofdsponsor heeft, een reis naar een internationale wedstrijd heeft gemaakt waar de knvb hem voor heeft gevraagd en dat hij de RvC geen informatie wil geven over het jeugdbeleidsplan. De RvC wil van Van Gool af, het bestuur niet.

  Echt hele domme acties van mensen die vooral aan zichzelf denken op een heel dom moment. Als sponsor zit je echt niet te wachten op dit zootje. Eigenlijk moet iemand op staan en de hele klerezooi naar huis sturen.

   

  1

  2
 2. en TILBO heeft het onderwerp maar uit de HEADLINES gehaald ?

   

  3

  3
 3. Ik weet zeker dat de Clubraad niet om openheid van zaken heeft gevraagd.

   

  Wie zou dat hebben moeten doen? Degenen die de stem voor de verschillende gremia in de Clubraad zouden moeten zijn, weten niet eens wat er speelt en willen dit ook helemaal niet weten. Ze zeggen namens de verschillende groeperingen in de Clubraad te zitten en te handelen, maar dit is allang niet meer het geval. De sponsoren die er toe doen regelen wederom alles wat ze te melden hebben niet aan hun vertegenwoordigers in de Clubraad. En deze sponsoren zijn heel belangrijk voor de koers die er gevaren wordt blijkt nu wel weer, want ze hebben stelling genomen m.b.t. de onrust die er nu weer heerst aan de Goirleseweg, en er wordt hier door de verschillende partijen ook mee geschermd.

   

  Degene die namens de supporters in de Clubraad zitten melden ook helemaal niks naar hun achterban,

  A. omdat ze helemaal niet weten wat er speelt

  B. omdat ze dit ook helemaal niet naar buiten willen/mogen brengen.

  C. als ze feiten en bewijzen krijgen aangedragen om zaken binnen de club aan te kaarten doen ze er ook niks mee.

   

  De andere geledingen zitten er ook gewoon voor spek en bonen bij dus waarom zouden ze nu openheid van zaken willen? Denkt er iemand dat ze nu dan gaan ingrijpen en hun macht gaan gebruiken? Hou op joh.

   

  De Clubraad is in de loop der tijd vleugellam gemaakt en dit hebben ze met z’n allen laten gebeuren, terwijl de Clubraad eigenlijk het machtigste orgaan van de club zou moeten zijn, die ervoor zou zorgen dat alles open en transparant besproken kon worden. De Clubraad kan het Stg. bestuur opdracht geven bepaalde zaken te onderzoeken, aan te kaarten bij de RvC en de Clubraad is zelfs zo machtig dat als ze eensgezind een standpunt innemen ze het Stg. bestuur opdracht kunnen geven deze opdrachten uit te voeren.

   

  De RvC moet achteraf de directie beoordelen, bijsturen en bij disfuntioneren ingrijpen. Het leden van Stg. bestuur moeten juist als oliemannetjes ( deze naam is bedacht door de 1e voorzitter van het stg. bestuur Peter van Ierland ) fungeren, en ervoor zorgen dat de dingen niet uit de hand lopen zoals dat nu wederom gebeurd.

   

  En het BD en met name Wilber Hack is gewoon weer misbruikt door de verschillende partijen om hun actie kracht bij te zetten. Het huidige conflict speelt al maanden en is ongeveer een week of 6 geleden tot uitbarsting gekomen. Beide partijen hebben steun gezocht, de loopgraven betrokken en zijn nu bezig elkaar zwart te maken, en ervoor te zorgen dat ze zelf zo min mogelijk schade oplopen.

   

  En het is gewoon een ordinaire machtstrijd tussen verschillende personen. Eigenlijk zoals er bij elke club kampen zijn ( technisch en algemeen ) lukt het Berry van Gool, als algemeen directeur niet ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. Het op de meeste fronten falen van onze algemeen directeur is voor het andere kamp nu een stok om mee te slaan. Het gaat er ook helemaal niet meer om of de algemeen directeur nog wel te handhaven is want daar zijn het Stg. bestuur en de RvC het wel over eens dat zijn langste tijd geweest is, het gaat er vooral om welk kamp de macht grijpt als Berry van Gool straks weg is. Dit gaan ten koste van onze club want die is wederom de dupe van het niet capabel zijn van deze personen om samen de organisatie te leiden.

   

  Verder zal er de komende dagen allerlei zin en onzin worden verkondigd, zal het ene kamp naar buiten brengen dat het personeel in een brief aan het Stg. bestuur en de RVC hebben aangegeven dat ze 100% achter de algemeen directeur staan, zullen enkele anderen aangeven waarom ze vinden dat Berry van Gool heeft gefaald in zijn beleid, maar de werkelijke redenen zullen niet snel naar buiten gebracht worden want dan moeten man en paard genoemd worden en dat gaat niemand doen, want dat betekent vrijwel zeker het einde van je carriere bij onze club. En de mensen die het clubbelang op 1 hebben staan zijn afgelopen jaren allemaal afgevoerd als ze hun eerlijke mening gaven (  Frank de Brouwer, Jan van Gool, John Feskens, Wouter Visser om maar eens een paar mensen met een rood, wit en blauw hart te noemen ) en degene die nu op het pluche zitten hebben eigenbelang voorop staan.

   

  Vandaag zal de nieuwe hoofdsponsor waarschijnlijk ook naar buiten gebracht worden, en mocht die afgelopen weekend besloten hebben niet op het voorstel van de algemeen directeur in te gaan, zal de actie van de sponsoren en supporters  om dit jaar het goede doel op het shirt te krijgen opgestart worden, al is het met de recente ontwikkelingen maar de vraag of deze actie nu gaat slagen, want als men tegen elkaar strijd is het moeilijk om tegelijkertijd met elkaar iets unieks weg te zetten.

   

  Ik wens de verantwoordelijken in ieder geval veel wijsheid toe, hoop dat ze de goede beslissingen nemen, het clubbelang voorop stellen en dit clubbelang zeker niet uit het oog verliezen.Helaas zal deze machtstrijd nog even doorsudderen want degene die nu orde op zaken moeten stellen,  voorzitter Stg. bestuur ( Paul Gerritse ), voorzitter RvC ( Jack Buckens ) en het onderwerp van gesprek algemeen directeur ( Berry van Gool ), zijn door vakantie allemaal komende weken niet aanwezig. Wel kunnen ze komende weken eens nadenken wat hun eigen positie bij de club is, wat het beste is om nu te doen en of ze zelf in het eigenbelang of in het clubbelang handelen.

   

  Er zijn wederom alleen maar verliezers in deze situatie en ONZE club is de grootste verliezer. En met de club bedoel ik dan de supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers die van Willem ll houden, want die zijn het hardst de dupe van deze machtstrijd. En laten we als supporters in ieder geval de 11 stoere kerels op het veld steunen want 1 ding is zeker. Als al de hoofdrolspelers in deze soap en hun aanhang allang weer vertrokken zijn bij onze club, staan wij nog steeds met z’n allen op de tribune, want passanten komen, passanten gaan, maar wij blijven altijd komen voor onze club.

   

  WIJ ZIJN WILLEM II TILBURG. SINCE 1896.

   

  35

  12
  • Je zegt dat na vertrek Berry de vraag is welk kamp de macht zal grijpen. Is dat dan niet altijd hun bedoeling geweest om dat te doen? Want ben jij dan van mening (als dat zo is), dat die twee kampen (of gedeeltelijk) in navolging van de directeur hun biezen moeten pakken? Ik ken de in and outs niet, maar probeer het te begrijpen.

   3

   0
   • Dat is inderdaad de bedoeling in dit verhaal. En het zou in het clubbelang goed zijn als naast Berry van Gool ook de andere hoofdrolspelers in dit verhaal hun biezen pakken. Wil je op 0 beginnen zul je het bij de wortel moeten uitroeien en moeten we zorgen dat mensen die het clubbelang voorop hebben staan op de posities komen waar nu mensen zitten die eigenbelang  voorop hebben staan.

    4

    3
 4. In en intriest dat dit zo naar buiten is gebracht. De rol van BD (Hack) is ook (weer) zeer dubieus. Artikel van zaterdag wordt heel helder beschreven dat conflict is tussen Berry en technische staf. Nu een dag later weet men plots dat dit zeker niet het geval is, maar er wel degelijk een ‘issue’ is? Wat voor journalist ben je dan? Eentje voor de Privé, Story of Daily Mirror! Misschien nog wel kwalijker dat menigeen op deze site, zonder enige gêne, onderbouwing of kennis van de achtergronden direct vind dat Berry dus niet deugd en moet oprotten. Echt waar? Jongens ga gewoon achter je club staan, die hoofdsponsor is er (zag al een “teaser” voorbijkomen op FB, tenminste dat vond ik) of komt er snel! Kijk liever wat er écht gebeurd nu; geweldige PR campagnes (‘we’ zijn eindelijk zichtbaar in de stad), de club leeft (zie verkochte seizoenkaarten tot op heden), aantal gerichte nieuwe aankopen die weinig tot niets hebben gekocht, en/of heel bewust zelf voor Willem II kiezen,  maar wel in een goede positie om straks weer te kunnen verkopen met winst. Zodra Sol verkocht is komen de andere grote aankopen (nu niet, want nog geen geld; logisch dus). Dus s.v.p. geduld!!!! En steun! En zeg dat abonnement van dat lachblad op. Kom op jongens.

  70

  7
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ Marcske

   Dat het BD een kut krant is dat is waar Maar dat er wat speelt aan de Goirleseweg is ook helder. Want als dat niet zou zijn.. had mem al lang een verklaring kunnen geven op dt officiële site dat het onzin is. En een evt info avond organiseren waar alles van A tot z kunnen uitleggen

    

   5

   11
  • Artikel nu op Willem II site is puur om de aandacht van het eigen falen RvC en bestuur af te wenden op de onwaarheden in de berichtgeving van het BD. In de trant van: We zorgen ervoor dat de gemeenschappelijke vijand Wilber Hack is voor de supporters en we blijven zelf zitten en buiten schot. “Nee, wij hebben niks fout gedaan, we hebben alles onder controle en het is allemaal de schuld van de media.”

   Goedkoop scoren over de rug van en bij de ziel van club: DE SUPPORTERS. Dat feit is misschien nog wel zorgelijker en walgelijker dan de riooljournalistiek van het BD.

   5

   10
 5. Jammer van die onrust,juist bij de start van het nieuwe seizoen!

  11

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Als deze onrust. Ergens toe lijdt is het nog ergens goed voor geweest. Maar als alles blijft zoals het was is het idd erg

   5

   4
 6. Ik vond het al vreemd dat Mathijssen tussen de conflicten stond, eerst een contract verlening, en dan de directeur van je bedrijf afvallen. Kan zeker, maar vreemd is dat wel.

  Ik vermoed, dat Berry aangerekend wordt, dat er geen hoofdsponsor is. Dat valt hem ook aan te rekenen, laat ik daar duidelijk in zijn, en dat is ook zijn fout. Ik vermoed, daar buiten nog een hele waslijst aan kleine maar ook oncontroleerbare zaken waarvan het de vraag is of en in hoe verre die van Gool zijn aan te rekenen. Hoofdsponsor schap moet je ook achteraan. Natuurlijk kun je geluk hebben, dat iemand gewoon zegt, dat wil ik doen, maar is dat niet het geval moet je dat regelen, daar het serieus geld is voor Willem II. Maar dat alleen, vind ik niet genoeg om over een ernstige vertrouwensbreuk te spreken. Dat zeg je wanneer iemand wat geflikt heeft wat echt niet kan, in mijn ogen.

  Kortom, als het waar is wat we lezen is het toch wel een klein beetje een crisis bij Willem II.

  6

  4
 7. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Bij De soap goede tijden slechte tijden is het zomerstop  aan de Goirleseweg begint ie hoop dat deze soap niet te lang duurt. 

  8

  2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *