Capo niet welkom in Heerenveen voor bekerduel: fanatieke groepen reizen niet af

70
9830

Willem II speelt volgende week een bekerduel in het hoge noorden tegen SC Heerenveen. De fanatieke supportersgroepen van Willem II reizen niet af. De ‘Capo’ van Willem II kreeg namelijk onlangs te horen niet welkom te zijn in Heerenveen. Reden? Het meenemen van een megafoon tijdens het uitduel in de competitie dat Willem II won. Ook wanneer er geen megafoon wordt meegenomen naar het bekerduel, is de desbetreffende persoon niet welkom.

In het uitvak van Heerenveen zijn megafoons kennelijk verboden. Onzin natuurlijk. Sowieso vinden wij dit een puntje voor het landelijk supporterscollectief. Iedereen zijn eigen voetbalbeleving en supporterscultuur, maar accepteer dan ook dat verschillende clubs voetbal op een andere manier beleven. Bij onder andere ADO, Feyenoord en NAC zijn bijvoorbeeld trommels niet welkom en clubs als Heerenveen en AZ weren bijvoorbeeld megafoons. In het kader van normalisatie zou het goed zijn als de verschillende supportersgroepen opkomen voor hun eigen voetbalbeleving. Zoals de fanatieke supportersgroepen van Willem II dat nu ook doen.

Immers: samen uit is samen thuis. Het meenemen van een megafoon naar een uitduel als argument gebruiken om een fanatiek supporter die zich verder goed heeft gedragen te weren, is voor ons een reden om de wedstrijd niet te bezoeken.

Overigens is de kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Heerenveen al begonnen. Maar de supportersgroepen van vak E, Tilburg Tifosi, Hoekie C en KS79 reizen niet af naar het hoge noorden volgende week. Uiteraard staan zij er in Alkmaar wel, samen met de capo zij aan zij.

De wedstrijd zullen de fanatieke supportersgroepen bekijken in Café de Kok.

70
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
40 Discussie draadjes
30 Discussie antwoorden
2 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
48 Gereageerd
Baart013supportTILBURGGewoon DennisBudgie Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Baart
Gast
Baart

Zeik Heerenveen

TILBURG
Gast
TILBURG

Geen Capo Kees Geen support !!!

Budgie
Lid
Budgie

Interessante discussie. Had vier kaarten, maar zijn solidair en blijven thuis. Wat mij op dit moment meer prikkelt is dat ik zojuist Tilbo.com open en als eerste een citaat lees van onze directeur: “er heerst een goede sfeer rond de club”.

Naar alles gekeken is dit natuurlijk een feit, maar waarom horen we niks vanuit Willem II (onze directeur) over deze vorm van “discriminatie”. Want als we het dan toch hebben over “sfeer” ben ik heel erg benieuwd of Willem II opkomt voor haar supporters die er week in week uit voor zorgen dat Willem II leeft!

VanDiepen23
Gast
VanDiepen23

Niet van dat slappe statement word al gemaakt misschien word er door Willem II nog wat geregeld

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Ik ben tegen een boycot.
Gewoon wel gaan en onzen Kees mee naar binnen smokkelen (bijvoorbeeld opgerold in een grote vlag), hoe moeilijk kan het zijn? Tilburg Tilburg schijt aan Heerenveen!!

Frietmet
Lid

Nou veel plezier!

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Zal wel lukken, Hugo de Groot shit yo.

UNITED
Lid
UNITED

Zijn ze nu zelfs bij uitwedstrijden al zo bang voor onze support dat ze dit soort fratsen uit de kast moeten halen?

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Ik denk dat ik een kaartje koop van de ere tribune en daar met mijn megafoon ga zitten, ergens in de buurt bij een microfoon van fox

Dirruk
Lid
Dirruk

Wat ik altijd zo opvallend vind is dat als er een statement wordt gemaakt ( in dit gevel wederom een standpunt om je medesupporters te steunen ) er weer veel supporters beginnen te zeiken dat het niks uithaalt om niet te gaan. Deze actie vanuit Heerenveen slaat helemaal nergens op en als de fanatieke groep dan besluit niet te gaan om hun capo en vriend te steunen, kan ik dat alleen maar waarderen. En ze zeggen niet dat degenen die wel willen gaan niet mogen gaan, dus ga lekker die kant op en hou je commentaar voor je. Dit soort… Lees verder »

Willem II Supporter 013
Gast
Willem II Supporter 013

Ben het met je eens, maar had ook al kaarten besteld vóór de boycot en woon 15 min van Hveen dus voor mij was het logischer wel te gaan maar ik kijk nog ff

Dirruk
Lid
Dirruk

Willem ll Supporter013,

Als je al kaartjes hebt gekocht en op 15 minuten van Heerenveen woont moet je gewoon gaan om onze club aan te moedigen. Niemand die je tegenhoudt en de spelers kunnen de steun goed gebruiken maar het uitvak zal niet kolken als we gewend zijn want als de fanatieke boys onder aanvoering van onze capo er niet zijn dan zal de sfeer een heel stuk minder zijn.

Ik hoop nog steeds dat de spelers tijdens het Griese volkslied weglopen en laat ze dan alvast de supporters bedanken die wel de trip hebben gemaakt.

Huphuphup
Gast
Huphuphup

Dirruk, is het niet zo dat een forum als Tilbo er juist is voor alle supporters met al hun verschillende meningen? Ik vind het juist mooi dat ik reacties van beide “kanten” te lezen krijg (al dan niet goed onderbouwd). Of moeten we hier alleen maar reacties mogen plaatsen dat dit een goede actie is en dat we het er mee eens zijn? Juist ook de reacties dat dit niks uithaalt en dat we er heen moeten gaan, maakt deze site zo mooi. Ik vind het jammer dat deze mensen hun commentaar voor zich moeten houden of alles maar gemauw… Lees verder »

Gewoon Dennis
Gast
Gewoon Dennis

Tibo is prima voor discussie en verschillende meningen, maar dat moet er wel begrijpend gelezen worden….

Discussie over een boycot is zinloos aangezien er geen boycot is!

job013
Lid
job013

Wij zijn solidair aan onze amigo.

Wat jullie doen lekker zelf weten, maar kap eens met dat gemauw waar onze ekte telkens mee komen. Kunt zeggen wat je wilt maar zonder ons is een dode boel.

Samen Uit Samen Thuis.

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

Dan is het maar een dooie boel. Maar laat gewoon iedereen in zijn waarde die er wel heen wil om de ploeg te steunen. Er zijn meer mensen dan “ons”. Toen ik mijn eerste uitwedstrijd bezocht was “ons” er nog niet in grote getale (1992/1993). Iedereen die gaat veel plezier en succes! En wat “ons” doet moet men ook zelf weten. Niks mis mee. Ben er zelf helaas ook niet bij. Nu eerst op naar Alkmaar.

Cards
Lid
Cards

’t zou eens gezellig worden in die graftent ofwa? Dweilorkesten bij de lokale ijsclub prima, maar een klein megafoontje is teveel in een voetbalstadion? Laf, zwak, zielig van de lokale fc.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Ik kan geen betere reden verzinnen voor het zojaaaaa actie team om in actie te komen en de landelijke media te halen….

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Een email actie…dat ze er knettergek van worden

info@sc-heerenveen.nl 🤣

Ome Joop
Lid
Ome Joop

3 mailtjes verstuurd, kom boys mailen maar….

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Aangifte doen wegens discriminatie

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

De Teammanager neemt wel een megafoon mee neem ik aan, om na de wedstrijd de overwinning te vieren op het veld :)!

En verder: goed standpunt. Helemaal eens met Goirle Hallee hieronder.

pupetje
Lid
pupetje

Laten we Adrie een megafoon meegeven zodat hij zijn spelers duidelijke aanwijzingen kan geven vanaf de zijlijn.

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Het wordt tijd om de New Kids weer eens die kant op te sturen.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Is geen statement. Mensen gaan gewoon (terecht) niet omdat hun maat zonder enige reden wordt geweigerd. Het is te schandalig voor woorden dat dit zomaar weer kan gebeuren. Vervang voetbal door elk willekeurig geloof, afkomst of seksuele voorkeur en er worden kamervragen gesteld. Het echte statement mag van ons bestuur komen die op mag komen voor haar supporters en PUBLIEKELIJK hier Heerenveen op mag aanspreken.

Geen Heerenveen supporters straks is ook geen oplossing. Daar straf je zoals altijd in het voetbal de verkeerde mee. Bestuur Heerenveen wat mij betreft niet welkom.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Juist !

Willem II Supporter 013
Gast
Willem II Supporter 013

Gewoon naar Hveen gaan met zijn alle. Boycotten bereik je niks mee 300 man naar Heerenveen op woensdag zou prima zijn. Ik zeg boycot afzeggen en gas erop woensdag

VanDiepen23
Gast
VanDiepen23

Kaartje ook al gekocht voor dat deze actie kwam. Wij gaan ook gewoon heen want het team heb de support nodig om door te gaan en dan zitten we weer mooi in ons eigen koning Willem II stadion

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Megafoon verbieden kan net door de beugrl. Toegang persoon zonder goede reden is belachelijk. Eigen keuze maar ik denk dat je met wegblijven in dit geval niets bereikt. Het zou pas een statement zijn als je zonder megafoon die Friezen weer overstemd. Jammer dit

Goalemaker
Lid
Goalemaker

Heel bijzonder dit, echter ben ik zelf wel van mening dat dit niet de oplossing is. Zo wordt het uit de tent lokken van uitsupporters van Willem II wel heel erg makkelijk. Ik vind het wel opmerkelijk, want hij was wel een van de weinigen die in Friesland zich enkel en alleen bezig wilde houden met de wedstrijd die op dat moment gespeeld werd en niet met andere randzaken. Dat doet onze ‘capo’ sowieso heel erg goed vind ik. Buiten dat win je met dit statement geen punten.

Kdk
Gast
Kdk

Kunnen we niet allemaal gewoon een megafoon mee nemen en inderdaad door dat achterlijke volkslied heen schreeuwen.

Gôôl Support
Gast
Gôôl Support

Personen weigeren om geloof mag niet, weigeren om kleur mag niet, weigeren om afkomst mag niet, weigeren om politieke voorkeur mag niet.
Allemaal begrijpelijk, maar iemand weigeren omdat hij bloedfanatiek een groep supporters aanjaagd om tot een hogere sfeer te komen op een plaats waar ze het woord sfeer niet eens kunnen spellen??!!
Wat een belachelijke betutteling!!!!!
Boycot? Snappum, maar we gaan wel voor de ploeg!!

Cappie
Gast
Cappie

T moet voorbij zijn met dit soort statements….
Hiermee winnen we niks, gewoon lekker met zn alle naar Heerenveen gaan en ze met 0-3 pakken, dat is een statement!

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Slapjanus

Cappie
Gast
Cappie

Sorry joop

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Geeft niks, iedereen vergist zich wel eens

Nick-e
Lid
Nick-e

Is het dan niet JUIST een statement om met 600 capo’s die kant op te gaan en nog harder te gaan schreeuwen.

Ik ben bang dat we het daar zonder fanatieke aanhang heul erg moeilijk gaan krijgen.

Henk
Gast
Henk

Inderdaad! Mooi liedje verzinnen ter ere van als dat achterlijke volkslied van ze voorbij komt en dan 90 minuten knallen!

M@k@S
Lid
M@k@S

Dit is gewoon tactiek, Heerenveen rekent erop dat het uitvak leeg blijft als ze de capo weigeren.
Dus staan ze eigenlijk al met 1-0 voor.
Meeste uitwedstrijden van Willem II hoor je het thuis publiek niet eens op de tv, uitvak komt overal bovenuit. Dus dat uitschakelen is een voordeel.

Frietmet
Lid

Ja vraag maar aan Ajax…

FreaKINGdel
Gast
FreaKINGdel

Frietmet, nu doe je net alsof de fanatieke uitsupporters niks hebben toegevoegd de afgelopen jaren.

Ik denk niet dat we zonder de fanatieke een kans maken.

Daarnaast wel respect dat jullie voor je man op komen.

EDIT: WAAROM BEN IK OP MIJN EIGEN IP GEBLOKKEERD TILBO??

OldskooL
Lid
OldskooL

Triest zeg….

Stand hout ground
Gast
Stand hout ground

Gewoon als spelersgroep een statement maken en bij het Fries volkslied weglopen.
Dan toon je als spelersgroep je solidariteit tegen deze onzin

UNITED
Gast
UNITED

Slaat natuurlijk nergens op maar ik sta nergens meer van te kijken tegenwoordig. Ik Heb toch al geen zin om op een doordeweekse dag naar friesland te reizen maar laten we er geen gewoonte van te maken om wedstrijden te boycotten.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Iemand het stadion ontzeggen voor het bij hebben van een megafoon. Hoe krijgen ze het verzonnen daar………. overigens ben ik best wel benieuwd naar de reden dat een megafoon niet mag. Want er vallen wekelijks doden door un megafoon?🙈
.

FreaKINGdel
Gast
FreaKINGdel

Ze zijn gewoon nog zuur omdat ze verloren hebben. Echt onsportief dit. Waarom komt dit niet een keer landelijk in de media?

Vak M
Gast
Vak M

Nou. Dan kunnen we die beker wel vergeten.

FreaKINGdel
Gast
FreaKINGdel

Ik snap je punt. Willem II is beter met een fanatiek uitvak.

Superkruiken
Gast
Superkruiken

Dachten we in amsterdam ook😉

Vak M
Gast
Vak M

Ik denk dat de uitsuporters heeeeel veel punten hebben gepakt de afgelopen jaren. En ook bijvoorbeeld de bekerfinale (vol uitvak in Twente in de kwartfinale).

Beetje flauw om nu naar die wedstrijd tegen Ajax te wijzen. Dan kunnen we net zo goed naar geen één uitwedstrijd meer gaan.

Superkruiken
Gast
Superkruiken

Mag hopen dat je ‘😉’ bent vergeten te lezen. Ben het zeker met je eens. Ons uitvak is goud waard.

remco77
Lid
remco77

Als hij geen stadionverbod heeft, mag H’veen toch niet iemand de toegang weigeren lijkt me. Hooguit de attributen die je meeneemt.
Het lijkt me dat WII samen met een jurist hier een punt van kan maken bij H’veen en dat ze dan vrij snel hun keutel zullen moeten intrekken. Kwalijke zaak.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Tjibbe, Sjoerd en Wibbe die zouden het wel rooien
Tjibbe, Sjoerd en Wibbe die zaten mooi te klooien
Zijn in een wak gereden, volledig overleden
Zo heb je ’t over Friezen, zo heb je ’t over dooien

RobinV
Lid
RobinV

Megafoon verbieden: jammer maar tot daar aan toe.. maar wat is precies het concrete argument om iemand zonder stadionverbod niet binnen te laten dan? In mijn ogen kan dit echt niet, je praat dan simpelweg over discriminatie zonder onderbouwd argument. Ik kan me echt niet voorstellen dat je zonder opgelegde sanctie iemand kunt weerhouden een wedstrijd te bezoeken..