Calcan vertrekt, Abubakar op gesprek

24
2988

Andreias Calcan vertrekt bij Willem II. De Tilburgse club heeft besloten om de optie om diens contract met een jaar te verlengen niet te lichten. De 24-jarige Roemeense vleugelspeler werd het afgelopen seizoen verhuurd aan FC Dordrecht, dat mede door Calcan de tweede ronde van de play-offs om promotie haalde.

Willem II was best tevreden over hetgeen Calcan in de eerste divisie liet zien. ,,Hij heeft het goed gedaan”, aldus technisch directeur Joris Mathijsen. ,,Dan gaat het erom wat voor perspectief je een speler kunt bieden. Bij FC Dordrecht speelde hij elke week en hij wil op die basis door. Dat kunnen wij geen enkele speler garanderen.”

Calcan heeft nu zijn handen vrij om zich op andere clubs te oriënteren. Eerder gaf de Roemeen aan graag in de eredivisie actief te blijven. Het eerste seizoen bij Willem II, waarin hij tot een basisplaats en een aantal invalbeurten kwam, beschouwde hij als een pittige leerschool. ,,Mentaal was het hard. Ik moest wennen aan een nieuw land, een andere manier van voetballen en ik ging op mezelf wonen”, zegt hij.

Bij FC Dordrecht kwam hij wel op stoom. In 33 wedstrijden scoorde hij zes keer en gaf hij zeven assists. Mathijsen sluit niet uit dat Willem II in een latere fase nog eens met Calcan rond de tafel gaat zitten. Die zou er dan niet in moeten slagen om een andere uitdaging te vinden.

Asumah Abubakar is door Willem II wel uitgenodigd voor een vervolggesprek. Dat staat vrijdag op de rol. Daaruit kan worden afgeleid dat de Tilburgse club de 21-jarige vleugelspeler nog wel een nieuw contract aan wil bieden, afhankelijk van diens fitheid. Abubakar zit in de laatste fase van het genezingsproces na een kuitbeenbreuk, gevolgd door een operatie. Hij worstelde het hele seizoen met de gevolgen van de kwetsuur die hij op de tweede trainingsdag al opliep.

Bron: BD.nl

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments