Burgemeester krijgt macht om publiek te weren uit stadion

18
2379

Rutte: ‘Aanwezigheid fans bij voetbal kan beperkt of verboden worden’

Premier Mark Rutte is geschrokken van Feyenoord-supporters, die woensdag bij de open training in De Kuip de spelers toezongen. Dat is tegen de regels in.

Er waren woensdag 1800 supporters aanwezig in Rotterdam. Toen de spelers van Feyenoord het veld opkwamen, lieten ze zich horen. Dat is niet toegestaan. “In Rotterdam hebben we zingende supporters gezien bij de eerste training, geheel tegen de coronaregels in”, zegt Rutte op de landelijke persconferentie.

“Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam de burgemeester zal besluiten om de aanwezigheid van supporters drastisch te beperken of helemaal te verbieden”, laat Rutte weten.

Omdat het aantal besmettingen toeneemt, bestaat de kans dat er (lokaal) maatregelen worden genomen. “Voor het betaalde voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden”, zegt Rutte.

“Deze twee laatste maatregelen, het inperken van openingstijden van nachtwinkels en horeca en het beperken of verbieden van de aanwezigheid van supporters, kunnen we in de komende periode oprekken naar landelijk niveau, als de cijfers daar aanleiding toe geven zodat ze voor heel Nederland gelden.”

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments