BREAKING: Van de Looi verlaat Willem II per direct

133
6750
Foto: Toin Damen

Trainer Erwin van de Looi heeft besloten Willem II per direct te verlaten. Dat heeft de 46-jarige oefenmeester de clubleiding laten weten.

‘Hoewel de club in een statement duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen gaan als hoofdtrainer, heb ik na indringende gesprekken in mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer van Willem II’, laat Van de Looi weten.

Sentiment omgekeerd
Onder Van de Looi verzekerde Willem II zich vorig seizoen al vroeg van een langer verblijf in de Eredivisie en mocht worden gedroomd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Van de Looi: ‘Hoewel we ons vorig seizoen al snel veilig speelden en we ook dit jaar handhaving weer volledig in eigen hand hebben en we de halve finale van het bekertoernooi bereikt hebben, moet ik helaas toch constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd. De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt.’

Prettige samenwerking
‘Ik wil de spelers en staf bedanken voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen anderhalf jaar én de warme steun in de afgelopen dagen. Ik wens de club Willem II voor de toekomst al het beste’, besluit Van de Looi.

Respect voor keuze
Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Wij betreuren de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, maar respecteren uiteraard de keuze van Erwin om nu te stoppen. Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar. We wensen Erwin uiteraard veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe club.’

Robbemond interim
Reinier Robbemond zal als interim-trainer donderdag en vrijdag de trainingen leiden en als eindverantwoordelijke zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV op de bank plaatsnemen.

133 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments