Branderhorst positief ondanks zware blessure

2
982

‘Fijn dat ik mijn sokken weer zelf kan aantrekken’
Enkele weken geleden scheurde Mattijs Branderhorst een pees van de quadriceps, die over de heup loopt, gedeeltelijk af. Na een operatie wacht een periode van revalideren. Nu heeft de doelman van Willem II dag en nacht een brace aan en moet hij zich met krukken verplaatsen. In totaal staat hij vier tot zes maanden langs de kant, toch blijft hij positief.

Op adrenaline speelde Branderhorst nog even door in de wedstrijd tegen PSV. “Het voelde heel naar, alleen had ik niet superveel pijn. Ik had wel eens meer pijn gehad. Dit voelde gewoon raar.”

Uittrappen was geen optie meer, maar toen zijn verzorger aan de technische staf liet weten dat hij gewisseld moest worden keek de doelman hem even raar aan. “Ik ga nog even door, zei ik toen. Laat iemand anders maar uittrappen, ik maak de eerste helft af. Hij zei in zijn oortje: hij wil doorgaan.”

“Het was natuurlijk wel een risico. Als ik een bal had moeten trappen of had moeten sprinten, had dat niet gegaan. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt, ik had zelf nog een mooie redding in de laatste minuut.”

Volledig interview Omroep Brabant

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments