Brabants Dagblad: ‘Viertal zat tot in late uurtjes te kaarten’

7
845
Avdijaj onzichtbaar tegen ADO (foto: (c) Toin Damen)

Timon Wellenreuther, Donis Avdijaj, Thomas Meissner en Atakan Akkaynak zijn zondag door Willem II-trainer Adrie Koster uit de selectie gezet, omdat het viertal tot in de late uurtjes en te luidruchtig heeft zitten kaarten in het spelershotel. Dat meldt het Brabants Dagblad maandag.

Zondag, rondom het uitduel met FC Emmen, werd links en rechts gesuggereerd dat de vier spelers het hotel in Drenthe zouden hebben verlaten om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken. Daar is volgens het BD geen sprake van. Wellenreuther, Avdijaj (foto), Meissner en Akkaynak blijken tot diep in de nacht te hebben gekaart. Het ging er daarbij behoorlijk luidruchtig aan toe.

Koster vond het ‘onprofessionele gedrag’ van het kwartet ontoelaatbaar. Vijf uur voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Emmen werden de keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller geschorst. In gesprek met de pers wilde Koster voor en na de wedstrijd niet uitweiden over het incident.

Zónder de vier spelers won Willem II zondagavond met 2-0 in Emmen. De Tricolores eindigden de eerste seizoenshelft daardoor op de twaalfde plek, met negentien punten uit zeventien duels.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Zeker niet goed te praten maar is dit niet een beetje overdreven zeg. Daar had ik toch een andere straf voor bedacht. Het loopt nu goed af maar je moet er toch niet aan denken wanneer dit tot verlies had geleid.

Van mij mogen ze de NSB-er die dit viertal verraden heeft ook op z’n nummer zetten.
Had ook gewoon even kunnen aankloppen ipv naar trainertje te lopen.

Peerke
Lid
Peerke

Weet je wel wat een NSB ‘er is? Of hou je gewoon van belachelijk veel overdrijven?
Daarnaast, dit gedrag hoort gewoon niet. Je maakt afspraken en daar dien je je als prof aan te houden. Maakt geen reet uit of ze dan zitten te kaarten of echt naar die kerstmarkt zijn, snap Koster wel hoor.

Robby
Lid
Robby

En wie zegt jou dat ze dat niet hebben gedaan? en wie zegt dat spelers hen verlinkt hebben kan niet een van de technische staf wakker zijn geworden van de herrie? of wellicht is de bewaking van het hotel wel geweest.

Poppels
Lid
Poppels

Welk spel hebben ze gedaan, kwartet?

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Zoals ik gisteren al had gezegd…

Frank
Gast
Frank

Als Koster dit nu meteen gezegd had. Had een hoop gespeculeer gescheeld. Spelers gaan de fout in, excuses, niet meer doen en door…

Robby
Lid
Robby

Mee eens. Weer op zn willem II’s gecommuniceerd. Gewoon moeten zeggen tot diep in de nacht zitten kaarten is voor mij geen goede voorbereiding op een belangrijke wedstrijd. ook al is die pas laat in de middag.