Brabants Dagblad beschrijft pijnpunten Willem II

18
1973

Het Brabantsdagblad beschrijft de pijnpunten van de Tricolores op hun website.
Wat vind jij? Ben je het met ze eens of valt het allemaal wel mee?

1. Keeperskwestie 
Door de schouderblessure van Mattijs Branderhorst is de discussie over wie de meest geschikte keeper is voorWillem II even naar de achtergrond gedrongen. Timon Wellenreuther is nog steeds geen stabiele factor. De Duitser groeit weliswaar en is beduidend beter dan vorig seizoen, hij blijft heldendaden met verkeerde keuzes afwisselen. Bij de tweede goal van Vitesse maakte hij bijvoorbeeld een taxatiefout door uit zijn doel te komen zonder de bal te kunnen spelen. Hij pakt te weinig punten voor zijn club.

2. Blessure Peters
Willem II kan Jordens Peters, al ruim een jaar geblesseerd, eigenlijk niet missen. De cijfers wijzen uit dat de Tilburgse club met de Maaskanter in de ploeg gemiddeld 0,4 doelpunten minder tegen krijgt. Dat heeft niet alleen met zijn manier van voetballen te maken, maar ook met zijn uitstraling en leiderschap. Peters zet spelers op de goede plaats neer. Dat is belangrijk, zeker omdat het centrum niet echt snel is. Bovendien is Peters een linkspoot en verloopt de opbouw met hem in de ploeg makkelijker.

3. Organisatie
Willem II krijgt veel te veel doelpunten uit spelhervattingen tegen. Zondag tegen Vitesse werd duidelijk waarom. Diego Palacios nam bij een vrije trap voor Vitesse plaats in het muurtje, dat uit twee man ging bestaan. Timon Wellenreuther schreeuwde de longen uit zijn lijf om de linksback uit Ecuador naar de eerste paal te dirigeren. Daar kwam de bal ook, die over Fernando Lewis heen viel. Bryan Linssen troefde Palacios af en profiteerde van de slechte organisatie.

4. Loopvermogen
Het middenveld van Willem II werd tegen Vitesse overlopen. Pol Llonch is een kilometervreter. Maar wie Vurnon Anita ziet spelen, vraagt zich af of die wel helemaal fit is. Anita werd in de zomer nog aan zijn enkel geopereerd en loopt niet erg soepel. Trainer Adrie Koster onderkent dat, maar zegt dat Anita geen hinder van zijn enkel ondervindt en slim positie kiest. Tegen Vitesse kwam het echter vooral op loopwerk aan. Zeker met een speler als Daniel Crowley, die van nature minder verdedigend werk opknapt, ben je dan uiterst kwetsbaar.

5. Rechterkant
De kwaliteit van de vleugelspelers is in het systeem dat Willem II speelt bepalend voor de kwaliteit van het voetbal. Thuis tegen Heracles kon de club over een topfitte Aras Özbiliz beschikken, die daarna last kreeg van zijn hamstring. Alle alternatieven die Koster op de rechterflank posteerde bleken geen succes. Na het duel met Vitesse kan Damil Dankerlui als rechtsbuiten afgeserveerd worden. Indien de rechterflank niet sterk bezet is gaat Donis Avdijaj ook minder presteren. Dan ziet het er bij Willem II meteen moeizaam uit. De situatie bij Willem II is dus zorgelijk, maar niet hopeloos. De Tilburgse club kan de meeste pijnpunten binnen de huidige selectie oplossen.

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments