Boymans velt Willem II

41
3016

Willem II verloor vanmiddag met 2-1 van FC Utrecht. Wedstrijd stond mede door de harde wind bol van de slordigheden. Zoals ook in voorgaande wedstrijden na de winterstop creëerde Willem II ook niks in dit duel. Wederom lag het manco op het middenveld waar alle creativiteit ontbreekt. Met Ojo en v/d Velden is de drang naar voren weg, zij ontberen ook handelingssnelheid om openingen te creëren.

Na een half uur kwam Utrecht via Boymans op voorsprong omdat v/d Velden onnodig een vrije bal verprutste. De bal kwam met een steekpass door het midden bij Boymans terecht v/d Struijk greep half in en Boymans verschalkte Lamprou. Vlak daarna wist Lamprou met een uittrap Andersen te bereiken die alleen op de Ruiter kon aflopen. I.p.v. met een boogbal zocht Andersen de moeilijkste oplossing om om de Ruiter heen te gaan, kans verprutst. Na rust hetzelfde spelbeeld. Een enorme inschattingsfout bij het uitkomen noopte de keeper helemaal aan de zijkant van het strafschopgebied de snelle Bartholomew Ogbeche te vloeren. De Nigeriaan blesseerde zich bij zijn val aan zijn linkerschouder, maar verbeet de pijn nog even toen hij de penalty feilloos verzilverde.

Waar nummer vijftien Willem II een belangrijk punt leek bij te schrijven in de strijd tegen nacompetitievoetbal, werd de in Tilburg ooit zo gevierde man uiteindelijk toch weer de beul. Na een mispeer was Boymans in tweede instantie alsnog beslissend.

Tijd om nu eens keuzes te maken voor het juiste middenveld waarmee de balans terug komt in het elftal!

41 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments