Boek over Fran Sol gelanceerd

11
1697
Fran Sol scoort zijn 14de van het seizoen (foto: Toin Damen)

De 24-jarige Leeuwelijn Verwijst lanceert haar boek ‘Zon in Tilburg’: een open en emotionele terugblik van oud-Willem II-spits Fran Sol op de twee en een half jaar die hij in Tilburg doorbracht. 

“Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Mijn opa won in 1963 de KNVB-beker met Willem II, dus zo is mijn liefde voor de club en voor voetbal ontstaan. Alle pre-orders zijn verwerkt en nu is mijn boek officieel op de markt voor wie het leuk vindt om het te lezen”, vertelt Leeuwelijn trots. “De reacties die ik tot nu toe heb gekregen, zijn heel positief. Ik had nooit gedacht dat de vraag zo groot zou zijn, maar hierdoor heb ik ervoor gekozen om het boek groots in de verkoop te gooien.” 

Het boek is geschreven na verschillende diepte-interviews met Fran zelf, met Willem II-supporters en de mensen die in die tijd dicht bij hem stonden. Ook Willem II-speler Pol Llonch vertelt in het boek zijn verhaal over zijn amigo Fran. Het voorwoord is geschreven door Frank Evenblij. Verhalen over Fran zijn eeuwige liefde voor de club, de hechte band met de supporters en de hoogte- en dieptepunten tijdens zijn Willem II-periode komen in het boek uitgebreid aan bod. 

Het boek is te bestellen via een mail naar zonintilburg@outlook.com of op bol.com

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments