Bijeenkomst landelijk supporterscollectief

1
1785

Gisteren vond in Arnhem de tweede bijeenkomst plaats van het eerder dit jaar gelanceerde Supporterscollectief Nederland, waarin supportersorganisaties van (bijna) alle eredivisie en eerste divisie clubs zich hebben verenigd. Stichting KingZine is namens Willem II aangesloten.

Tijdens de bijeenkomst is maar weer eens gebleken dat alle supporters tegen dezelfde kwesties aanlopen. Door samen te werken kom je verder. Stichting KingZine onderstreept dit en heeft zitting in het oprichtingsbestuur. De komende maanden zullen worden gebruikt om het Supporterscollectief nader op de kaart en op de rails te zetten. Zo staat in maart een congres op de planning en zullen in aanloop hier naartoe enkele speerpunten nader worden uitgewerkt. Zo is het Supportersollectief bezig om een eigen supportersversie te schrijven van het zogenaamde Werkdocument 2020 toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal en wordt er ook meegepraat en meegedacht over een nieuwe competitie-opzet waarover pas geleden een enquête is verspreid onder supporters.

Enkele kernpunten van het Supporterscollectief zijn het terugdringen van beperkende vervoersregelingen zoals combiregelingen, een rechtvaardig stadionverbodenbeleid (onschuldig tot het tegendeel is bewezen, geen minimumstraffen en proportionele straffen), gastvrije ontvangst uitsupporters (maximumprijzen toegangskaarten en zelfde voorzieningen voor thuis- en uitsupporters, zoals drankverkoop) en ruimte voor passie en beleving voor goedwillende supporters.

De wensen van het Supporterscollectief zullen niet van vandaag op morgen gerealiseerd kunnen worden, maar juist door collectief op te trekken kom je aan tafel bij de overige betrokken partijen, waaronder de KNVB en kan je echt iets realiseren.

Wil je meer weten over het Supporterscollectief Nederland?
Kijk eens op de website:
www.supporterscollectiefnederland.nl

Of volg het collectief op Facebook en Twitter:
https://twitter.com/SupportersNL
https://www.facebook.com/supporterscollectiefnederland

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments