Bezettingsgraad Koning Willem II stadion stijgt naar 91%

39
2916
TILBURG - Willem II - Roda JC 0-0, koning Willem II stadion, 27-08-2016, voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Tifosi spandoek 120 jaar Willem II. Sfeer.

De bezettingsgraad van het Koning Willem stadion vertoont een stijgende lijn. Waar de bezettingsgraad een aantal seizoenen geleden op Ca. 82% lag is deze na 9 wedstrijden in het nieuwe seizoen al 91%. Ajax kent net 97% tot op heden de hoogste bezettingsgraad van Nederland.

97% Ajax

95% Emmen, PSV

94% Sparta, PEC Zwolle

91% Willem II

89% Twente

84% Heracles

81% ADO, VVV

78% FC Utrecht

76% RKC

75% Groningen

73% Feyenoord, Vitesse

64% Heerenveen

61% Fortuna Sittard

59% AZ (Alkmaar 76%/Den Haag 54%)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Gast
vakkieB

Nu nog even het Schrobbelèr vak naar vak O verplaatsen en vak P bij de Kingside trekken. De zittenblijvers voorzichtig richting P duwen en zo meer ruimte op ABC maken. Kunnen al die mensen die met een SCC van M/N op ABC zitten nu ook echt een PABC kaart kopen.

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Laten we het nou eens van de positieve kant bekijken. Er zit de laatste jaren een stijgende lijn in het aantal verkochte seizoenkaarten en losse kaarten. Er zijn weinig andere clubs die dit kunnen zeggen.
De komende twee thuiswedstrijden tegen RKC en PSV zal het ongetwijfeld ook weer aardig vol zitten.

Gollipoap
Lid
Gollipoap

Als je onderstaand artikel leest op VI zie je meteen waar de schoen werkelijk wringt: Willem II wil niet met investeerders in zee maar deze zijn essentieel als je stappen wilt maken. Alternatief is in de marge blijven rommelen. Met een bezettingsgraad van 91% moet Willem II heel blij zijn aangezien de seizoenkaarthouders ( uitgezonderd op de hoofdtribune ) niets geboden wordt buiten een stoel die elk jaar duurder wordt. Met investeerders zakt de stadionhuur voor Willem II en blijft er meer ruimte op de begroting over. Willem II | Koning Willem II Stadion (1995) Eigenaar: Gemeente Huur: €1.000.000 Daar… Lees verder »

Kees Kruik
Gast
Kees Kruik

We weten allemaal hoe het afgelopen is de laatste keer toen er investeerders zaten he? En Martin zal de ervaringen in Rotterdam met externe investeerders ook meenemen in dit verhaal. Je bent dan niet meer baas in eigen huis.

Robby
Lid
Robby

Je zegt nogal iets hier Gollipoap! Investeerders zijn essentieel als je stappen wil maken” en “Alternatief is in de marge blijven rommelen”. Probleem met investeerders is dat ze ook iets willen zeggen en daar is het juist flink misgegaan tijdje geleden. Ik snap wel dat we daar heel erg terughoudend in zijn geworden. Natuurlijk is het prima om met een investeerder te gaan werken maar niet tegen elke prijs. En technisch gezien werken we ook met investeerders……zie de obligatie die wij als supporters konden aankopen. Maar investeerders die vervolgens in de RvC komen te zitten moeten we echt niet meer… Lees verder »

Gollipoap
Lid
Gollipoap

Dan heb je vast ook gezien hoe e.e.a. er bij Zwolle uit ziet? Daar is het stadion vernoemd naar een vastgoedbedrijf waardoor Zwolle p/jaar € 750.000,00 minder huur betaald dan Willem II en zij deze kunnen aanwenden om het elftal van impulsen te voorzien. Dit geld heb je elk jaar al meteen ter beschikking en alles wat er bij een jeugdopleiding extra uit komt is ook extra. Voor een investeerder is er een mooi rendement en Willem II betaald minder huur.

Robby
Lid
Robby

Bij Zwolle zit het stadion wel anders in elkaar! Het complex bevat daar meer dan alleen een stadion en wat kantoorruimte, in het complex zit ook een hotel, fitnessruimte, winkel(s) horeca en ik meen ook een casino. Dus het vastgoedbedrijf is niet zozeer een investeerder van Zwolle maar zij hebben een commercieel complex neergezet die zij verhuren aan bedrijven maar vragen aan zwolle een lager huur. Dit zie ik dan ook meer als sponsoring (naam van het stadion) zoals je dat bij heel veel clubs ziet, ADO, AZ, FC Twente, PSV enz. Dit zou voor Willem II ideaal zijn als… Lees verder »

Gollipoap
Lid
Gollipoap

Daarom dus ook investeerders toelaten om op deze manier de exploitatie van het stadion rendabeler te laten maken. En geen investeerders die in spelers investeren en alleen voor eigen gewin gaan. Nu is driekwart van de ruimte onder de tribunes onbenut en hier gaan ook nooit opbrengsten uitkomen zolang dezelfde mensen ( Bonheur etc ) het bij Willem II voor het zeggen hebben! Willem II heeft zelf de financiële middelen niet ( en zal die ook nooit hebben ) om dit zelf te doen zolang zij alles in eigen beheer willen houden. Grote opbrengsten uit spelers is bij Willem II… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Maar als het stadion nu al niet in het bezit is van willem II hoe kan Willem II dan investeerders toelaten om op deze manier de exploitatie van het stadion rendabeler te laten maken? Ik denk dat wij hebben een andere definitie van het woord investeerders hanteren. Willem II kan toch geen overeenkomst met deze investeerder sluiten om het stadion over te nemen? dat moet de gemeente doen. De gemeente verkoopt het stadion aan deze investeerders en willem II huurt het stadion dan van hen. Maar dat zijn het geen investeerders van willem II maar de verhuurders.

Gollipoap
Lid
Gollipoap

Investeerder(s) het stadion en omgeving van de gemeente overnemen en daarna verhuren aan Willem II. Ik denk dat de gemeente dat ook niet erg vindt.

Robby
Lid
Robby

Dat zou ideaal zijn. Ik weet niet wat de plannen zijn voor de gevangenis maar als die erbij wordt genomen heb je toch een behoorlijk stuk om iets moois mee te maken zoals bij Zwolle.

NEC
Gast
NEC

KUT Zwolle. Ga daar dan heen. Homo.

Robby
Lid
Robby

Blijf lekker in Nijmegen als je niet normaal kan reageren. Bovendien als je 14e staat in de eerste divisie kan je beter helemaal je mond houden en je aandacht op je clubje richten.

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Bullshit cijfers, klopt niks van. Op lange zijde zijn bij elke wedstrijd de onderste 2 rijen amper gevuld en de ere zijde is in zijn geheel nog niet voor 60% gevuld. In deze cijfers gaat men er van uit dat alle seizoenkaarthouders er ook altijd allemaal zijn, dat is niet zo natuurlijk. Alle voorstellen hier om de ere tribune te vullen met kinderen en/of sport verenigingen: helaas dat gaat niet, om voorbeeld te nemen: ere zuid is gereserveerd voor oud WII spelers (oude glorie) die kunnen 2 kaarten per persoon “claimen” elke wedstrijd. Deze stoelen komen dus nooit in de… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

@ Joost Dat zijn noodmaatregelen die je neemt wanneer je stadion half leeg is. Die jeugdteams uit de regio krijgen elk jaar al fikse korting om een wedstrijd te bezoeken. Je kunt het daarbij ook niet verkopen aan seizoenskaarthouders om die plekken waar zij dik voor betalen voor een paar euro weg te geven. Ze moeten beginnen de prijzen van Ere Noord en Zuid gelijk te stellen aan vak H en E. Hoe verder naar het midden toe achter de dug-outs gelijk aan Vak F en G. Prospects, of dat nou jeugd, ouderen of minima zijn plaats je op Vak… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Waar ik nu wel benieuwd naar ben is die 9% die gemiddeld leeg blijft….hoeveel daarvan is business seats? als ik de laatste paar wedstrijden om me heen kijk tijdens de wedstrijd zie ik maar weinig lege stoeltjes. De slecht zicht stoeltjes op vak N achter de invalide plaatsen maar het grootste gedeelte zijn de business plekken waar je gewoon 2 lege vlakken hebt en wat op ere noord en ere zuid. Maar ik denk met deze aantallen welke we nu hebben behoorlijk omhoog schieten als we de business seats plekken gaan vullen.

fran is fran
Gast
fran is fran

ere noord/zuid vreselijk leeg…
daar kunnen toch jeugdteams uit regio Tilburg zitten?
of oudere mensen mbt het maatschappelijk project van vorige week, ik denk dat veel mensen op leeftijd dat erg leuk zouden vinden

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

Lijkt me nuttiger om die plekken te verkopen i.p.v. nog meer stoelen weg te geven. Hoe nobel dat ook kan zijn.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Aan wie ?? Wellicht Bavel-Noord sympathisanten die uit de kast zijn gekomen…

Joost
Gast
Joost

Je kan die plekken beter verkopen voor 5 of 7,50 per persoon voor jeugdteams uit de regio. Op deze manier zitten die plekken vol, maar misschien nog wel het belangrijkste: jeugd raakt al vroeg betrokken bij WillemII.

Zekur
Lid
Zekur

Ze moeten die 900 business seats Z S M verkopen nu Willem II commercieel hot is ( 2 miljoen omzet) Maar zolang ze nog niet verkocht zijn, weggeven aan de jeugdteams uit de omgeving. Ongelooflijk positieve PR voor de club, waar je later veel plezier van zal hebben!! Leegstand is achteruitgang..

Henkie013
Lid
Henkie013

Was het maar zo simpel Zekur. Getuige de volle kidsside en Kingside aan jeugd geen gebrek. Bovendien kunnen jeugdteams al elk jaar voor 5 euro een wedstrijd bezoeken via hun amateurclub. Het bezoeken van een wedstrijd in de Eredivisie heeft een prijs, voor iedereen. Zodra je kaarten gaat weggeven devalueer je de waarde van je product. Daarbij kun je het onmogelijk verantwoorden dat een vader met zijn zoontje op vak G 70 euro betaalt voor 2 kaartjes, terwijl tegenover hem kinderen van zijn zoon’s leeftijd voor nop op de sponsorseats zitten. Om nog maar te zwijgen over een zakenman, die… Lees verder »

18Niels96
Lid
18Niels96

Hoe fc Utrecht tegen hetzelfde probleem aan is gelopen en hoe ze het hebben verholpen: https://www.knvbexpertise.nl/downloads/bestand/155/het-verbeteren-van-het-wedstrijdbezoek%3B-vijf-beschreven-initiatieven-van-clubs

Wellicht interessant voor Willem II?

UNITED
Lid
UNITED

Iedere boerenlul die kan zoiets bedenken maar het zijn goede initiatieven. Voer ze allemaal maar in.

18Niels96
Lid
18Niels96

Inderdaad geen rakettechnologie, maar om de eretribune te vullen met een nieuw concept omdat er een te groot verschil zit tussen de duurste normale seizoenskaart en de goedkoopste sponsorkaart lijkt me geen slecht idee.

Deevitmetdemat
Lid
Deevitmetdemat

Bezettingsgraadkingside 150 procent 🤐

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Hele mooie cijfers om trots op te zijn! Maar we zijn er nog niet en er zijn meer kansen om dit percentage te laten stijgen! Mooie taak voor de mannen die hiervoor verantwoordelijk zijn!

P.s. Moet toch pijnlijk zijn voor de zusjes uit het westen als je percentage lager ligt dan de grotere broer. En er nu helemaal niks meer is waarin je meer hebt.

Joop vak L
Gast
Joop vak L

1. Waar haal je die informatie vandaan over NAC?
2. Waarom zou dit pijnlijk zijn? Ze hebben een groter stadion en spelen KKD. Beide verklaren toch logischerwijs een lagere bezettingsgraad?
3. Waarom bij zo’n artikel in je reactie het überhaupt over een andere club hebben?

Henkie013
Lid
Henkie013

Zij spelen in de KKD voor 18.000 mensen, wij Ere voor 13.000. Is dat pijnlijk voor hun? Zijn er 5.000 meer. Dat komt grotendeels door spotgoedkope seizoenskaarten daar, maar dat terzijde. Stop nou eens met dat kleutergedrag om hen erbij te halen, interesseert niemand wat. Getallen kloppen niet allemaal. PSV en Ajax rekenen ook seizoenskaarten die niet komen mee, Feyenoord niet. En Groningen liegt over de cijfers. Hebben nog geen 10.000 seizoenskaarten, stadion zit voor iets meer dan de helft gevuld, maar geven gewoon 17.500 op. Trek daar maar 5.000 vanaf, kom je dichter bij de werkelijkheid.

Joop vak L
Gast
Joop vak L

Henkie013. Je lult uit je nek. Iedereen telt seizoenskaarten die niet komen mee. Dat zijn gewoon betaalde plaatsen. En Groningen liegt?????? De laatste wedstrijden is dat stadion behoorlijk vol!

Kom gewoon met feiten aub. IPV dom gelul.

Henkie013
Lid
Henkie013

Dat van Feyenoord kan ik niet hard maken. Maar bij PSV en Ajx zie je tegen de mindere goden net zoveel lege plekken als in de kuip. Feyenoord heeft ‘maar’ 31.000 kaarten verkocht, misschien ligt het daaraan. Maar Groningen? Laatste wedstrijden behoorlijk vol? Laten we de laatste erbij pakken thuis tegen RKC.comment image
Zit echt vol man, domme lul.

Krilles
Lid
Krilles

Kom op zeg, een beetje vriendelijker als Willem II supporters onderling mag ook wel.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Als je iets zegt wat je al niet hard kan maken waarom zeg je dan dat het zo is?! En dan moet je verder wel serieus genomen worden met je comments..?!

Henkie013
Lid
Henkie013

@Tilburg013 Nee, dat het voor de ‘zusjes’ (ook al zo’n debiel kinderachtige benaming) pijnlijk is dat er bij hun in de KKD maar 18.000 op de tribune zitten en bij ons liefst 13.000 kun je wel hardmaken? Wat JTW zegt, er zijn clubs die seizoenskaarten + verkochte plaatsen tellen en er zijn clubs die door middel van de scan tellen.
Kunt wel merken dat het herfstvakantie is, met al die kleuters hier…

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Tja Henkie en het lijkt wel of die ouders tijdens de herfstvakantie vol frustratie zitten dat ze niet onderbouwde en frustrerende reacties plaatsen…

Mijn feit kan ik wel hardmaken ja. Zoals ik aangeef praat ik over percentages. Het bezettingspercentage bij (speciaal voor jou) NAC is 90%. Ik praat verder niet over aantallen maar over percentages. En zoals je kunt lezen is ons percentage hoger.

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

@Tilburg013
Hoe hoog was dat percentage bij ons in de 1e divisie?
Het is vrij zinloos om appels met peren te vergelijken. There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.
Verder is een paar procentpunt verschil weinig boeiend als je stadion 2,5 keer zo groot is als bij Twente of 1,5 keer net als NAC.

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Ik ben het met Henkie eens dat we ons niet rijk moeten rekenen met het feit dat we een hogere bezettingsgraad hebben dan NAC. Ik ben zeer tevreden met ons aantal, maar dat doet niks af dat het o.a. bij Twente (groot stadion) en NAC (kkd) goed vol zit.
Als we het vanuit jouw oogpunt bekijken, Tilburg013, zouden we ons kapot moeten schamen dat we ver onder Emmen staan…

JTW
Lid
JTW

“Iedereen telt seizoenskaarten die niet komen mee. Dat zijn gewoon betaalde plaatsen.”

Zomaar een ideetje: clubs kunnen er ook voor kiezen het aantal mensen te tellen die daadwerkelijk de stadionpoorten zijn binnen gekomen. Dit wordt geregistreerd door middel van het scansysteem.

Vak M
Gast
Vak M

Dit artikel vergelijkt letterlijk clubs met elkaar. En dan mag je het niet over andere clubs hebben?