Beste Maikel

23
2280

Beste Maikel,

Hoe is het met jou? Lang niet gesproken. Te lang.

Sorry dat we jou even moeten lastigvallen.
Ken je ons nog? Wij waren die rare jongens in het rood-wit en blauw. Zingend en springend. We stonden bij jou op de stoep toen je zwaar geblesseerd was. We bezochten jou in Berlijn.

Wij kunnen jou nog wel herinneren. Die grote, kale vent in ons doel. Aanvoerdersband om de arm. Schreeuwend tegen lamlendige verdedigers. Ruziemakend met Barbara Barend. Heerlijk vonden we dat.

Toen dachten we dat jij voor eeuwig een van de onzen zou blijven. Helaas zijn we elkaar uit het oog verloren. Jammer is dat. Hoe gaat het nu met jou? En met de kids? Keep je zo af en toe nog wel eens?

Zeg Maikel, to the point. Er verschijnen wat rare berichten in de media. Over jou. Over onze club. Net nu het zo goed gaat met Willem II. Vinden wij erg vervelend. Jij zou wedstrijden met opzet hebben verloren. Kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Die ene wedstrijd tegen Roda, eind 2008. Kun jij je die nog herinneren? Eerste ronde KNVB-beker. Onze jaarlijkse eindstation. Iedereen was verbaasd over het gestuntel van die Danny Schenkel en zocht er meteen iets achter. Wij niet. Wij zagen het wekelijks.

Maar Maikel, vanochtend sloegen wij de krant open. En toen lazen wij dat jij die wedstrijd met opzet zou hebben verloren. En niet alleen die wedstrijd, maar nog een paar meer. Je gaat ons toch niet vertellen dat dit waar is Maikel? Dat wij voor niets uren, nee dagen, zenuwachtig zijn geweest voor een wedstrijd. Honderden euro’s hebben uitgegeven voor bezoekjes aan de jongens in het rood-wit en blauw. Dat wij ons uit de naad hebben gehaast om op tijd bij het stadion aan te komen. Dat wij jou voor niets superstar hebben genoemd. En, dat wij voor niets dronken zijn geworden na weer een kansloze nederlaag en vervolgens met een kater zijn opgestaan. Je hebt ons toch niet voor de gek gehouden Maikel?

Alsjeblieft Maikel, zeg dat het niet waar is. Maar geef ons tenminste antwoord. We zullen het niet doorvertellen. Echt niet. Een knikje met je hoofd is genoeg. Wij willen het weten. Wij mogen het weten.

Het ga je goed Maikel. Tot snel.

Jouw Willem II-supporters

23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments