Berry van Gool: slecht gevoel bij voorstel KNVB

24
1981

Berry van Gool heeft aan KingZine laten weten een slecht gevoel over te hebben gehouden aan het voorstel dat Willem II van de KNVB heeft ontvangen om een wedstrijd zonder publiek op de KingSide te spelen.

Van Gool vindt het jammer dat met dit voorstel 2.500 goedwillende supporters de dupe zijn van het gedrag van enkelen. De directeur van Willem II vindt dit principieel onjuist. Willem II zet liever in op een hogere boete dan de € 7.500,- die nu wordt voorgesteld, wanneer hierdoor het stadion wel volledig mag worden gevuld. Willem II is wel voornemens om de boete – hoe hoog die ook uiteindelijk zal zijn – te verhalen op de personen die een stadionverbod hebben opgelegd gekregen naar aanleiding van hun gedrag bij Willem II-NAC.

Willem II neigt er dan ook naar om het voorstel van de KNVB niet te accepteren. Het risico dat Willem II loopt wanneer het voorstel niet wordt geaccepteerd is echter wel dat er een zwaardere straf wordt opgelegd, bijvoorbeeld een wedstrijd zonder publiek. Willem II is nu bezig om deze risico’s in kaart te brengen en de voors en tegens af te wegen. Willem II heeft tot woensdag 12.00 uur de tijd om het schikkingsvoorstel te accepteren.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments