Belangstelling voor Pavlidis neemt toe

41
9464

Een jaar geleden trok Willem II na het vertrek van Fran Sol naar Dynamo Kiev de Grieken Marios Vrousai en Evangelis Pavlidis aan. De eerste reacties op het aantrekken van Pavlidis waren niet enthousiast. Moest een speler van Bochum 2 de opvolger van topscoorder Fran Sol gaan worden?

In de schaduw van Alexander Isak ontwikkelde Pavlidis zich erg goed en snel. Waar hij vorig seizoen vaak vanaf de linkerkant speelde krijgt hij dit seizoen de voorkeur als de diepe spits van de Tricolores. In het seizoen 2018/2019 kwam Pavlidis tot 17 wedstrijden (beker en competitie) in het shirt van Willem II. In deze 17 wedstrijden kon hij al prima statistieken overleggen. In 17 wedstrijden kwam hij tot 6 doelpunten.

Als diepe spits zet hij in het nieuwe seizoen de goede lijn door. In 19 wedstrijden kwam Pavlidis tot 10 doelpunten en 2 assists. Mooie cijfers voor een spits die net 21 jaar is geworden en zijn eerste volledige jaar als voetballer in een eerste selectie achter de rug heeft. Pavlidis is inmiddels een vast lid van de Griekse nationale ploeg en scoorde ook al voor de nationale ploeg. Pavlidis speelde 5 interland, waarin hij één keer scoorde.

Waar Pavlidis aan het begin van het seizoen op viel door zijn doelpunten valt hij de laatste weken voor de winterstop steeds meer op als aanspeelpunt waar veel van de Tilburgse aanvallen starten. De spits werkt hard, is balvast en is 90 minuten lang ‘bezig’ waardoor er ook ruimtes voor Tresor (als nummer 10) en de buitenspelers ontstaat.

De ontwikkeling van Pavlidis (die nog een contract voor 2,5 jaar bij Willem II heeft) is in voetballand niet onopgemerkt gebleven. Volgens diverse geruchten volgen clubs als Ajax, RB Leipzig en Celtic de ontwikkeling van de spits die vorig seizoen nog actief was in de regional liga in Duitsland.

Is Pavlidis de volgende spits die voor een miljoenenbedrag naar het buitenland zal gaan?

41 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments