Tilburg Tifosi Bekerfinale megaspandoek ‘The making of ‘

30
1737

Wat geweldig om alle positieve reacties op ons doek te lezen. We zijn ook super trots dat we dit doek hebben kunnen maken. Met hulp van heel veel mensen hebben wij ons grootste doek (tot nu toe) kunnen maken. Daarom als eerste een groot dank woord aan iedereen die ons geholpen heeft, met speciaal aandacht voor:

1. Alle supporters die geld gedoneerd hebben
2. De werkgroep bekerfinale
3. Willem II en alle medewerkers die geholpen hebben
4. De eigenaren van de loodsen die wij mochten gebruiken
5. De mannen die ons hielpen bij het stikken van het doek
6. Alle supporters die geschilderd hebben
7. Alle supporters die ons in het finaleweekend geholpen hebben
8. De supporter die een vrachtwagen beschikbaar stelde
9. Bonheur voor het ontbijt
10. Onze fotografen: Jules van Iperen & 11schotsmedia

We hebben maar 7 weken
Een dag na de halve finale begon onze voorbereiding al voor de finale. De eerste ideeën werden besproken en er werd een afspraak ingepland met Willem II. Ons idee, een fullcolor megadoek van 3000m2,  legden we voor aan Willem II en die waren direct enthousiast. Een dag later volgde een bespreking tussen Willem II, de KNVB, politie en stadion Feyenoord en daarin kregen we goedkeuring voor een doek over 2 ringen.

Met de goedkeuring op zak hadden we nog 3 grote problemen om te overwinnen. Een grote loods vinden om het doek te maken, een machine om het doek te stikken en genoeg geld om alle materialen te kopen.

In een week tijd waren 2 van de 3 problemen opgelost. De werkgroep bekerfinale opende  een rekening en daarop stortte supporters binnen een paar dagen duizenden euro’s. Ondertussen spraken we met 2 supporters die wilden helpen met stikken en hun machine beschikbaar stelden.

Ondanks dat we nog geen grote loods hadden begonnen we met het inkopen van de stof en verf. Twee weken lang gebruikte we om de doeken aan elkaar te stikken.Nadat we de doeken hadden gestikt kwam er goed nieuws binnen, er is een nieuwe loods gevonden.

En nu de handjes laten wapperen

Dat schreef degene die de loods voor ons regelde toen duidelijk werd dat we er echt in konden. Met ruim 50 man hebben we dat dan ook 5 weken lang gedaan.

Snel na ingebruikname van de nieuwe loods werden de eerste lijnen op het doek getekend en begon het grote schilderwerk. Ruim 3000 m2 moest er geschilderd worden. Iedere dag werd er in ploegen gewerkt en zo konden er veel meters per dag gemaakt worden. De tekenaars hadden het tempo er ook lekker inzitten en zo verliep het schilderen vanaf het begin voorspoedig.

Het doek kon niet geheel uit liggen en daarom werd het geregeld verschoven. Doordat het doek steeds zwaarder werd was er ook steeds meer man nodig om het te verschuiven. Telkens kwamen er weer supporters helpen om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Een week voor de finale was het doek helemaal geschilderd. De laatste week werd gebruikt om de laatste stukjes bij te werken en het doek te verstevigen.

Het finaleweekend

Na het uitzwaaien van de spelers verzamelden we met 50 man bij de loods. Het doek moest immers nog opgevouwen worden en dit kon niet in de huidige loods. Het doek werd in de vrachtwagen geladen en vervoerd naar een andere  loods. Daar kon het doek wel uitliggen en geheel worden opgevouwen. Met een drone werden nog wat foto’s genomen en zagen we dat het er goed uitzag. Het doek werd goed opgevouwen en in de vrachtwagen gelegd. Alles was nu klaar voor de grote dag.

 

Op 5 mei vertrokken we al om 08.15 uur richting de Kuip. Helaas kon dit niet later in verband met de ‘terrorismecontrole’ van de KNVB. We waren er dus al vroeg en hadden ruim de tijd om het doek goed neer te leggen. Om 12.00 uur was echt alles klaar en konden we gaan lunchen.

Na de lunch begon het wachten op de opening van het feestplein. Dit ging pas om 14.15 uur open. Toen dit eenmaal zover was barstte het feest los. Om 17.00 uur begaven wij ons de tribune op en hielpen ruim 50 supporters mee om het doek naar beneden te begeleiden. Minutenlang hing het doek boven de hoofden van duizenden Willem II supporters. De eerste beelden kwamen al snel binnen en we zagen dat alles perfect was gegaan.


Helaas ging het doek niet geheel goed terug en belande daardoor op 2 ringen. Hierdoor is een deel al tijdens de wedstrijd van de tribunes verwijderd en volgde de rest pas na het laatste fluitsignaal. Nadat de spelers bedankt waren sjouwde we het doek naar buiten en begon het wachten op de bus en vrachtwagen. Toen de meeste supporters al in Tilburg waren verlieten wij ook Rotterdam. In Tilburg ruimden we alles weer op en eindigde een geweldige avontuur.

Bekijk hieronder het filmpje van the making of:

 

 

Tilburg Tifosi

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
koen kooiman
Gast
koen kooiman

Respect

roemir
Lid
roemir

Is echt een heel hoog niveau jongens. Respect!

Freek van Vliet
Gast
Freek van Vliet

WAANZINNIG!!!!!! Trots om Willem II supporter te zijn. 💪👊

frankvandeven
Lid
frankvandeven

Hoop dat het doek goed bewaard blijft. Kunnen ze het een keer op het Interpolis gebouw ophangen. Mooi om te zien vanaf te trein. Veel media-aandacht denk ik ook voor de Tifosi!

Rood Wit Blauwe Leger
Lid
Rood Wit Blauwe Leger

Wat classe boys als ik dit zo zie dan ben ik blij dat ik daar een mooie bijdrage aan heb mogen leveren en zal dit in de toekomst altijd blijven doen om te doneren. Respect 🔴⚪🔵 LEGER

SargentD
Lid
SargentD

Heeft er vandaag nog niemand gezegd hoe briljant dit doek was??? Bij deze dan: wat een briljant doek!! Hoogtepunt van de finale!

hoihoi
Gast
hoihoi

Hoogtepunt van het seizoen voor mij!

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Dit getuigt van enorme passie voor onze club icm professionaliteit. Hier is aan alles gedacht. Ongelooflijk wat Tilburg Tifosi heeft gepresteerd. Pure klasse!

pupetje
Lid
pupetje

Waanzinnig wat een werk en wat een team die dit voor elkaar hebben gekregen. Grote complimenten! Geweldig!

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Ik blijf dit echt ontzettend gaaf vinden! Het maakt me trots, zonder dat ik daar zelf iets aan bijgedragen heb. Mannen (en vrouwen?): echt vakwerk. Alleen dit al maakt voor mij de bekerfinale geslaagd. Jullie zijn een SIERAAD VOOR DE CLUB.
Dankjewel en ga alsjeblieft door!

S.V.
Gast
S.V.

Een knap stuk werk mannen. Complimenten. Ik vind wel dat, als je reclame maakt voor Bonheur en 11schotsmedia door die met naam te noemen, de bedrijven die de vrachtauto en de hal beschikbaar stelt tekort doet.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik ben super trots dat jullie bij ons clubke horen. Kwa tifosi acties zijn jullie de top van de eredivisie.
Ga zo door mannen !!! Ik zal zeker weer doneren volgende keer.

Huphuphup
Gast
Huphuphup

Van mij mogen de mannen van de Tifosi zondag weer met een collectebus gaan staan. Nu deze fantastische actie nog vers in het geheugen zit, weet iedereen waar je aan bij draagt: een prachtige uiting van de positieve ontwikkelingen (in elk opzicht) binnen Willem II!

DelanoH
Gast
DelanoH

Echt Nederlandse top de doeken die gecreëerd worden!!!

Iemand moet me toch een keer het geheim verklappen hoe je zo’n tekening in precies de goede verhoudingen met een potloodje op zo’n doek kan tekenen, zonder dat je het totaalplaatje kan zien. Echt ongelofelijk!!!

david loggie
Lid
david loggie

Dat vraag ik mij nu ook af! Zo’n groot doek, zo mooi!!…en dan zie je een foto waar een tekenaar lijntjes trekt…….hoe krijg je dit in hemelsnaam voor elkaar?

Robby
Lid
Robby

Op de kinderkamers bij ons hebben we wel eens een plaatje via een projector op de muur geprojecteerd en overgetrokken. Echter dit doek is zo mega groot dat dit hier niet meer werkt. of je moet hem in stukjes kunnen opdelen maar jezus wat een werk om alle lijntjes precies op elkaar aan te laten sluiten. Niet te doen. Dit is echt vakwerk en de mensen die dit hebben gedaan zijn gewoon echt kunstenaars!

John Nr1
Lid

De teleurstelling van zondag over wedstrijd en busreis heeft deze week al lang plaats gemaakt voor enorme trots over de voorbereiding op de bekerfinale, de samenhorigheid, de gedachten aan de fantastische halve finale, de sfeer op Stappegoor en bij de Kuip.

Deze making of maakt je alleen nog maar trotser en emotioneler!

Laten we vooral doorpakken (stilstand is achteruitgang, zie breda), ons zelf niet te veel op de borst klopppen en zorgen dat we naar het volgende level gaan!!!!

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Ongelofelijk trots op wat jullie gedaan hebben mannen! Echt hele grote klasse. Aan heel Nederland ( en daarbuiten ) laten zien waar je als kleinere club groot in kunt zijn. Dit is absoluut een doek waar je verschrikkelijk trots op mag zijn. Ik heb er nooit aan getwijfeld maar jullie werk is elke cent die gedoneerd is dubbel en dwars waard geweest.

Blijf zo doorgaan mannen, Tilburg is trots op jullie.

TricoEques
Gast
TricoEques

Trots als een hond met 7 lullen! Werkelijk het allerbeste Tifosi team van de eredivisie! Sterker nog ik denk zelfs van europa! Ongelooflijk om te zien hoeveel mensen hier keihard voor gewerkt hebben! Enorm trots!!! Dit geeft een heerlijk gevoel! Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt! Ook op tifosi vlak is van toepassing “Niet de gekste! Maar wel de beste” wink en beetje gek moet je zijn om zo’n uitdaging aan te gaan! Grote klasse!!

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

Nog steeds kippenvel als ik dit langs zie komen! Geweldig werk gedaan.

Menneke
Gast
Menneke

Dit verslag helpt mij bij het laten verdwijnen van mijn kater van afgelopen zondag, ik ben heel de week chagrijnig geweest. “Jongens”, BEDANKT. smile

Marcske
Gast
Marcske

Alle superlatieven die ik kan bedenken schieten tekort! WAUW dankjewel Tifosi, jullie hebben ons extra trots gemaakt!

Maaszult
Lid
Maaszult

Onse tifosi hoort tot de absolute top in Nederland, wie zouden er tijdens de bekerfinale nog zo’n huzarenstukje kunnen leveren? Als ik de sfeeracties van de vorige jaren bekijk heeft eigenlijk alleen FC Twente het voor elkaar gekregen om een soortgelijke sfeeractie op te zetten, een keer in een geheel doek, en een keer met drie kleinere doeken die samen een doek vormden. Maar beide doeken waren van mindere kwaliteit en detail dan het Tilburgse doek. Hier blijf ik graag mijn centen aan overmaken, ik had eerder al iemand horen vragen om een meer prominente link op Tilbo om geld… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Niet alleen het mooiste doek ooit op de Nederlandse velden vertoond, maar ook nog een mooi verslag met een ontroerend mooi filmpje. Ook mijn vrouw, die geen fuck om voetbal geeft, vond dit fantastisch. Ik heb hier niks aan bijgedragen (nou ja, een paar tientjes, maar dat telt niet echt tov wat jullie allemaal hebben gedaan), en toch voel ik me persoonlijk supertrots door dit doek. De wedstrijd zelf probeer ik te vergeten; dit doek zal ik mijn leven lang niet meer vergeten. Het is leuk dat we met z’n allen wat knaken doneren. Het is mooi dat jullie zoveel… Lees verder »

vakkieB
Lid
vakkieB

Klasse!! Wat jullie gedaan hebben. Werelds.
Ook hulde voor de supporters die een en ander ter beschikking hebben
gesteld. Dan denk ik aan de loodsen tot aan de naaimachines.
PRACHTIG

Bomba
Lid
Bomba

Het hoogtepunt van de finale! Die kunnen jullie in je zak steken!!

SargentD
Lid
SargentD

Woorden uit mijn mond, ik wilde letterlijk hetzelfde gaan typen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Topdoek mannen van Tifosi

een mooie achtergrond voor m’n telefoon

wil
Lid
wil

Respect voor allen die hier aan meegewerkt hebben. Wereldklasse !!!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Voor mij zijn jullie de echte winnaars…wat een klassedoek