BD: Willem II bevriest plannen aankoop Koning Willem II Stadion

47
3555

Het Brabants Dagblad meldt zaterdag dat Willem II de plannen voor het aankoop van het Koning Willem II Stadion opnieuw gaat onderzoeken. De nieuwe algemene directeur Martin van Geel geeft aan dat de plannen on hold zijn gezet om te onderzoeken wat het beste is voor Willem II. Van Geel heeft na het bestuderen van de plannen die gemaakt zijn door zijn voorgangers van Gool en interim Hijzeldoorn twijfels bij de financiele haalbaarheid van het plannen en vindt de risico’s voor Willem II te groot.

Momenteel worden alle opties onderzocht, waarbij het stadion (inkomsten sponsoring / recettes) een belangrijk fundament moet zijn voor het doorgroeien naar een begroting van tenminste 15 miljoen euro.

Klik hier om het volledige artikel op BD te lezen >>>
(Premium)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Zou best wel eens een goed besluit kunnen zijn. Eerst jeugdcomplex en opleiding, enkele aanpassingen aan het stadion, 1e elftal versterken om van daaruit prestaties verhogen en commerciële partijen te interesseren. Daarna zien we verder. Misschien is dat een betere weg om in te slaan

Kees Kruik
Gast
Kees Kruik

Wat een zooitje weer. Na al die jaren komen ze nu tot de conclusie dat aankoop misschien niet beter is? Dat had men eerder niet kunnen voorzien? Het stadion schreeuwt om vernieuwing, maar men blijft maar achterom kijken en niet vooruit denken. Nu moet er weer helemaal van vooraan een stadionplan bedacht worden.
Laten ze in godsnaam volgend jaar beginnen met de kingside, en vanuit daar langzaam het stadion verbeteren . Geld genoeg in kas lijk mij niet?

wil
Lid
wil

Vernieuwen kan altijd. Maar om nu een risico van 30 miljoen te nemen?
Voor hetzelfde geld doen zich na aankoop van het stadion onverwachte risico’s voor. Dan heb je wel een probleem.

Robby
Lid
Robby

Zouden er nou nog mensen zijn die het belachelijk vinden dat Van Gool moest vertrekken? 30mln is sowieso enorm veel geld voor Willem II niet? die conclusie had hij zelf ook wel mogen trekken.

RA_ke
Lid
RA_ke

Dus Berry moest weg omdat hij het project “aankoop stadion” niet van de grond kreeg; en nu hij enkele maanden weg is komt Martin tot de conclusie dat het beter is het stadion niet te kopen. Bijzonder

Dirruk
Gast
Dirruk

@Rak_ke,

Je vergeet het woordje OOK in je zin.

Hij kreeg ook het project “aankoop stadion” niet voor elkaar.

Berry heeft namelijk helemaal niks voor elkaar gekregen in zijn 5 jaar directeurschap bij Willem ll, terwijl de mogelijkheden er lagen om stappen te maken.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Nouw Dirruk niets ? volgens mij heeft hij toch een belangrijk deel voor zijn rekening genomen om de club finaniceel gezond te krijgen.

hij zal zeker fouten hebben gemaakt maar om hem helemaal af te zagen gaat wel wat ver denk ik.

kruik
Lid
kruik

Keibant weet je nu nog niet dat Dirruk alle positieve dingen nogal snel vergeet

Dirruk
Gast
Dirruk

@Keiebaant, Hij heeft geen geld uitgegeven wat er niet was maar dat had iedereen gekund. Verder is er 0,0 positief wat hij in 5 jaar algemeen directeur bij onze club voor elkaar heeft gekregen. Wel heeft hij een enorme puinhoop achtergelaten die nu door onze nieuwe algemeen directeur opgeruimd moet worden. En dan mag contente hieronder wel verkondigen dat Dirruk positieve zaken nogal snel vergeet, maar ik zou contente en alle andere Berry fans dan eens willen vragen wat er dan positief is geweest aan 5 jaar Berry van Gool bij onze club. Voor elk positief feit ( ik kan… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

En als iedereen die hier nu weer met minduimpjes gaat strooien 1 positief feit neerzet, wordt het misschien nog een uitdaging voor Dirruk. Al kan ik zonder even terug te denken zoveel negatieve feiten benoemen dat het eigenlijk niet eens een uitdaging is.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

heeft geen geld uitgegeven wat er niet was maar dat had iedereen gekund
——————————————
Nou niet iedereen Dirruk kijk alleen al maar naar onze club in het verleden. Kijk nu naar en het heden en verleden ploegen als Roda.Twente fortuna etc etc ploegen als veendam failliet zijn gegaan..

Zo makkelijk is het dus niet om geen geld uitgegeven dat er niet is.

Top
Lid
Top

Ik denk dat Van Geel geschrokken is van het potentieel aan business die de dure kaartjes wil kopen.

Dirruk
Gast
Dirruk

Dat heeft zijn voorganger toch echt verkeerd aangepakt Bockworst. Het is bij Willem ll de laatste jaren namelijk helemaal verkeerd gegaan op de hoofdtribune. Als sponsor met een VIP box kun je namelijk inloopkaarten kopen die je per wedstrijd 100 kosten met toegang tot de 2e verdieping. Een sponsor die een blauwe stoel koopt op de 1e verdieping is per seizoen 2300 euro kwijt. Dus wat doen de meeste van die, met alle respect, “kleine” sponsoren? Die kopen wekelijks een inloopkaart, zijn per seizoen 600 euro goedkoper uit, en hebben daarbij ook nog een gratis upgrade naar de 2e verdieping.… Lees verder »

Top
Lid
Top

Ik ben het voor het eerst van je leven met je eens. (-;
Ik loop er ook af en toe rond. Het bier is gratis en je krijgt een stoffen stoel maar verder stelt het niks voor. Die exclusiviteit voor de echte betalers is er niet.
Persoonlijk zit ik net zo lief op het plastic en betaal voor m’n biertje. Maar dat is persoonlijk.

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik hou ook van jou Bockworst

Frankwie
Gast
Frankwie

Ik ben zelf vooral fan van curryworst

Vak M
Gast
Vak M

Ik van bockbier.

wil
Lid
wil

Ga je daar toch lekker zitten.

Zekur
Lid
Zekur

Die inloopkaarten zijn natuurlijk veels te goedkoop, daar moeten ze per direct mee stoppen, anders na dit seizoen. Als je daar nou gewoon eens € 200 van maakt dan is er een behoorlijk nadeel in plaats van een voordeel. Daarna met een goed commercieel plan proberen de eerste verdieping weer te vullen met leuke mkb sponsors die best die € 2300 willen betalen.

Dirruk
Gast
Dirruk

Tja, en al die rood, wit en blauwe bril kijkers maar roepen dat Dirruk een onruststoker is en alleen maar negatief is over alles wat er bij onze club gebeurt. Berry van Gool heeft ook dit verprutst terwijl dit zijn “paradepaardje” was. Maar in plaats van een commissie van experts aan te stellen, die terugkoop en verbouwing stadion begeleidde werd deze taak aan het hoofd facilitaire zaken gegeven, want deze persoon heeft in zijn 6 weken politieschool natuurlijk alles geleerd over bouw/verbouw gebouwen, bouwtekeningen, gemeentelijke vergunningen, contacten met ambtenaren en alle andere zaken die nodig zijn. Martin van Geel komt… Lees verder »

Arthur
Lid
Arthur

Er gaat niemand een zootje van maken de komende jaren Dirruk. We hebben eindelijk een heel stevige directie en die gaan zich niet laten ringeloren door eventuele eigen-belang-ridders in rvc of stichtingsbestuur. Anders zijn Martin en Joris slim genoeg om de juiste mensen te mobiliseren ter ‘bewaking’ van onze clubbelangen. Daar ben ik van overtuigd.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Arthur,

Hoe kan het dan in godsnaam zijn dat Paul Gerritse en Ruud Vreeman nu weer bestuurlijke functies hebben gekregen. Paul Gerritse en “kamp” Joris Mathijsen staan sinds afgelopen bestuurscrisis afgelopen voorjaar lijnrecht tegenover elkaar, en Vreeman heeft ook weinig vrienden meer na de bestuurlijke onrust van afgelopen voorjaar. Waarom hebben ze de juiste mensen dan niet gemobiliseerd ter ‘bewaking’ van de clubbelangen?

wil
Lid
wil

Er moet toch een zondebok gezocht worden.

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik weet niet wie bovenstaande post hier heeft neergezet maar ik was het niet. Wil degene die dit heeft gedaan in ieder geval een andere naam gebruiken als hij iets post, voordat men straks weer gaat roepen dat Dirruk dit gedaan heeft. Met deze naam ben je sowieso niet populair hier op Tilbo dus snap niet dat je onder mijn naam reacties gaat geven.

Arthur
Lid
Arthur

Martin van Geel lijkt mij goed benaderbaar en gepokt en gemazeld uit de Rotterdam Zuid slangenkuil gekropen. Die zal zich niet laten frustreren in het bewerkstelligen van doelen die het belang van Willem II vooropstellen; noch door leden van het stichtingsbestuur (en zeker niet door ridders als Gerritse en Heerkens!), noch door commissarissen in de rvc. Martin heeft een ruggengraat en dat is een hele verbetering tov zijn voorganger, wiens bijnaam intern ‘the pleaser’ was om overduidelijk redenen.

Wilco
Gast
Wilco

Staatssteun, is bij voetbalclubs wel een vreemd begrip als het gaat om de waarde van het stadion, omdat als er geen BVO beschikbaar is met vermogen welke wil intrekken in het stadion, het stadion gelijk een factor 80% minder waard is. Stel dat Willem II een mogelijkheid zou hebben om 1 jaar te verhuizen, en de gemeente Tilburg zet vervolgens met een openbare veiling het stadion te koop, en Willem II is vervolgens de hoogste bieder, kun je dat toch geen staatsteun noemen? Dat is gewoon marktwerking. Maar ja, waar moet Willem II dan een jaar na toe? Het stadion… Lees verder »

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Stadion kopen heeft enkel voordeel als de periodieke aflossing lager is dan de periodieke huursom die ze nu betalen, dan moet je ook nog meenemen wat jaarlijks onderhoud daar extra boven op kost wat nu gewoon in de huur zit en door de gemeente gedaan wordt. extra verhuur van commerciële ruimtes is nu nihil en zal ook weinig meer opleveren, ik zie het voordeel van in eigendom hebben van het stadion niet zo….

Wilco
Gast
Wilco

Willem II en gemeente zijn aan elkaar veroordeeld. Zonder Willem II, en dat is al eens uitgezocht toen het financieel erg slecht ging, is het stadion niets waard voor de gemeente, of althans bijna niets waard. Een andere club zal er namelijk niet intrekken, dus dan wordt het of afbreken, of de zalen verhuren, en er af en toe een band laten optreden. Dat brengt dus niets op. Wellicht heeft van Geel bedacht dat Willem II een veel sterke onderhandelingspositie heeft daardoor. Maar dat is maar net hoe je het bekijkt, Willem II heeft ook een stadion nodig. Ze kunnen… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik hoop toch wel dat heel snel het veld omlaag gebracht gaat worden en de grachten dicht gaan. Dan tribunes door laten lopen naar het veld , dit zal echt een totaal andere beleving zijn in het stadion. Ook het dak veranderen dan ben je klaar voorlopig. Waarom ik dit vind is dat de supporters enorm aan het groeien zijn in tegenstelling tot de sponsors. Kijk nu eerst naar de behoefte van de supports ipv van naar sponsorinkomsten wat al jaren zwaar onder de maat is bij Willem ll. Je kan op de hoofdtribune heel makkelijk aanpassen door daar bv… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Verklaart gelijk waarom Vreeman aanblijft. 30mln is wel heel erg gortig. Maar goed we kunnen nog 3 jaar onderhandelen wellicht is de prijs dan een stuk lager. Bovendien over een jaartje of 3 is er wel weer een kredietcrisis en zijn de kosten voor verbouw ook een stuk lager.

UNITED
Lid
UNITED

Hoezo kost de aankoop en verbouwing 30 miljoen? Dan kun je net zo goed een nieuw stadion bouwen (ado stadion kostte bijvoorbeeld 27 miljoen).

Denk dat de gemeente iets te hoge eisen stelt. Gewoon het stadion voor 1 euro terug verkopen zoals ze in Breda om de paar jaar doen.

Wilco
Gast
Wilco

Dat klopt maar de gemeente moet mee willen werken. Voor het bestemmingsplan. Stel dat Willem II grond op het oog heeft voor een nieuw stadion, en de gemeente denkt dan, dan blijven wij zitten met een stadion wat niets waard is zonder voetbalclub, zou de gemeente dan bereidwillig zijn hier aan mee te werken? Dus, dan zal het op termijn wel lukken, maar raak je waarschijnlijk verzand in eerste instantie in allerlei juridische procedures om ergens een stadion te kunnen bouwen. Zelfs wanneer het volgens het bestemmingsplan mag op een bepaal stuk grond, is in dit geval nog niet zeker… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

100 meter verderop zit je in Goirle. Daar kan van geel vast iets regelen. Maar dat is niet de gedachtegang van Willem II. Willem II denkt aankoop stadion 10 miljoen + verbouwing 10 miljoen… Kost ons 20 miljoen en we hebben 0 euro meer om te investeren in andere zaken. Of we laten de gemeente eigenaar dan moeten zij het hele zooitje maar verbouwen / moderniseren. En dan houden we 10 miljoen op de bank. Dus dan is het inderdaad een verschil van 30 miljoen. Ik denk dat de gemeente in ieder geval meer zou mogen doen voor Willem II.… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Eigenlijk zou je een soort middenweg moeten kunnen vinden. Bijvoorbeeld gemeente verbouwt/moderniseerd het stadion, Willem II en gemeente sluiten nieuwe huur/koop overeenkomst, willem II betaald de komende 15 jaar x bedrag totdat het eigenaar is. Dan hoeft Willem II zich niet direct in de schulden te steken. En de gemeente krijgt dan een redelijke prijs zonder erop te verdienen. Weet niet of zoiets valt onder ongeoorloofde steun of niet. Verzin ook maar ff iets…

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Iets verzinnen..niets mis mee.Doen ze bij FC Fraude( Twente) al jaren !!

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

Misschien is de hypotheek op een nieuw stadion wel lager dan de huidige huur maar ik heb geen idee of er een overeenkomst is die bepaalt dat wij in dit stadion moeten blijven spelen. Anders zou je wellicht bij Goirle kunnen kijken of zij grond ter beschikking hebben hebben en hiermee de gemeente Tilburg voor het blok zetten. De gemeente heeft sinds het eigenaar is heel gemakkelijk gedacht over het stadion. Hier valt meer uit te halen aan evenementen maar dan moet je er moeite voor doen. Als je Willem II voor de volledige kosten op laat draaien hoef je… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Goed dat we het bevriezen het stadion terug kopen is geen kattenpis. Want als het onzeker is dat je het terug verdiend en in de toekomst geld op levert. Moet je (dat nog) niet doen. Want Het stadion terug kopen moet je vooruit helpen. En niet als een blok om je been hangen

wil
Lid
wil

Van mij mag het kapitaal op het veld staan.