“Barça onderhandelt met Ajax over Frenkie de Jong”

16
2799

renkie de Jong staat wederom op de voorpagina van de Spaanse krant Mundo Deportivo. De krant herhaalt dat FC Barcelona de Ajacied in 2019 naar Spanje wil halen, maar eerder is ook mogelijk. Er is al gesproken met Ajax en het management van De Jong.

Het plan van Barcelona is om De Jong in 2019 te halen, maar het is ook mogelijk dat het deze zomer al van een transfer komt, schrijft de krant. Directeur spelersbeleid Marc Overmars wil De Jong nu echter niet laten gaan. Barcelona heeft bij Ajax en het management van De Jong wel al duidelijk gemaakt dat er interesse is. De club volgt hem al een tijdje.

Als Ajax toestemming geeft en het financiële plaatje klopt, vertrekt De Jong mogelijk deze zomer al naar Catalonië. Overmars staat vooralsnog niet te springen om de middenvelder nu al uit Amsterdam te laten vertrekken.

De Jong voelt zich vereerd door de interesse van Barcelona en hoopt ooit te kunnen schitteren in Camp Nou. Mundo Deportivo schrijft dat Overmars vooralsnog dwars ligt. Wat de krant ook meldt is dat er intern bij Ajax kritiek is op het functioneren van Overmars. Spelers zouden niet altijd achter zijn aankoopbeleid staan.

Barcelona is momenteel in onderhandeling met Ajax over De Jong. Het management van de speler is zelfs al een keer in Barcelona geweest om de faciliteiten te bekijken en te praten over zijn toekomst. Barcelona is geduldig en accepteert het als De Jong deze zomer nog niet komt. De Spaanse club heeft er geen problemen mee als hij nog een jaar in Amsterdam blijft.

Bron: Voetbalprimeur.nl

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments