Bam, de 1e in 2020 (1-3)

102
7151
Pavlidis verschalkt doelman Rody de Boer (foto: (c) Toin Damen)

Willem II begint 2020 uitstekend met een verdiende winst op AZ Alkmaar. De Tricolores trokken de wedstijd in de 2e helft helemaal naar zich toe en bogen een 1-0 achterstand om naar een 1-3 winst! Voor Willem II scoorde Mats Köhlert 65′ Vangelis Pavlidis 78′ en Mike Trésor Ndayishimiye 84′. Vooral de laatste was een beauty van een doelpunt. Idrissi had de thuisploeg voor rust nog op voorsprong gezet.

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II stunt ook in 2020
Willem II is prima aan het tweede deel van de competitie begonnen. Het versloeg AZ in Alkmaar met 1-3 en deed opnieuw een aanval op plek 3 van de ranglijst. Mats Köhlert, Vangelis Pavlidis en Mike Trésor Ndayishimiye verwenden de meegereisde supporters met fraaie treffers. Bij de hervatting van de competitie na de winterstop wordt altijd de vraag gesteld hoe een ploeg voor de dag komt. In het geval van Willem II luidt de logische vraag of de goede lijn van de eerste seizoenshelft een vervolg kan krijgen. En dat dan al meteen in een topper tegen de nummer 2 en later in de week de achtste finale in het bekertoernooi. Het antwoord na 90 minuten was duidelijk: Willem II is nog steeds ‘on fire’.

Lastige eerste helft
In Alkmaar verschenen de vertrouwde elf namen aan de aftrap, maar die beleefden een lastige eerste helft. Een schot van Ndayishimiye, dat van richting werd veranderd en daardoor niet meer dan een corner opleverde, en een inzet van Pavlidis die in het zijnet belandde, waren de wapenfeiten van Willem II in het eerste kwartier. De thuisploeg was even zo vaak gevaarlijk maar vond in Sebastian Holmén en Driess Saddiki hinderlijke sta-in-de-wegs. Naar mate de eerste helft vorderde drong de thuisclub steeds nadrukkelijker aan. Willem II kwam nog goed weg toen Owen Wijndal de lat boven Timon Wellenreuther trof en Calvin Stengs een fraaie inzet naast mikte, maar had geen antwoord op de individuele actie van Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller sneed vanaf de zijlijn naar binnen en passeerde Wellenreuther in de verre hoek: 1-0.

Waarschuwingen
De voorsprong voor de thuisclub was terecht maar daarmee was de buit nog niet binnen. Freek Heerkens dwong met een schot doelman Rody de Boer tot een uiterste inspanning en een schot van Pavlidis ging maar net naast. Het waren slechts waarschuwingen aan het adres van de thuisclub. Willem II is anno 2020 een ploeg die niet opgeeft, blijft knokken en daarmee ook geluk afdwingt. Bovendien is het in het bezit van een aantal bovengemiddelde voetballers, zo bleek ook dit keer. AZ nam het na rust wellicht te lichtzinnig op en had de pech dat het Idrissi geblesseerd naar de kant moest halen, maar het was vooral de verdienste van Willem II dat na rust de juiste momenten koos om druk te zetten.

Prima counter
In de 65e minuut tekende Mats Köhler de gelijkmaker aan nadat AZ de bal in het strafschopgebied niet kreeg weggewerkt. Daarna was er een hoofdrol voor invaller Damil Dankerlui. Amper in het veld zette hij een een-tweetje op met Pavlidis, stoomde op tot in het strafschopgebied en bood de Griek een niet te missen kans: 1-2. De fraaiste treffer van de avond kwam uiteindelijk op naam van Ndayishimiye. Op 22 meter afstand van het doel nam hij de bal op zijn pantoffel, gaf hem een fraaie curve mee en liet doelman De Boer volkomen kansloos: 1-3.

Verdiend
Adrie Koster concludeerde na afloop dat zijn ploeg de winterstop prima heeft verteerd. ‘Natuurlijk ben je altijd benieuwd hoe de ploeg na de feestdagen en het trainingskamp uit de startblokken komt, maar het lijkt me duidelijk dat onze hoge positie op de ranglijst inmiddels geen toeval meer is. We begonnen goed aan de wedstrijd, hadden het daarna even lastig maar sloegen toe toen daar de gelegenheid voor was. Op basis daarvan vind ik onze overwinning verdiend.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Nog even iets, ik denk dat de aanwezigheid van Chima ook een enorm effect heeft op onze huidige prestaties. De spelers zijn fysiek zo sterk en fit en vechten echt voor elkaar. Hoop dat Chima nog lang bij ons cluppie blijft.

RJ
Lid
RJ

Tilburg voetbal hoofdstad van Brabant

Opa Henk
Lid
Opa Henk

“Gewoon” weer de nummer 3 van Nederland en als je van de top 3 van Nederland wint is dat ook “gewoon” dik verdiend!
Als het een beetje mee zit kunnen we deze positie vasthouden tot de volgende topper tegen PSV.
En dan met een vol uitvak vol gas erop🔴⚪️🔵

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Denk dat nu de moeilijkste wedstrijden komen. Tegen de op papier makkelijke tegenstanders krijgen we minder ruimte. Maar als iedereen in het veld voor elkaar blijft werken gaan de individuele kwaliteiten zorgen voor de winst.

UNITED
Lid
UNITED

We are staying up! we are staying up!

bogie
Lid
bogie

We zijn weer de “beste” van … onder de grote rivieren !!!!

JustSayJallo
Lid
JustSayJallo

Beste van Nederland!! (exclusief Noord-Holland)

Giant
Gast
Giant

Wat ook zo lekker is….dat we al die negatieve azijnzeikers niet meer horen of zien op Tilbo over de selectie en aankopen…. hahahaha!

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat je bij uitwedstrijden op voorhand tekende voor een puntje, maar dit team bewijst wederom dat dit geen toeval meer is! Ik durf er zelfs in te geloven dat er een kampioenschap in zou kunnen zitten met nog slechts 3 lastige uitwedstrijden (PSV, Vitesse en Feyenoord), maar dan moet de rest van het seizoen écht alles meezitten mbt schorsingen en blessures en ook hopen dat het team bij elkaar blijft met nog wat investeringen in de breedte. Wat je thuis nog krijgt moet je in principe van iedereen kunnen winnen (gezien de ranglijst, kwaliteit… Lees verder »

Ferry van de Z.
Lid
Ferry van de Z.

Haha 😄. ik denk dat je nog iets te veel alcohol in je bloed hebt.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Was eigenlijk best serieus 😀

roemir
Lid
roemir

Denk dat het gevalletje “bloed in zijn alcohol” is……dromen mag maar is niet realistisch.

LK1896
Lid
LK1896

En toen werd je wakker… laten we a.u.b. realistisch blijven en beseffen dat alles ook heel erg mee zit nu (AZ raakt eerst de paal en de lat, daarna zijn we steeds beter gaan spelen). Als Willem II bij de eerste 7 eindigt hebben we gewoon een topseizoen en een goede basis om de komende jaren verder te bouwen (kapitaal op het veld, flink wat eigen vermogen, investeringen in stadion en jeugdcomplex). Er zullen dit seizoen echt nog wel wedstrijden komen waar het allemaal niet mee zit en ook dan moeten we vol achter de ploeg blijven staan.

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Ooit een kampioenselftal zonder geluk gezien 🤷‍♂️??

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Het zijn nog zoveel wedstrijden. Ik zou ervoor oppassen teveel druk op het team te leggen als iedereen zo praat. Gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bepalen/bekijken en iedere wedstrijd als een finale aanpakken. Dan moet het goed komen !

Splinter F
Lid
Splinter F

Prima zoals Koster aangeeft ‘dat onze hoge positie op de ranglijst inmiddels geen toeval meer is’; het kasteel van de koning is een onneembare vesting geworden waar menig (top) club zijn Waterloo vindt. Ik moet dan ook wel eens lachen als ik spelers van Ajax, Az, PSV in een intervieuw na de wedstrijd hoor zeggen: ‘We hadden vandaag een off- day’, ‘het seizoen is zwaar met al die internationale wedstrijden’, ‘sommige jongens brachten vandaag niet’, ‘We miste een paar jongens’, en in kranten of op voetbalsites dezelfde redenen zie worden aangehaald, zonder dat het spel van Willem II goed wordt… Lees verder »

roemir
Lid
roemir

@splinter. Terechte mening die ik eerder al na een goeie overwinning had: het is NIET toevallig dat tegenstanders altijd nèt tegen Willem II een offday hebben. Je speelt vaak namelijk net zo goed als de tegenstander, Willem II in dit geval, je toestaat….

vakkieB
Lid
vakkieB

Wat zijn wij als supporters trots op dit Willem II. Geweldige
prestatie in Alkmaar. Waar eindigt dit? Elke wedstrijd zingen
we: niet de beste, maar wel de gekste. Niet de beste is zo
langzamerhand niet meer van toepassing, lijkt me.
Maar dit blijven zingen svp. Op naar volgende wedstrijd
tegen Pec Zwolle. Volle bak graag!! Ik kan niet wachten.
Complimenten aan spelers, trainer(s) en natuurlijk de supporters
die elke keer weer de ploeg steunen, waar dan ook.
Hup Willem II

bogie
Lid
bogie

Als het stadion tegen PEC niet ramvol zit dan weet ik niet wanneer het wel vol komt te zitten….
Laten we ervoor zorgen DAT het vol zit…

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Pavlidis gaf bij interview met Fox aan daat hij bij Willem II wil blijven, hetzelfde zei Mike Tresor. Er is toch iets bij ons cluppie dat dit soort spelers gewoon willen blijven, vroeger was dat wel anders.

MOTM voor mij was wederom Holmen, wat een sterke wedstrijd speelde hij, maar iedereen speelde wel op een hoog niveau, zelfs de invallers waren sterk en hebben hun steentje bijgedragen aan deze prachtige overwinning.

Sooike
Gast
Sooike

Fantastische avond! Wat een 2e helft zeg?

Zou er trouwens iets meer mis zijn met dat stadion. Ongelooflijk hoe dat beton op en neer ging. Om nog maar over die lichtmast te zwijgen!

Genoten!!

Oud Noord
Gast
Oud Noord

Een diepe buiging voor iedereen binnen de club. Dronken van geluk!

VakkieC
Gast
VakkieC

Mijn droom om Europa in te gaan met ons willem-II komt steeds dichterbij!!! Wat was het toch weer een mooie awayday gister!

Cappie
Gast
Cappie

Moskou uit iedereen shirts uit en zwaaien met -10🥶

danny81
Lid
danny81

We gaan gewoon door waar we gebleven waren.Wat een seizoen,wat een supporters,wat een team en bovenal …wat een club.Mijn club. #WillemII #azWIL #nietdebestemaarweldegekste #wezijnvoorniemandbang #trots 🔴⚪🔵

Wil013
Lid
Wil013

Wat ben ik trots op deze ploeg en staf. En dan 90 minuten qua support vol boven alles en iedereen uit. Nogmaals trots op alles wat wat Willem ll heet.

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Het is echt genieten dit, het staat gewoon als een huis. Het team boven alles en voor ego’s geen plaats. Dat is waar Willem II zich in onderscheid.

Hoop zo dat naast Dankerlui (en in mindere mate Nelom en Vroussai) meer jongens zich dichter tegen die basis elf aan weten te knokken. Dat zal de doorslag geven deze tweede seizoenshelft.

bogie
Lid
bogie

Dit is het jaar wat AJAX vorig jaar had…maar nu is dat voor WILLEM II !!
Goed voetbal, inzet en af en toe een beetje mazzal.

Budje
Gast
Budje

Grote klasse dit W2, verdienste van Koster!

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Er zijn wel meer personen dan alleen Koster die een bijdrage leveren aan dit succes lijkt mij.

Ben
Gast
Ben

Vergeet Gerry Vink niet wat deze man allemaal doet en de namen van de andere staf leden mogen ook wel genoemd worden denk eens aan onze conditie trainer.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Ik vind het woord stunten niet meer kloppen!
Wij zijn gewoon de terechte nr 3!

Wij stunten niet;wij laaijen onze zegekar gewoon vol…..nu niet naast onze schoenen gaan lopen en de volgende 2 thuis wedstrijden doorpakken!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Opnieuw is het een herhaling van thuis az dit seizoen (1-1) beker vorig seizoen en nu. Dat we de 1e helft niet veel in te brengen/moeilijk hebben en je denkt als dit maar goed gaat en dan die 2e helft het helemaal omkeert en het ook nog verdiend ook.

Klasse dit en nu kijken of we deze 3e plaats minimal un weekje vol kunnen houden hup VVV

Patrick 1968
Gast
Patrick 1968

Wat geweldig gaaf is dit weer en kan niet één speler noemen die verzaakte….echt klasse mannen!! En niet te vergeten om Adrie Koster een geweldige pluim te geven die (ook dankzij Joris) die van alle spelers een geweldig team en vechtmachine heeft gemaakt die nooit opgeven…
Supertrotse Tilburger die al aantal jaren in Groningen woont…maar altijd in hart en nieren Willem II supporter is en blijft 👍

Eastwood
Gast
Eastwood

Om even aan te geven hoe bijzonder de prestatie, tot op heden, is van dit Willem II. We hebben nu een gemiddelde van 1.9 punt per wedstrijd (36 uit 19). Het jaar dat we CL behaalde en 2e werden hadden we dit gemiddelde uiteindelijk ook (65 uit 34). Nu zal dat aantal dit jaar niet genoeg zijn om 2e te worden, maar waar gaat dit eindigen!!

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Goedemorgen medesupporters😃

Wat is dit (wederom) toch lekker wakker worden, te bizar voor woorden…
Tja, als we uit toch maar bij alle grote clubs blijven winnen, dan moeten de lampenkappen er straks ook maar aan geloven..

We zijn voor niemand bang !!!

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Lekker wakker worden? Dan heb je niet genoeg gedronken

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Mwa, vond t eigenlijk wel goed gaan Goirle😉

heraclied
Gast
heraclied

lekker gedaan willem2ers!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@heraclied er zijn dus normale reacties mogelijk van andere supporters….Die zusjes hier verderop posten alleen onzin en om te walgen….maar daar zullen jullie ook last van hebben van fc rente!

Goal1896
Gast
Goal1896

Overigens. Wat is Llonch toch een klasbak. Die kerel heeft verdomme belangstelling van een club uit zijn thuisland. Transfer is vooralsnog afgeketst. Maar die jongen denkt er nog niet aan om zich in te houden. Een aantal keer zichzelf er voor gegooid als een leeuw, en het uitvak uitbundig opgejut. Wauw!

Jack de Gier
Lid
Jack de Gier

Spandoekje voor Llonch dan, zijn er trouwens wel meer die dat verdienen. Zou trouwens gaaf zijn om elke week 2 of 3 spelers of trainers te eren met een groot spandoek.

Relativist
Lid
Relativist

Ook trainers, ja. Want we noemen Adri Koster dan wel, maar hij doe het ook met een technische staf, hè!

JustSayJallo
Lid
JustSayJallo

Volgens mij hangt er al weken een spandoek(je) voor Llonch bij thuis- en uitwedstrijden. Verdiend ook! Die jongen geeft echt elke week 100% en je ziet aan hem dat hij alle support erg waardeerd.

Wally58
Lid
Wally58

Vergeet ook niet Saddiki twee vechters op het middenveld die het vuile werk opknappen zodat Ndayishimiye vrij kan aanvallen !

René
Gast
René

Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, Willem II always win.

Gary Lineker.

Henkie013
Lid
Henkie013

Goeie René!! grin

Tricoooo
Gast
Tricoooo

FU. KK. ING. TROTS!!!!!

TricoEnques
Gast
TricoEnques

FU.K.KING TROTS wink

Henkie013
Lid
Henkie013

Het leek een klein beetje op de thuiswedstrijd tegen AZ dit seizoen. Toen kreeg AZ in de eerste helft ook een paar dotten van kansen. Ook toen waren wij de 2e helft beter en hadden we nog kunnen winnen (maar ook kunnen verliezen). Ik verbaas me nog steeds hoe goed deze ploeg georganiseerd staat. We geven zo weinig kansen weg. AZ heeft in eigen huis maar 3 keer binnen de palen geschoten, wij 7 keer. Er werden maarliefst 9 schoten door een speler van Willem II geblokt. Door Heerkens, Holmen of Saddiki. Tekenend voor de scherpte en overgave waar de… Lees verder »

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Blessures hangen ook vaak samen met het feit dat er dingen niet lekker lopen, de klad erin komt etc. Winnende ploegen hebben daar doorgaans toch minder last van.

Henkie013
Lid
Henkie013

Dat klopt in zekere zin. Maar PSV liep ook lekker totdat Malen en Bergwijn uitvielen. Ajax liep ook lekker totdat Promes en Neres uitvielen. Ik vind de selectie vooral verdedigend te dun en we hebben euro’s genoeg om daar iets aan te doen. Één of twee versterkingen voor de breedte gooien toch geen roet in het groepsproces, mits je geen speler a la Advijai haalt? Zie net dat we met nog 15 duels te spelen nog maar 8 punten verwijderd zijn van het totaal van vorig jaar (44), toen kwamen we een punt tekort voor play-offs EL. De afgelopen 12!!… Lees verder »

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

We gaan gewoon rustig door, henkie. We zien het allemaal wel.

Henkie013
Lid
Henkie013

Nou…..rustig wil ik het niet noemen Carlos. We komen i.t.t. de eerste seizolenshelft in een hele andere situatie terecht, waarbij tegenstanders zich anders opstellen tegen ons, waarbij de media-aandacht stijgt, waarbij spelers interesse wekken van andere clubs en er toch een bepaald verwachtingspatroon ontstaat. Alsof we PEC thuis thuis wel even gaan winnen. Op 100% kunnen we van iedereen winnen in Nederland, maar op 90% spelen we gelijk tegen Fprtuna en wordt het het ook lastig tegen Zwolle. Ik ben nog steeds content wanneer we op plek 8 eindigen ebnwe met de play-offs mee mogen doen, maar als we onze… Lees verder »

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Gewoon weer volle bak erop klappen komend weekend.

wil
Lid
wil

Mooi wat Roger schreef op Twitter: Het dak in Alkmaar ging eraf voor Willem II.