Backs leggen fundament voor zege Willem II

0
400
Bron: BD.nl

NABESCHOUWING
Eindelijk was er vrijdagavond weer eens een zege voor Willem II. De Tilburgse club won met 2-3 van PEC Zwolle. Diego Palacios en Fernando Lewis, de links- en rechtsback legden het fundament voor de zege. Damil Dankerlui, weer opgesteld als rechterspits, scoorde. En verder waren er twee doelpunten van een uiterst effectieve Fran Sol.

Natuurlijk had Willem II de punten hard nodig. Dan is het lekker dat je al snel met 0-2 voor staat. Bij PEC Zwolle lukte in de openingsfase niets. Bij de Tilburgers was het uit de eerste counter al raak. Diego Palacios bediende Damil Dankerlui, die keurig raak kopte. Dankerlui ontdeed zich hij die actie van Kenneth Paal. Zeven minuten was het 0-2. Met een crosspass leidde Palacios de aanval in. Via Dankerlui kwam de bal bij Fernando Lewis terecht. Nu was de rechtsback goed voor de assist en rondde Fran Sol knap af.

Het publiek keerde zich tegen PEC Zwolle, dat lang heel pover bleef voetballen. Willem II verzuimde verder weg te lopen en kwam voor de rust nog een paar keer in problemen. Freek Heerkens voorkwam een aansluitingstreffer van Mike van Duinen. Wellenreuther redde met de voet en keerde een inzet van Vito van Crooij. Daardoor gingen de Tilburgers met een marge van twee treffers de rust in.

Even leek het erop dat het verzuim om de voorsprong verder uit te bouwen Willem II op zou breken. Nadat Palacios het veld met een blessure had verlaten en het duel drie minuten stil lag omdat de Zwolse aanhang onder meer glazen bier en een staaf op het veld gooiden werd het 1-2. Ehizibue profiteerde van de absentie van de verdediger uit Ecuador en stelde Van Crooij in staat om er 1-2 van te maken. Maar nadat een counter nog was afgeslagen kopte Sol de Tilburgers uit een hoekschop naar 1-3.

Donis Avdijaj liet een enorme kans op 1-4 liggen. Bij een counter mikte hij op aangeven van Sol naast. Daardoor kregen de Tilburgers het in de slotfase nog Spaans benauwd, want Zian Flemming zorgde acht minuten voor tijd voor de 2-3.

Het oponthoud zorgde voor een ‘verlenging’ van zeven minuten. Daarin raakte Zwolle na een onbesuisde tackle van Dankerlui een vrije trap nog de lat.

Bron: BD.nl