Home » Headlines » Back Giliano Wijnaldum onze eerste versterking?

Back Giliano Wijnaldum onze eerste versterking?

Volgens het BD is Giliano Wijnaldum, het broertje van, op weg naar Willem II. Hij zou daarmee de eerste winteraanwinst zijn.

Wijnaldum is back en dient daarmee dus ter versterking van onze zwak bezette verdediging. Wijnaldum brak als talent door bij AZ, speelde daarna voor Groningen en Eagles, om vervolgens via VFL Bochum zijn geluk in Amerika te zoeken. Hij kan transfervrij worden opgepikt. Wijnaldum is tevens jeugdinternational geweest voor Nederland onder 17, 19 en 21.

Gewenste versterking?

46 reacties

 1. dn Baaierd

  Welkom bij onze mooie club. Nu nog 2 centrale verdedigers erbij en een middenvelder en we kunnen er weer tegenaan. Mits de andere wel voor de basis worden gehaald.

  3

  0
 2. Welkom bij onze club.

  3

  0
 3. Gewoon 4-4-2 spelen en Tsimikas doorschuiven naar het middenveld.

  Vind het meer een middenvelder dan een back en verdedigend toch kwetsbaar.

  11

  7
  • JTW

   Dat is precies de reden waarom vdLooi 532 is gaan spelen, want voor Lewis geldt eigenlijk hetzelfde. Ook een back die aanvallend denkt in plaats van verdedigend, omdat hij in de jeugd rechtsbuiten was. Zo gek was dat helemaal niet, maar de spelers zelf konden er niet goed mee om gaan. Het zag er vaak angstig en onwennig uit daardoor.

   1

   0
 4. Prima voor de breedte verder niks bijzonders. Hopelijk komt er nog een eredivisie waardige centrale verdediger. Sterker nog dat is een must.Ik kijk over het algemeen niet naar andere clubs maar hoe komt het ineens dat Sparta een Dos Santos (huur) en Maher (huur/koop?) kan binnen halen. Ja dickie is trainer maar neem toch aan dat die spelers ook gewoon centjes willen zien. Az zal ongetwijfeld zijn salaris blijven doorbetalen. Maar ik had Kramer er best wij gewild. Aangezien Ogbeche geblesseerd is en wellicht na de winterstop ook nog tegen een blessure aanloopt.  Voor mij mogen ze ook afscheid nemen van Croux, Cloulibaly, Liefting en de Duitse keepert. Krijgen we vast voor allemaal samen een klein bedragje wat een toegevoegde waarde hebben ze niet. Abubakar is jong en zie ik graag een keer op 10 spelen. Of Crowley op 10. maargoed ben erg ongeduldig, hopelijk komen er nog degelijke spelers bij en mogen ze echt afscheid nemen van enkele spelers! Kostte nu onnodig geld zonder dat het iets oplevert.

  11

  13
  • Gast, Kramer erbij gewild, ga je wel helemaal goed joh! Je bent net zo dom als die gast zelf als je zoiets zegt!

   3

   2
   • Bokkum013Zielig ventje bent jij! Maar ne taalgebruik zegt genoeg over je intelligentie. Kramer eet een broodje kroket en hij kan niet meer voetballen? Nee deze jongen is misschien niet zo proffeciosneel als onze mister B maar zie die er makkelijk 10 inschieten na de winterstop bij welke club hij ook gaat voetballen.

    0

    5
   • Misschien zelf wel even ‘normaal’ reageren dan. Je bent namelijk nogal snel op je teentjes getrapt meneertje @Subjectief. En er makkelijk 10 inschieten alleen na de winterstop…misschien ff wat cijfertjes checken hier en daar, dan snap je dat hem dat echt niet gaat lukken. En dan heb ik het echt niet over dat vette bek momentje van die koekwous. Maar heb het vooral over de intelligentie van iemand anders als je dus zelf onzin praat.

    3

    0
 5. Forza Willem II
  Forza Willem II

   
  Back Giliano Wijnaldum onze eerste versterking?
  —————————————————–

  Vraagteken kan vervangen worden door uitroepteken. Het is officieel hij heeft tot het einde van het seizoen getekend

  7

  2
 6. Volgens Voetbalprimeur contract voor 1/2 jaar.

  3

  0
 7. Ja hoor we hebben ons kennelijk al neergelegd bij degradatie en halen een verdediger van Juup niveau binnen

   

  13

  44
  • Fijn dat we ook positieve supporters hebben. Wat een negativisme. Ben eens positief man🤛

   24

   13
   • Realisme bedoel je. Deze man is nog slechter dan Ard van Peppen en die staan onderaan

     

    13

    29
   • Highway Patrolman
    Highway Patrolman

    Ikzelf, bij jou is iedereen die we binnen halen een zeer goede speler en mag er niks REALISTISCH over gezegd worden! Alleen positief blijven is het advies van de kenner. Wordt wakker man! Deze jongen kan er echt NIKS van. En dat mag zeker gezegd worden.

    10

    13
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

     

    @ Highway Patrolman

    Zelfs als we u’n keeper  zouden halen zonder armen zou ikzelf nog zeggen dat het een goede speler is😉

    Het feit  dat Willem ll hem een contract voor een halfjaar geeft zegt dat  men zelf  terecht ook niet 100% overtuigd is. Het is aan wijnnaldum om het tegendeel de bewijzen het komende halfjaar succes daarmee

    10

    1
   • Highway, het gaat mij erom dat iemand afzeiken voordat hij een bal geraakt heeft niet kan en onbeschoft is. Geef iemand een kans om zich waar te maken. Ben eens positief ipv alles negatief te benaderen. 

    9

    2
  • @kevin

   slechts een breedte aanwinst

   2

   3
   • Hebben we niet al Dani Koks en die Australiër Ryan

    voor de breedte als linksback?

    2

    1
   • kukeltje

    @Kevin Je bedoelt waarschijnlijk Thomas Kok die vorig jaar tegen Ajax linksback stond. Dani Koks is een middenvelder.

    2

    0
  • thomas Kok is verhuurd aan Dordrecht. 

   0

   0
 8. goeie back up voor Tsimikas!

  11

  4
 9. Lijkt al definitief te zijn. https://nos.nl/artikel/2210681-willem-ii-legt-broertje-wijnaldum-vast.html 

  6

  0
 10. Dijks van Ajax huren, die hebben nu een Argentijn binnen gehaald. Was dé man op links bij W-II.

  24

  2
  • Akkoord. Dijks kom er maar in!!

   9

   0
  • inderdaad , Dijks is voor onze club een zeer welkome aanvulling. Heeft snelheid en ontlast de verdediging.

   10

   0
  • Met het systeem wat onze trainer speelt komt dijks helemaal niet in het plan voor 532 met opkomende backs dijks ze draaicirkel duurt ong. 5 min de goal uit tegen Ajax van sol was een fout van dijks aub begin niet weer aan dijks die komt alles te kort voor een back positie z’n kerel moet je op cv zetten met zijn postuur en lengte al heb ik daar ook me twijfels over 

   1

   11
 11. Gaat hij ook mee op trainingskamp??

  4

  0
 12. Ik weet het niet met deze jongen. In zijn carrière eigenlijk constant stapjes naar beneden gemaakt en steeds weer maakte hij geen indruk. Maarja, aan de andere kant hebben we wel echt een back-up nodig voor Tsimikas. Toen ik dat shirt van GAE zag schoot me wel gelijk een andere speler te binnen: Xandro Schenk. Linksbenige centrale verdediger, langer dan 1,85m en opbouwend prima. Go ahead bakt er helemaal niets van en als ik het goed heb loopt zijn contract over een half jaar af dus zal hij ook niet duur zijn. Ook kan hij nog als linksback uit de voeten.Maar (misschien tegen beter weten in) het meest van alles hoop ik dat Jordens gewoon zsm terugkeert op zijn oude niveau.

  6

  1
 13. Wijnaldum is helemaal niet per definitie een back. Zijn beste positie is links centraal in de verdediging en hij kan eventueel als linksback uit de voeten. Een voetballende verdediger die naast n mandekker t best rendeert. De vervanger van Peters dus die tevens backup kan zijn voor Tsimikas. vd Linden schuift zo weer een plekje op naar achter en dan moet je je afvragen of die niet gewoon terug kan naar Alkmaar…

  8

  7
  • Tilburg_1896

   Lulkoek, is zijn hele carrière linksback geweest.

   6

   2
   • Lulkoek, sla er google maar op na… Hij heeft vaak genoeg centraal gestaan en daar was hij een veelbelovend talent… Als linksback is het daarna stap voor stap naar beneden gegaan.Let maar op, vervanger van Peters….

    3

    15
 14. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Als je een speler zoekt voor op de bank (achter Tsimikas), kom je bij deze categorie uit. Ben benieuwd of we snel een stand-in voor Jordens mogen begroeten. Volgens mij is Rens van Eijden rechtsbenig. Dat zou dus niet erg logisch zijn om die positie in te vullen.

  2

  3
  • En wat dacht jij Rens v Eijden op plaats van Lachman, en onze grote vriend op t bankje ?

   Nee Lachman en vd Linden moeten geofferd worden, moge dat duidelijk zijn…

   4

   5
   • JTW

    Lachman is een prima mandekker als er naast hem een leider staat die de volledige verdediging aanstuurt én kan opbouwen. Dat deed Peters, waardoor Lachman zich op het mandekken kon focussen. We hadden een van de minst gepasseerde verdedigingen. Nu wordt verwacht van Lachman dat hij zich naast de bescheiden Heerkens of van der Linden ontpopt als leider, opbouwer én mandekker. Dat is gewoon teveel gevraagd van hem. Mits er een leider met opbouwende kwaliteiten naast Lachman staat, is Lachman voor Willem II begrippen een prima mandekker.

    7

    3
   • Vanmorgen toevallig op YouTube nog de wedstrijd Willem II-Groningen van vorig seizoen gekeken. Toevallig of niet, dan zie ik Lachman een 100% penalty forceren, die dan gelukkig niet gegeven wordt, maar toch. Als ik 2 seizoenen terug bekijk dan komt er bijna elke wedstrijd wel een fout voor waar uit gescoord wordt, of bijna een tegendoelpunt valt mede door Lachman. Geef niet graag af op specifiek één speler, maar Lachman mag van mij de bank warm gaan houden. Als Lachman de volle 100% focus/concentratie zou hebben dan was hij een van de beste mandekkers van de eredivisie, maar dat kan hij gewoonweg niet opbrengen…

    1

    4
 15. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Als ze slim zijn aan de Goirleseweg (mocht ie hier naar toe komen) geven ze eerst een contract voor een half jaar met een optie voor nog 1,2 jaar vanuit de club. Zodat mocht ie tégenvallen na het seizoen afscheid van hem kunnen nemen

  3

  2
 16. Ik ben zeker geen azijnpisser, maar heb wel gemengde gevoelens. Weliswaar heeft hij zijn naam mee, maar heeft het daarentegen nergens écht waar kunnen maken. 6 clubs in 3 landen in 4 jaar tijd en Willem II zou de 7e worden. Diverse voortijdige vertrekken en uitleenbeurten. Dat klinkt in mijn oren niet erg overtuigend en stabiel. Maar laten we hopen voor elkaar en onze club dat ik ’t bij het verkeerde eind heb … .

  9

  0
 17. Heb een aantal wedstrijden gezien van hem toe hij bij gae speelde. Het is een fysiek sterke speler maar met te weinig inzicht/overzicht, en dat is wel zorgelijk als bv Tsimikas geschorst/geblesseerd is. Maar goed, we hebben nu wel een echte Linksback, en het is niet te hopen dat Tsimikas uitval krijgt.

  Op naar het echte werk, 2 eredivisie waardige centrale verdedigers, te beginnen met Rens v Eijden…

  8

  1
 18. Versterking? Nee. Gaan we een betere speler binnenhalen? Nee. Te licht bevonden bij Groningen en GAE. Maar als breedte investering als back-up zal het prima zijn. Hoop alleen dat er niet teveel geld verloren gaat aan deze jongen. Misschien verrast hij ons, wie weet… maar versterking, nee. Welkom, ja zeker! 

  13

  0
 19. Centrale verdedigers zijn veel belangrijker, daar rammelt het aan alle kanten. Rens van Eijden halen, heeft ervaring, kent de club, lijkt mij een prima versterking.

  11

  0
 20. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Of ie zeer bruikbaar is weet ik niet ik hoop het. Het is in ieder geval een Nederlandse jongen en gin een of andere wazige Hongaar of Luxemburger. Mocht hij idd komen

  10

  0
 21. Ik ken hem niet. Dus ik kan hem ook niet beoordelen

   

  2

  7
 22. Zeer bruikbare speler. Kan Tsimikas goed scherp houden en nu heb je op linksback positie dubbele bezetting.

  14

  8
  • Sjef

   Precies, hard nodig, wat meer backups in de verdediging. Nu die centrale verdediger nog 🙂

   6

   1