Andrade kruipt voorzichtig uit diep dal na blessure

3
1881
Bruno Andrade (foto: (c) Toin Damen)

‘Ik hou van Willem II, maar ik kan niets doen’, Andrade kruipt voorzichtig uit diep dal na blessure

TILBURG – Hij heeft het er maar moeilijk mee, Bruno Andrade. De geliefde Braziliaan ziet Willem II worstelen, maar kan zelf niets doen. Andrade herstelt van een zware beenbreuk die hij opliep in augustus tijdens een duel met Ajax-speler Nemanja Gudelj.

Een gebroken scheenbeen, een team in shock en een ontredderde trainer. De blessure van Bruno Andrade liet op zaterdag 15 augustus van dit jaar diepe sporen na.

Herstelcircus
Willem II stond op dat moment weliswaar met 1-0 achter tegen Ajax, maar de Tilburgers zaten dicht bij een gelijkmaker. Andrade speelde zoals altijd met flair en was de beste man op het veld.

Maar na een uur spelen kwam daar een abrupt einde aan. De botsing met Gudelj brak niet alleen de scheenbeen van de Braziliaan, ook de moraal van de Tilburgers verdween. Willem II verloor met 3-0 en raakte sterspeler Andrade voor een half jaar kwijt.

‘Ik voelde het bot’
De Braziliaan wist meteen hoe laat het was. “Het was verschrikkelijk. Ik voelde het bot en ik wist meteen: het is gebroken”, weet Andrade zich nog te herinneren. De scans beaamden dat.

De aanvaller van Willem II had zijn scheenbeen, net onder zijn knie. Andrade heeft in zijn carrière vaker te maken gehad met zwaardere blessures, maar deze kwam extra hard aan. “Het circus gaat weer beginnen, dacht ik toen.”

Terug naar Brazilië
Vooral de eerste maanden waren zwaar. “De eerste maand gaat voorbij, de tweede, de derde… En dan moet je nog drie maanden. Het is een lange periode. Op dat moment zakt de grond onder je vandaan en dan denk je, wat kut.”

Inmiddels hij heeft de zwaarste periode achter hem gelaten. Andrade is gipsvrij en mag inmiddels ook zijn been beetje belasten. Dat de Braziliaan veel waardering geniet binnen de Tilburgse club, blijkt uit het feit dat hij drie weken in Brazilië mocht vertoeven.

Even terug naar zijn geboorteplaats São Bernardo do Campo om ook zijn geest te laten herstellen. “Het was snel voorbij en dat is mooi want dan gaat de herstelperiode ook sneller”, zegt hij met een glimlach.

‘Ik hou van Willem II’
“Ik vond het belangrijk om mijn vrienden en familie weer te zien. Mijn moeder wilde heel graag weten hoe het mij gaat. Dat heeft mij echt een boost gegeven.” Toch zal het nog even duren voordat Bruno Andrade het veld weer kan betreden.

En dat frustreert, zeker nu Willem II hem nodig heeft. “Dit is mijn derde seizoen bij Willem II. De afgelopen twee jaar hebben de supporters mij het gevoel gegeven dat ik een belangrijke speler ben. En daar hou ik van.”

Maar juist dat maakt de hele situatie voor de Braziliaan nog frustrerender. Want hij wil ook belangrijk zijn voor de club die hij in zijn hart heeft gesloten. “Ik hou van Willem II, dat is mijn team in Nederland. En voor die club wil ik mij honderd procent inzetten. Maar dat kan ik op dit moment niet en dat doet dubbel pijn als ik naar de wedstrijden kijk.”

(Tekst: OmroepBrabant.nl)

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments