ANALYSE: Hoe staan de Tricolores er voor?

13
3792
collecte tifosi

De meeste voetbalsupporters in Nederland hebben lang moeten wachten op versterkingen bij hun club. De transfermarkt is laat op gang gekomen en lijkt nu pas echt in beweging te komen. Hoe staat Willem II er drie weken voor het sluiten van de transfermarkt (2 september) er voor?

Willem II presenteerde vandaag Paul Gladon als nieuwe speler voor de selectie. De voormalige Spartaan tekende voor twee jaar en zal samen met Evangelis Pavlidis gaan uitvechten wie de moeilijke taak gaat krijgen om de opvolger te gaan worden van Sol en Isak.

Gladon is het volgende ‘nieuwe gezicht’ in de renovatie van de selectie van de Tricolores. Daarbij ligt de nadruk op het doorselecteren en vastleggen van de spelers.

Evangelis Pavlidis tekende aan het einde van het vorige seizoen een overeenkomst waardoor de Griekse spits tot en met 2022 vastligt bij Willem II. Gezien zijn statistieken en prestaties eind van het vorige seizoen en zijn prestaties in de voorbereiding lijkt het erop dat Willem II weer een spits in eigendom heeft die toekomstige verkoopwaarde vertegenwoordigd.

Een andere speler die pas 6 maanden aan boord is, is Marios Vrousai. De Griekse multifunctionele aanvaller werd in de winterstop voor 1.5 seizoen gehuurd van Olympiakos Piraeus en heeft al zijn klasse getoond in het shirt van Willem II. Aan het einde van het komend seizoen kan Willem II Vrousai definitief overnemen.

Met de komst van beide Grieken nam Willem II in de winterstop al een voorschot op het vertrek van de tegenvallende Avdidjaj, Croux en Ozbiliz.

Ook Rick Zuijderwijk was geen onbekende speler binnen de club, maar voor het grote publiek brak de middenvelder in de voorbereiding door en heeft hij (voorlopig) zijn plek in de selectie verdiend. Naast de trainingen bij de selectie zal hij zijn wedstrijden ook bij onder 19 en bij Jong Willem II blijven spelen. Zuijderwijk heeft een contract tot 2021.

Met het vastleggen van Mats Köhlert (3 seizoenen) en Ché Nunnely (3 seizoenen) investeerde Willem II in snelheid en diepgang op de flanken. Beide spelers lieten tegen Zwolle al zien dat zij een toevoegde waarde voor de ploeg zijn.

Met het vastleggen van Pavlidis en Gladon (2 seizoenen) heeft Willem II de voorhoede voorlopig goed ingevuld. Gladon is een ander type spits dan Pavlidis. Hij zal met Pavlidis strijden om een basisplek maar kan zeker bij een achterstand ook als pinchhitter fungeren. Daarmee vult hij de positie in die vrij is gekomen na het vertrek van Kristinsson.

In de achterhoede is Sebastián Holmén de nieuwe kompaan van Jordens Peters. Zowel tegen OFI Kreta als Zwolle maakte de Zweed en degelijke indruk. Ook de Zweed heeft voor twee jaar getekend.

Op korte termijn zal Willem II ook de komst van Jhonny Quinonez bekend maken. De verdedigende middenvelder komt uit de stal van het Ecuadoriaanse Aucas en is diverse malen bekeken door Piet de visser. De succesvolle samenwerking rondom het verblijf van Palacios heeft deze samenwerking goed gedaan. Wanneer de werkvergunning is  goedgekeurd zal Quinonez naar Nederland afreizen. De verwachting is dat hij deze maand nog voor Willem II kan debuteren.

Willem II hoopt op korte termijn ook nog invulling te geven aan de positie van aanvallende middenvelder en linksback en zal dan de laatste weken van de transferperiode de ogen en oren open houden om die een of twee buitenkansjes die zich kunnen aandienen te kunnen pakken. Hopelijk kunnen de Tricolores weer stunten zoals dat in de winterstop is gelukt met Tapia en Isak. Huurspelers van de buitencategorie die het niveau in het veld en op de training kunnen verhogen.

Willem II is er nog niet. Met het vertrek van Isak, Sol, Talpia, Crowley en Palacios is er kwaliteit vertrokken. Anderzijds lijkt het er op dat op bepaalde posities ook is doorgeselecteerd.

Met name op de flanken en centraal achterin is Willem II sterker geworden. Mocht Willem II erin slagen een goede linksback, verdedigende middenvelder (wellicht Quinonez) en een creatieve nummer 10 dan kunnen de Tricolores strijden om een plek in het Linkerrijtje.

Willem II kan aanstaande zaterdag in het eigen Koning Willem II stadion voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 op 6 punten uit de eerste twee wedstrijden komen. Destijds wonnen de  Tricolores thuis van Ajax (2-1) en Nac (1-3)

Samen met de fanatieke aanhang zal Willem II zaterdag Vitesse proberen te verslaan en daarmee een nog steviger fundament onder de doelstellingen voor dit seizoen proberen te leggen.

Het beloven spannende weken te worden in Tilburg …

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Q en Q…Querinos naar Willem II ( de Portugees van Koln) en Quinonez dus ook

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Was vroeger een leuke serie Q en Q hoop dat het bij ons ook een groot succes mag worden🧐

Frankel
Gast
Frankel

Even het boodschappenlijstje voltooien Joris 😉

Kohn
Velthuizen
Bruns (vriend van Gladon en positie die we nodig hebben) via bruns kwam Gladon bij Groningen misschien nu ook andersom
Johnny (Aucas)
Geis (buitenkansje)
Queros

RobinV
Gast
RobinV

Goed stuk, een linksback en aanvallende middenvelder zijn wel prio nummer 1 momenteel. Vrousai is helaas geen 10, je mist creativiteit van het liefst een tweebenige speler. Ik vrees dan ook dat je dit tegen een betere tegenstander zoals Vitesse dit ook direct zal gaan merken. Daarnaast heb je inderdaad zeker ook nog een verdedigende middenvelder nodig die ballen kan afpakken en het spel kan verdelen. Gelukkig hebben we de eerste drie punten binnen, de komende weken moeten we duimen dat er geen blessures of schorsingen zullen voorkomen.

UNITED
Lid
UNITED

Over doorselecteren gesproken. Ik mag toch hopen dat Willem II het geld wat ze nu besparen op de spitspositie investeren in een nieuwe keeper. Ik word er niet vrolijk van dat er iedere keer dat de bal bij hem in de buurt komt er iets lijps kan gebeuren zoals in Zwolle. Wellenreuther is niet linkerrijtjewaardig. Doorselecteren aub

TommioO
Lid
TommioO

Ik lees op de site van VI dat Rienstra voor €500000 verkocht is, het tienvoudige dat Heerenveen voor hem betaald heeft. Kon Willem II dit toen niet betalen? Is jammer want paste echt wel bij ons.

Ravio
Lid
Ravio

Koster heeft destijds met hem gesproken maar Benneke wilde naar Heerenveen… Dus had ie toen gewild had hij gekomen

RobinV
Gast
RobinV

Rienstra.. is hier altijd door supporters bijzonder gedragen in zijn moeilijke periodes. Dankzij Willem II heeft hij zijn carriere weer in leven geblazen, was echter te arrogant en voelde zich te goed voor onze club. Nee, Rienstra paste met die houding absoluut niet meer bij ons. Houdoe en bedankt, zonder trots mag hij het shirt niet eens meer dragen.

Henkie013
Lid
Henkie013

Precies Robin. Rienstra, vriendje van Erwin, liet zich ook negatief uit over de fans na het ontslag van van de Looij. Had er helemaal niets van begrepen. Het RWB-shirt onwaardig.

Stekou
Gast
Stekou

En ff pietje in de goal??👍

yoko
Lid
yoko

Ik vond in de oefenwedstrijd tegen Top Oss die linksback van hun goed voetballen. Blijkt Levi Opdam te zijn. Transfervrij en daar aan het trainen om in conditie te blijven.

Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

Opdam is rechtsback.

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Is er al meer bekend over die Duitse Linksback van Bayern II? Word hij bijv. ook bij andere Nederlandse clubs genoemd?