‘Als club moeten we Heracles en Zwolle in halen’

40
2470
AMSTERDAM - Ajax - Willem II. Amsterdam Arena, 20-08-2016, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Willem II technisch directeur Joris Mathijsen en Willem II algemeen directeur Berry van Gool o[p de tribune.

Met een begroting van circa elf miljoen euro wil Willem II in de komende jaren de concurrentie aangaan met clubs als Heracles Almelo en PEC Zwolle. Algemeen directeur Berry van Gool vertelt dat in gesprek met het Brabants Dagblad. 

Willem II maakte afgelopen seizoen een winst van ongeveer 600.000 euro. Door gericht te investeren moet de komende jaren de kloof naar clubs bóven de formatie uit Tilburg gedicht worden. “Een negende of tiende plek op de ranglijst van de Eredivisie als het om de organisatie gaat, is een reële doelstelling voor de komende jaren”, aldus Van Gool.

“Als club en als stad moeten we boven Heracles en PEC Zwolle kunnen komen. Dan speel je als het mee zit play-offs om Europees voetbal en eindig je als het een keer tegen zit veertiende. Maar dan zijn er geen degradatierisico’s meer.”

Het vinden van een nieuwe hoofdsponsor heeft momenteel prioriteit voor de Tricolores. “Hoe eerder hoe beter. In het seizoen dat de laatste hoofdsponsor Tricorp zich aan Willem II verbond, begonnen we met shirts met een wit vlak aan de voorbereiding. Die mogelijkheid zit er ook nu weer in.”

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ringo Rdk De Kroon
Lid

Zolang je financieel niet in het rood komt en je hebt een stabiel financieel beleid is prima, Denk zeker veel belangrijker is je contracten en je jeugdbeleid voor langer termijn visie.  Meer sponsoren komen vanzelf wel als een club voetbal technisch beter word en rust binnen de club uitstraald. stabiele spelers kern niet te veel in en uit dat brengt zeker een bepaalde onzekerheid mee.  Maar belangrijker is, dat ze die spelers niet voor gratis gaan laten vertrekken dat is zoiezo een bottle neck.Meer inkomsten is ook automatisch meer uitgeven. en dat is zoiezo niet altijd efficient. je moet zoiezo… Lees verder »

Robby
Gast
Robby

Dit verhaal kan ook de prullenbak in kunstgras blijft in de eredivisie aangezien de plannen zijn weggestemd. 1 voordeel Eredivisie blijft met 18clubs voorlopig. hebben we nog een paar jaar extra om een stabiele middenmoter te worden.

Cards
Lid
Cards

is die 600.000 met de halve bekerfinale en alle meevallers erbij?

Dirruk
Gast
Dirruk

Wat zal ik blij zijn als de competitie weer begint en we het over voetbal kunnen hebben. Het is echt komkommertijd en we hebben het hier nu over zaken waar we met z’n allen helemaal geen verstand van hebben.

 

Onze algemeen directeur heeft zelfs een fanclub die zich ineens gaat roeren hier op Tilbo, het moet niet gekker worden.

 

Gelukkig komt binnenkort de surprise uit Spanje naar Tilburg en kunnen we het over Europees voetbal en zelfs Champions League gaan hebben.

Ibo
Gast
Ibo

Begin wel benieuwd te worden naar de Spaanse surprise, want wordt al weken over gefluisterd maar concreet wordt t nog nie. En Iniesta kan t nie zijn want die gaat naar Japan.

Robby
Gast
Robby

Twee spaanse surprises toch?

Nillis
Lid
Nillis

@Dirruk: Je praat alsof de deal al rond is Dirruk? Kunnen we daar vanuit gaan?

Harry
Gast
Harry

Heb gehoord dat de eerste naam sowieso doorgaat, maar de tweede pas als Sol definitief weggaat. Je weet wel……ouwe schoenen,,,maar dan andersom wink

Nillis
Lid
Nillis

Reuze benieuwd.. dus een spits en?

Robby
Gast
Robby

@Harry, das wel een slimme zet zal namelijk geen goedkope jongen zijn. Maar Sol heeft zn vertrek al aangekondigd dus die tweede komt ook. Die eerste is hopelijk een leider achterin aangezien ik Peters niet meer terug verwacht. dan hebben we op de as in elke linie een sterke speler!

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Onze Berry heeft nog NIKS van waarde uit eigen kunnen voor onze club binnen gebracht. Naast mij zie ik veel mensen dezelfde vraag stellen. “Geef maar aan wat Berry ZELF heeft gedaan en opgebracht voor de club”. Met al die fans hier moet dat toch geen probleem zijn (Frank Kwats kom op zou ik zeggen!) Maar de reacties blijven uit en dat zegt mij genoeg. Ze zijn er NIET!!

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Zie hier de lijst van sponsoren van afgelopen seizoen:

https://www.willem-ii.nl/sponsoren

Helaas weet ik niet of Berry hoogstpersoonlijk op de fiets bij al deze bedrijven is langs geweest.

Wat Berry zelf heeft gedaan? Als algemeen directeur leiding gegeven aan de BVO Willem II.

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Koen voel je je aangevallen nu het hier over je vriendje Berry gaat? Geef dan ook aan op welke manier die sponsors binnen zijn gekomen en ook weer weg worden gestuurd!! En het zou Berry tekenen als hij de moeite zou nemen de sponsors op de fiets te bezoeken. Beter dan steeds lui af te wachten tot op het laatste moment en dan terugvallen op al bestaande sponsors om dan smekend te vragen om shirtsponsor te worden.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Nee hoor, maar ik kon het niet nalaten om eens te reageren op jouw voortdurende stemmingmakerij. Maar dat is zinloos als ik die laatste zin van je bijdrage weer lees.

 

Dirruk
Gast
Dirruk

@koen verhoeff,

 

Ik weet niet wie Highway Patrol is, maar hij zit in ieder geval dicht bij het vuur.

 

Jij hebt het hier namelijk over stemmmingmakerij  en dat het door zijn laatste zin, zinloos is om daarop te reageren enz. enz.,  maar ik heb toch ook gehoord dat Berry nog net niet op z’n knieen is gegaan om bepaalde personen te smeken a.u.b sponsor te blijven.

Frietmet
Lid

Waar komen al die Berry fanboys opeens vandaan? Volgens mij heeft hij zijn eigen trollen leger ala  Dotan ingezet.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Frietmet,   Dat zijn geen fanboys van Berry maar dat zijn de familie en vrienden van Darryl Lachman.   Berry van Gool heeft met Lachman een deal gemaakt dat hij voor ieder duimpje een euro krijgt, en die euro mag hij dan aftrekken van het bedrag wat hij aan Willem ll moet terugbetalen i.v.m. met zijn tankpasfraude.   Als jij of ik fraude en/of diefstal plegen bij de werkgever worden we op staande voet ontslagen maar niet bij Willem ll, daar wordt misdaad beloont met een basisplaats en al verziek je daarmee ook de sfeer in de spelersgroep, Berry is… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

Tankpasfraude?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Schandalig dat men hem niet heeft ontslagen als ie fraude/diefstal heeft gepleegd.. En daarbij moet je ook een duidelijk signaal afgeven naar de rest dat niet gepikt wórdt. Als dit nog un keer voor zou komen kun je betreffede persoon niet ontslaan tenminste als je geloofwaardig wil overkomen!!

Cards
Lid
Cards

Grote praat Dirk, laat een zien dan dat het zo is?

TricoEques
Gast
TricoEques

Het is in de voetballerij helaas gebruikelijk dat er veel mensen “alsof ze er verstand van hebben” hun mening prediketen als een vastgestelde waarheid. Berry doet gezien de financiële resultaten wat hij moet doen. Leiding geven aan een BVO betekend meer dan beleidmatig te sturen waar wel en geen geld aan uitgegeven wordt. Berry is echter zelf niet de commerciële voorman die op zoek gaat naar een Hoofdsponsor! Berry stelt wel in overleg een profiel op. Geeft aan welke ondergrens (financieel) er is en wat Willem II vanuit de organisatie gezien te bieden heeft. De sponsorwaarde is in beginsel bij… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

Beste meneer TricoEques,   Op zich heb je een leuke reactie en geef je een positieve draai aan de ellende, echter je citaat “Het gaat niet enkel alleen om geld, het gaat ook letterlijk om  met welke naam je je als club mee wil verbinden” En dan kom je bij de kern van het probleem van Berry van Gool.   ”voor een schone kliko”   Daar moeten ze hem inderdaad instoppen en nooit meer binnenlaten aan de Goirleseweg. Je betoog slaat namelijk helemaal nergens op. De reden dat Berry van Gool binnen is gehaald bij Willem ll is namelijk zijn grote… Lees verder »

david loggie
Lid
david loggie

“ik kan je wel vertellen welke sponsoren zijn weggegaan door Berry, die weggaan door Berry en welke potentiële sponsoren niet eens bij Willem ll willen horen door Berry,” 

Ik ben zeer benieuwd, vertel!

UNITED
Lid
UNITED

Heb je een beter alternatief dan Dirruk? Wie gaat er dan wel de grote sponsoren binnenhalen in de regio Tilburg? Ik ken ook nog wel ene Molkenboer en faber. Daar was ook wel het een en ander op aan te merken. Ik kan niet uit eigen ervaring oordelen over van Gool maar ik vind dat ie over het algemeen wel een goed verhaal heeft en de rust die er bij Willem II op dit moment heerst hebben we de afgelopen 10 jaar niet gehad. Daar moeten we hem toch de credits voor geven. Ik denk dat rust ook een van… Lees verder »

Tilburg013
Gast
Tilburg013

@United. Met een goed verhaal hebben bereik je niks, met daden wel. Zoals je zelf al aangeeft wil Willem II gaan bouwen, om te kunnen bouwen heb je als club geld nodig. Een grote inkomstenbron zijn de sponsoren. Dan vind ik het raar dat je vertrouwen hebt dat Willem II kan gaan bouwen, maar zodra er weinig financiële middelen zijn hiervoor kun je toch ook niet bouwen? Daarnaast heeft Berry wel degelijk invloed of een sponsor kiest voor Willem II of niet. Als Berry vertrouwen uitstraalt en er alles aan doet om sponsoren binnen te halen waarbij hij laat zien… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

@tiburg013, ik heb die laatste zin maar weggehaald omdat die misschien een beetje onduidelijk was. Sponsoren binnen halen is zeker belangrijk maar dat klinkt wel makkelijker dan het is. Of Berry daar nu wel of niet goed in is dat kan ik niet beoordelen. Wat ik wel kan beoordelen is de groei die we als club hebben doorgemaakt en de visie die er is. En dat spreekt naar mijn mening wel in zijn voordeel. Meer sponsoren/geld binnenhalen is ook niet per se een beter resultaat. Goed beleid is belangrijker dan meer geld. Als je het geld wat je binnen haalt… Lees verder »

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Berry doet veel dingen goed, maar maakt ook wel eens een fout. Niets menselijks is ONZE directeur vreemd!!

Ik begrijp die voortdurende stemmingmakerij van een zeer beperkt groepje supporters niet zo goed. Nog even en er komt weer iemand op Tilbo oreren dat er sprake is van wanbeleid en dat onze club doodziek is. Zucht!

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

@ JTW Denk even na en vooral terug naar waar we vandaan komen. Pak de begroting er even bij uit ons laatste Jupiler League jaar en kijk waar we nu zowel sportief als zakelijk staan. Eredivisie, categorie 1, (ver)bouwplannen stadion, een substantiële winst over seizoen 2017/2018, hogere begroting seizoen 2018/2019 en de nodige toekomstige miljoenen uit de transfer van Sol en een doorverkoop-percentage van 15% van de Jong. Binnenkort klotst de poen aan de Goirleseweg tegen de plinten. Dat doen niet veel clubs ons na. De ‘over-all’ positie van onze club is uitermate positief en we hoeven de komende jaren… Lees verder »

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

Waarschijnlijk houdt uw ‘stijging’ dan percentueel gelijke tred met de ontwikkelingen binnen onze club, waarvoor ik u inhoudelijk en gemakshalve graag attendeer op bovenstaand bericht. Mocht u desondanks toch nog twijfels hebben, dan verwijs ik u bij deze graag door naar onze gewaardeerde collega’s van het specialisten-centrum voor halve- en hele garen in Bavel-Noord. Misschien kunt u daar terecht voor een second opinion. Zij bewijzen namelijk al jaren over uitmuntende zakelijke en sportieve kwaliteiten te beschikken, waarvan akte en aldus.

Koekeloere
Lid
Koekeloere

Met stijgende verbazing lees ik de onderstaande reacties in dit draadje. Aan de kudo’s te zien, zijn er nogal wat mensen die vinden dat Berry veel goed werk heeft verricht. En die dit dan ventileren via prachtige one-liners. Het enige wat Berry de afgelopen jaren gedaan heeft is geen geld uitgeven dat er niet is (dit is geen bijzondere prestatie; ik doe dit n.l. ook al heel mijn leven) en het binnenharken van geld dat anderen voor hem genereren (dit jaar bijvoorbeeld opleidingsvergoeding Van Dijk). Geld uit toevalstreffers dus. Ik zou graag hebben dat onze algemeen directeur zijn positieve stempel… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Koekeloere

Over geld uitgegeven dat er niet is gaat in de voetballerij toch regelamtig mis bij ons onder Verbunt.  Bij Twente met joop die de popie jooppie wilde uithangen. Verder heb ik ook me twijfels over Berry

DelanoH
Lid
DelanoH

Eindelijk weer een beetje ambitie. Met die “we hebben de 14e begroting, dus als we niet degraderen doen we het goed”-mentaliteit ga je nooit hoger eindigen dan 13e.

 

Top
Gast
Top

Los van dit onderwerp: actiefoto’s van Velikonja en onze aanvoerder tijdens het afgelopen seizoen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/03/revalideren-doen-voetballers-in-zeist-a1605265

 

UNITED
Lid
UNITED

Weet iemand hoe het zit met Velikonja? Volgens BD heeft Willem II zijn contract niet formeel opgezegd voor 1 april, dus ik denk dat dit betekent dat zijn optie voor nog 1 jaar automatisch ingaat?

jako
Gast
jako

Hoewel we dankbaar zijn voor je boekhoudkundige kwaliteiten Berry…en je ons weer zwart laat schrijven zal doorgroeien ook inhouden dat jij plaats moet maken voor een “zwaargewicht”….

Kees
Gast
Kees

wir zonne kwatsert……

JTW
Lid
JTW

Kwartsert of niet, ik kan ook geld wat er niet is niet uitgeven. En ook ik kan Southampton, Ajax, Feyenoord, etc. verzoeken om centjes over te maken waar wij gewoon recht op hebben. Sponsoren binnenhalen die meer in Willem II willen investeren dan sponsoren bij onze concurrenten doen, dat zou ik denk ik niet kunnen. Daar heb ik niet voor gestudeerd en is mijn netwerk veel te klein voor. Berry zou dit wel moeten kunnen. Helaas heeft hij dit nog niet gedaan voor onze club.

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

En nog zonne kwatsert … Man, man, man, waar baseer je in godnaam die ‘wijsheid’ op ? Weet jij hoe de voetballerij echt werkt of heb je dat ‘van horen zeggen’ ? Rapporteert Berry dagelijks aan jou. zodat jij kunt beoordelen of hij zijn werk goed doet ?

Kruik
Gast
Kruik

@jtw wie zegt dat Berry dit nog niet gedaan geeft?wie zegt dat Berry niet in onderhandeling is?Even een bedrijf vinden die een halfmiljoen+ willen overmaken vind je niet zo snel wij zijn namelijk geen top drie!!Elke keer dat gezeik mee Berry…hii zal ook wel iets minder doen ja …maar ik denk dat hij alles doet om Willem II beter te maken!Maar mss heb jij iemand die je voor kan dragen die in alles beter is dan Berry!hup Willem II

JTW
Lid
JTW

Volgens mij gaf ik zelf aan dat ik er niet voor gestudeerd heb en alles behalve een groot (voetbal)netwerk heb. Dus nee, ik weet niemand voor te dragen die in alles beter is dan Berry. Misschien op den duur Jordens Peters, maar dat is eerder een geromantiseerd toekomstbeeld, dan dat ik zeker weet dat Jordens een betere algemeen directeur zou zijn dan ik Berry nu vind. En nee, Berry rapporteert niet dagelijks aan mij, dus ik baseer mijn mening op wat ik in de media lees (kranten, Facebook, Tilbo, etc.) en wat ik van medesupporters hoor die wel dichter bij het… Lees verder »