Home » Headlines » Aftellen naar de DERBY
Falkenburg (2x) en Heerkens (1x) de doelpuntenmakers tegen NAC (foto: Geert van Erven)

Aftellen naar de DERBY

Elke Willem II supporter heeft zondag 22 mei 2016 nog steeds met koninklijke hoofdletters in zijn geheugen gegrift staan. In de finale van de Playoffs werd in de uitwedstrijd onterecht met 2-1 verloren, en een overwinning in het Koning Willem II Stadion was noodzakelijk om het eredivisieschap te verlengen. In een kolkend Koning Willem II Stadion werd Nac vanaf de eerste minuut opgejaagd. Vrij snel wisten ze dat er niets te halen was. Toch duurde het tot de 45e minuut voordat de 1-0 van Heerkens binnenviel en dat leidde tot een spontaan volksfeest in de rust.

Na rust maakte Erik Falkenburg, naar wie inmiddels in Breda een park is vernoemd met twee fraaie treffers het verschil. Nog even werd het spannend door een verdwaald afstandschot, maar door de 3-1 overwinning bleven de Tricolores in de eredivisie.

Een dag en een feest dat niemand in Tilburg ooit zal vergeten. Aanstaande vrijdag staat er weer een Derby op het programma. En een Derby is zoveel meer dan alleen een voetbalwedstrijd tussen twee clubs uit steden die dichtbij elkaar liggen. Het is een wedstrijd tussen twee clubs die een enorme hekel aan elkaar hebben, gevoed door enorme cultuurverschillen tussen de twee steden.

Maar de Derby is ook wedstrijd die je moet beleven als supporter. Het is meer dan een wedstrijd. Het is een dag waar je met je vrienden al maanden over praat. Al vanaf de dag dat het competitieprogramma bekend werd gemaakt staat bij iedere Willem II Supporter een grote cirkel om vrijdag 8 december 20.00 uur.

Begin de Derbyday dan ook goed, en sluit je al in de middag aan bij het Rood Wit Blauwe leger in de binnenstad.
Vanaf 13.00 uur zijn er diverse kroegen in het centrum geopend om onder genot van een drankje de dag te beleven.

53 reacties

 1. patriekolorus

  De Sint die zat te denken, wat hij NAK supporters eens zou schenken. Vier tegendoelpunten en een paar knikkers, want jullie zijn toch maar een slel flikkers……groeten van de Sint.

  1

  2
 2. e vd looi: Neem maar een telraam mee a.s. Vrijdag.

  1

  1
 3. Fijne sinterklaas

  Hoop dat het niveau van deze berichten net zo hoog is als dat van jullie spel vrijdag. Zet de tissues maar klaar mannen! Willem 2 is niks, en is ook nooit iets geweest, stadion met een derby hoort na maximaal 2 uur uitverkocht te zijn.Sorry van dit niet sportieve bericht, ik wens jullie tenslotte natuurlijk wel een prettige wedstrijd toe. 

  5

  7
  • Ga op je eigen site de zaak verzieken.

   2

   1
  • Beste sint,

   Blijkbaar vind je ons interessant genoeg aangezien je hier komt ‘snuffelen’

   22-05-2016 was een dag om nooit meer te vergeten beste sint, dat moeten jullie helaas meenemen in jullie graf, sorry daarvoor….

   Weet je waarom wij zo’n tyfushekel aan jullie hebben beste sint ?

   Omdat de bredanaar over het algemeen zeer zwak begaafd is, men begrijpt gewoonweg zelf niet dat ze zich zelf zo fantastisch vinden, en dat is spijtig te noemen beste sint…

   Tot vrijdag sint, dikke kusssss

    

   2

   1
  • Grappig dat die jongens steeds wanhopig zoeken naar iets waarmee ze toch zogenaamd kunnen winnen. Dan toch maar weer (gaaaaap) die bezoekersaantallen. Lekker belangrijk. We gaan toch om voetbal te kijken, niet om toeschouwers te tellen Hahahahahaha 

   3

   3
 4. JTW

  Als Erwin de mannen op dezelfde wijze het veld in stuurt als tegen Heracles – dezelfde opstelling en dezelfde spirit – dan zou het geen probleem moeten zijn om de 3 punten te pakken. Maar voordat we allemaal wat overmoedig worden, datgene waar ze juist in breda zo goed in zijn en waar wij normaal gesproken een hekel aan hebben, laten we ons focussen op wat wij als 12e man kunnen doen. Het is en blijft een derby, een wedstrijd op zich, die kan alle kanten op. Daarin kan de 12e man het verschil maken, dus giet jezelf vol met bier en zing tot je om je valt!

  3

  1
 5. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Een ding is zeker qua beleving en ambiance zal 22 mei niet overtroffen worden…

  1

  1
  • UNITED

   Knap da gij da nou al weet

   0

   0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @United

    Zo knap is dat niet hoor een wedstrijd die om degradatie promotie ging zal niet overtrofen worden. Die spanning en ambance toen ga je niet krijgen. Ik vind het knapper als je denkt dat het wel gaat gebeuren…

    0

    1
   • @Forza, toen was het uitvak leeg, denk dat een bak vol ratten nog wat extra olie op het vuur kan gooien. Weten dat ze thuis naar hun verliezende elftal kijken is mooi, maar wat is er nou mooier dan een paar honderd sippe zwartgele gezichtjes in vak D? Dat kan de sfeer alleen maar ten goede komen lijkt me!

    2

    1
 6. Gewoon een wedstrijd zoals alle anderen. Zou mij een beetje druk gaan maken om die vieze sletjes. Neh. 

  -1

  8
 7. Forza Willem II
  Forza Willem II

  RWB deze Begrafenisondernemer wil niet hebben dat je straks zo teleurstellend bent dat we niet met (ruime cijfers) hebben gewonnen. Dat je dood neer valt. Heb weinig zin om mede suppotter naar z,n laatste rustplaats te brengen volgende week

  Breng liever een Nakker naar z,n rustplaats dan een mede supporter..

  Gr van de Begrafenisondernemer

  3

  4
  • rood wit en blauw

   Eerlijk is eerlijk….Top antwoord Forza…hahaha

   1

   2
  • rood wit en blauw

   julie…….wat bedoel je nu ??Kun je dat voor ons vertalen…Zo moeilijk he..dat Bavel-Noords!

   1

   0
 8. patriekolorus

  Ik ben nu al zenuwachtig en gespannen……kan niet wachten tot de wedstrijd! Objectief gezien hebben wij simpelweg gewoon een betere selectie, daarom zou ik al erg teleurgesteld zijn als we niet winnen. Het blijft natuurlijk een wedstrijd op zich, maar met onze steun gaan de ratten puntloos weer terug naar West-Brabant. Volle bak gas godnundeju…..Kom aan superkruiken! Denk aan je roem en glorie!!!

  5

  3
 9. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Haha RWB toch we winnen wel ff van Nak met grote cijfers. Een beetje Reallisme is wel op zn plaats. Want het is nergens op gebaseerd buiten hoop.  Laten we maar zien te winnen dat wordt al hele kluif

  3

  3
  • rood wit en blauw

   Heej Begrafenisondernemer…je bent wel een volhouder in je defaitisme…dat siert jedan wel weer! 

   3

   1
 10. Ik zei al (hoewel ik aan de duimpjes kon zien dat niet iedereen er mee eens was) dat ik zag tegen de wedstrijd van VVV Venlo, dat ik de tweede helft juist heel veel kwaliteit zag. Natuurlijk komt dat wel grotendeels door het koningskoppel, en niet te vergeten de aanvoer voor dit koppel. Ik durf het nog stelliger neer te zetten: Wanneer Willem II een aanvallende formatie blijft kiezen, en deze twee spelers gaan allebei terug naar het oude niveau (Sol is daar nog net niet) en ze raken niet geblesseerd, ze worden niet verkocht, dan eindigen wij in het linke rijtje. Zeker. Waar ik echter bang voor ben is de winterstop. Dat is met vuur spelen om ze dan weg te doen, want dan ga je ineens degradatievoetbal spelen…. Wel te begrijpen als dat veel geld oplevert, maar dan moet je zoeken naar vervanging. Ik zou zeggen, hoop dat ze niet geblesseerd raken (Dat is echt het enige risico) en laat ze dit jaar nog afmaken. Dan leveren ze in elk geval Willem II meer op dan in de winterstop, ondanks een korter contract.

  3

  2
 11. Misschien het stadion toch nog een keertje vol, dit jaar.kneuzen!!!!!!!

  14

  24
  • Verkeerde site muffert

   7

   4
  • rood wit en blauw

   Daar heb je een punt nakker….Ik vind het echter zielig dat blijkbaar 18000 mensenin het weekend niets anders te doen hebben als te kijken naar een cafe-elftal dat zichnak noemt….Zoek een echte vrijetijdsbesteding!Of kom naar een echte club!

   15

   10
   • Best wel jammer dat je dat denkt kruikje maar het is gewoon mooi om te zien dat jullie denken beter te zijn in alles maar eigenlijk stikjaloers zijn op die mooie club uit Breda!!!

    7

    14
   • rood wit en blauw

    Dat jij nog tijd hebt om te reageren nakker….schiet nou op anders haal jeje twee bakken bier niet die je elke dag opzuipt…doen jullie toch massaal!

    5

    4
   • @ratje,

    Alles behalve jaloers op nac en alles wat jullie hebben voortgebracht. Het is niks, en t zal ook nooit niks worden.

    Zie jullie lijdende smoeltjes nog op YouTube tijdens de 3-1 in jullie eigen zandbak….oh oh wat was dat smullen😂

    Nooit vergeten, en wij weten 100% zeker dat het jullie zo diep heeft geraakt, 22-05-2016….

    Neem alvast wat zakdoekjes mee voor vrijdag, waar jullie zowel op de tribune als op t veld overklast gaan worden.

    Sorry….

    4

    6
   • voetbalkruil

    We moeten er niet om heen draaien. Wij hebben maar een rivaal. Dat is NAC. In Breda daarentegen is Feyenoord de grootste tegenstander. Ik snap dan ook goed dat W11 supporters jaloers zijn op de ratten. Alleen willen ze het zelf niet toegeven. En als geen gelijk krijgen gooien ze graag met smerige woorden. Dat is schering en inslag bij een aantal diehards..

    6

    8
   • @voetbalkruil,

    Alleen al hoe je onze naam hier wegzet is al een vermoeden dat je familie in breda hebt, of zelf een ratje bent….

    Weltrusten

    5

    3
   • @e vd looi,

    Wij denken niet dat we beter zijn in alles, we zijn gewoon beter in alles.

    En daarbij, met zo’n naam als die van jou is er in Tilburg e.o. helemaal niemand die je serieus neemt.

     

    5

    4
   • TilBrow@

    Voetbalkruil of voetbalkruik of Peter tja dat casemalijntje weet straks ook niet meer wie je bent!

    2

    1
   • Pas op hoor… voetbalkruil is al 71. Beetje respect voor deze luierdrager is wel op zn plaats.

    1

    1
   • rood wit en blauw

    Alweer van de kaart Sjonnie!Doe Priscilla de groeten.

    2

    0
  • Kijk eens aan. De eerste conjo meldt zich en komt zich verkneukelen om het aantal supporters dat in het stadion zit. Misschien moet je jezelf eens afvragen wat er bij jullie overblijft als er geen 18000 man zou zitten… precies, geen zak. Het voetbal is gewoon niet om aan te gluren in Breda en behalve die opgeschoren kabouter op links is het helemaal niks. Daar kom je vrijdag wel weer achter sneue joekel, tschüs.

   1

   4
   • rood wit en blauw

    Het probleem bij die lui zit hem in de alchohol…dat voorstadje hebben ze niet voor niets DORST genoemd!

    2

    2
 12. nou mijnheer van looi op tijd wakker geworden schijnt t. hebben nu eindelijk n goed ingespeeld elftal. en nou gvd oploajen det kutnak

  0

  4
 13. Die ratten schijten hem nu al 7 kleuren. Op het veld en op de tribune. 

  5

  7
  • Nac speelde zondag een prima wedstrijd en het wordt dus nog niet zo makelijk om ze met een nederlaag terug te sturen.

   11

   6
   • rood wit en blauw

    Dit kun je niet menen keesg….heb heel de wedstrijd gezien en ik hebnog nooit zo,n inspiratieloos zootje gezien als Excelsior…En als ze dan eenkeer aanzetten en zin hadden sneden ze zo door de defensie(nou ja,defensie???) van nak.Nak is gewoon 3x niks en als we een punt zoudenlaten liggen moeten we ons heeeel diep schamen want dat is tegen dit cafe-elftal echt niet nodig!

    9

    8
 14. Tricolores013

  Maandagochtend zittend op werk… maar al geruime tijd alleen maar bezig met 8 december. Ja, dit voorspelt een gigantisch effectieve werkweek, man man

  10

  3
 15. Blijft toch een wedstrijd op zich mannen. Dagvorm en geluk zullen meespelen, maar hopelijk geeft onze steun het laatste zetje. Nu al wel gespannen voor. Waar is het te doen in de stad? Wij zijn erbij, vanuit het werk vol gas aan de Juupkes!!

  1

  2
 16. volgens men is van looi net op tijd wakker geworru en zen we op tijd goed ingespuld. en naa gvd  oploajen det kutnak

  1

  3
 17. Ftricolores1

  Wij speelden afgelopen week ook met een hoop huurlingen: Tsimikas, Rienstra, Chirivella, Azzaoui, El Hankouri.. vd Linden heeft als huurling ook al veel minuten gemaakt. Daarnaast heeft Ogbeche een aflopend contract en zou Sol al min of meer verkocht zijn! Ook min of meer passanten dus..

  6

  8
 18. Breken alles af aanstaande vrijdag goed aan de drank en de builen mooie sfeer acties jaja Facking stink ratte kapot slaan da Moette ze

  13

  21
  • Krilles

   ?……

   2

   7
  • rood wit en blauw

   Niet doorslaan victoria…..gewoon genieten van de ruime overwinning en niets anders!

   15

   4
   • Er is maar 1 club in Brabant!

    Oow en Heracles was geen        inspiratieloos zooitje 😂😂😂 sukkeltje! Heb jullie wedstrijdje ook gezien en dat wij met een vol uitvak kleuren in onze broek poepen….nou nee. Die verdediging en keeper is ook gewoon jup niveau. Tor vrijdag kut kruik!

    0

    0
   • rood wit en blauw

    Er is inderdaad maar 1 club in Brabant…de Gayclub met 18000 leden.

    1

    1
 19. Konstantinos

  Het viaduct over de snelweg bij Gilze is ook weer Rood-Wit en Blauw gekleurd. Goed gewerkt mannen van ADA en KS79!

  44

  5
 20. KruikEreNoord

  Nak is al jaren niet meer wat het is geweest. Zowel op de tribunes als op het veld.

  Liever af en toe degraderen dan jaarlijks namen van nieuwe Manchester City passanten moeten leren!

  #against modern football

  21

  10
 21. De nekharen staan nu al overeind als ik dit lees…

  Fuck breda, fuck de ratten !

  23

  7
 22. rood wit en blauw

  Een positieveling voorspelt 5-1 zag ik net.Ben iets voorzichtiger…ik voorspel 5-2Forza….kom er maar in !

  20

  6