Aftellen naar de DERBY

51
3109
Falkenburg (2x) en Heerkens (1x) de doelpuntenmakers tegen NAC (foto: Geert van Erven)

Elke Willem II supporter heeft zondag 22 mei 2016 nog steeds met koninklijke hoofdletters in zijn geheugen gegrift staan. In de finale van de Playoffs werd in de uitwedstrijd onterecht met 2-1 verloren, en een overwinning in het Koning Willem II Stadion was noodzakelijk om het eredivisieschap te verlengen. In een kolkend Koning Willem II Stadion werd Nac vanaf de eerste minuut opgejaagd. Vrij snel wisten ze dat er niets te halen was. Toch duurde het tot de 45e minuut voordat de 1-0 van Heerkens binnenviel en dat leidde tot een spontaan volksfeest in de rust.

Na rust maakte Erik Falkenburg, naar wie inmiddels in Breda een park is vernoemd met twee fraaie treffers het verschil. Nog even werd het spannend door een verdwaald afstandschot, maar door de 3-1 overwinning bleven de Tricolores in de eredivisie.

Een dag en een feest dat niemand in Tilburg ooit zal vergeten. Aanstaande vrijdag staat er weer een Derby op het programma. En een Derby is zoveel meer dan alleen een voetbalwedstrijd tussen twee clubs uit steden die dichtbij elkaar liggen. Het is een wedstrijd tussen twee clubs die een enorme hekel aan elkaar hebben, gevoed door enorme cultuurverschillen tussen de twee steden.

Maar de Derby is ook wedstrijd die je moet beleven als supporter. Het is meer dan een wedstrijd. Het is een dag waar je met je vrienden al maanden over praat. Al vanaf de dag dat het competitieprogramma bekend werd gemaakt staat bij iedere Willem II Supporter een grote cirkel om vrijdag 8 december 20.00 uur.

Begin de Derbyday dan ook goed, en sluit je al in de middag aan bij het Rood Wit Blauwe leger in de binnenstad.
Vanaf 13.00 uur zijn er diverse kroegen in het centrum geopend om onder genot van een drankje de dag te beleven.

51 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments