Home » Headlines » UPDATE; KingSide in Rood Wit Blauw(20.00 uur aanwezig)
Derbywinst door passie, strijd en leeuwenmoed

UPDATE; KingSide in Rood Wit Blauw(20.00 uur aanwezig)

UPDATE; in verband met laatste wedstrijd op de Kingside in seizoen 2017-2018 roepen we alle KingSiders op woensdag het mooie Tricolores shirt aan te doen en om 20.00 uur aanwezig te zijn. Maximale support voor het team dat de afgelopen weken als leeuwen heeft gevochten. Ook een moment om spelers als Tsimikas, Rienstra, Chirivella, Haye nog te laten horen dat ze moeten blijven!

De afgelopen weken leven wij als Willem II supporters in een roes. Na de waardeloze wedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord (beker) gebeurde het onvermijdelijke; Erwin van de Looi nam onder druk van een ontevreden achterban afscheid van Willem II. De periode die volgt zal nog jarenlang in het geheugen van de Willem II supporter gegrift staan.

De historische 5-0 zege op landskampioen PSV, de comeback tegen FC Utrecht en de passie, strijd en winst in de Derby tegen Nak hebben het seizoen gered. Een seizoen dat wordt gekenmerkt door enkele pieken en diepe dalen. Thuiswedstrijden tegen concurrenten Excelsior (1-2), Den Haag (1-2), Sparta (2-2) en Nak (1-1) waren niet om aan te zien. De angst om te verliezen onder van de Looi was groter dan de wil om te winnen. De laatste weken laat het team onder Robbemond zien vol passie en strijd te kunnen spelen. Zonder de domme (onterechte) rode kaart van Lachman tegen Excelsior zouden we nu al vijf wedstrijden ongeslagen zijn.

Ook op de KingSide is het jaar verlopen met pieken en dalen. Door de manier van spelen viel de sfeer op de KingSide na enthousiast begin snel terug. De interactie tussen het team en het publiek was er door de manier van spelen simpelweg niet. Dat resulteerde in uitvakken die steeds slechter gevuld werden. Toch waren er ook een aantal historische momenten; het memorabel eerbetoon aan de zieke Fran Sol tegen Ajax, de bekeroverwinningen tegen Heerenveen, RKC en Roda waren qua sfeer fantastisch, en dan natuurlijk de explosie van geluk tegen zowel PSV als Utrecht. Ook de sfeer tegen NAK was geweldig, maar werd helaas ontsierd door het gooien van vuurwerk op het veld. Door deze actie zal de KingSide in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse leeg zijn. Tip aan supporters met een SCC-houders voor de KingSide; regel via een SCC-houder op een ander vak kaarten voor Vitesse thuis via www.besteljekaartje.nl

De KingSide zal tegen Vitesse dus leeg zijn, en dat betekent dat aanstaande woensdag de wedstrijd tegen Feyenoord de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 zal zijn. We hebben dit seizoen laten zien dat Willem II van de supporters is, en dat Willem II supporters fanatieker zijn dan ooit. Laten we samen het voetbaljaar goed afsluiten!

OPROEP:
Trek woensdag een Willem II shirt aan, en laten we vanaf 20.00 uur de KingSide vullen, het Willem II clubdlied zingen en het team nogmaals zien dat we passie, strijd en inzet belonen met maximaal support!

 

26 reacties

 1. Idd tricoo. Er word te moeilijk gedacht hier. Ik heb ook een ssc van abc en heb gewoon vier kaartjes voor vak E. Je moet ff je gegevens doorgeven en dan zet je het niet op je eigen naam maar in mijn geval op naam van me vriendin..

  5

  0
 2. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Toch apart dat Dirruk zoveel minnetjes naar beneden krijgt en dat omdat ie alleen mede supporters wil helpen om aan kaartje te komen voor Vitesse..

  13

  8
  • Captain Howdy
   Captain Howdy

   Tsja, zitten veel halve analfabeten die verstandelijk schijnbaar niet verder kunnen dan een knopje indrukken i.p.v een inhoudelijke tegenreactie geven,¬† afschaffen dat hele duimpjes systeem, of mee praten of niet reageren…..

    

   13

   7
  • De ūüĎéduimpjes maken deel uit van een onderzoek uitgevoerd door de Katholieke Universiteit BrabantūüėÄ

   3

   1
  • Ligt het aan mij of wordt er echt veel te moeilijk gedacht? Er is helemaal geen SCC/Clubcard verplichting voor de aanschaf van kaarten tegen Vitesse, dat is door Willem II zelf bevestigd. Dus die hele “ik heb een SCC voor een ander vak om kaarten te bestellen” begrijp ik niet.. Jan en alleman kan kaarten bestellen, ook zonder SCC.

   11

   1
   • Probeer als ABC-er maar een kaartje te kopen lukt niet. Bovenin komt er een rode balk met de tekst dat je een geldige clubcard en of SCC moet hebben voor een kaartje.

    1

    4
   • Dan probeer je dus enkel vanuit je eigen – bestaande – account te bestellen, het account waar je SCC aan gekoppeld is. Er leiden meer wegen naar Rome. Hint, hint. ūüėČ

    9

    0
 3. De club laat wederom een kans schieten om voor hun supporters op te komen en ze aan kaarten te helpen voor de wedstrijd tegen Vitesse. Ze gaan zich weer verschuilen achter niet bestaande regeltjes en uitspraken, en laten de fans, die ze zogenaamd wilden steunen door de straf niet te accepteren gewoon weer keihard vallen.

  Is het misschien mogelijk dat er een supportersactie wordt opgezet om de supporters met een scc van de vakken ABC te helpen om kaartjes te regelen voor een ander vak? Er zijn verschillende winkels in Tilburg waar men tickets kan kopen voor de wedstrijd tegen Vitesse. Als de supporters nu eens gezamenlijk afspreken dat men op een bepaalde datum, op bepaalde tijd, en plaats verzamelen met hun scc- clubcard voor de andere vakken in het stadion, en deze scc- clubcard even 5 minuten uitlenen aan een supporter van vak ABC, kan iedereen die dit wil een kaartje aanschaffen voor deze wedstrijd, zit het stadion tegen Vitesse vol en laten WIJ als supporters zien dat we 1 zijn, dat we achter ONZE club staan en dat we elkaar helpen.

  Ik heb hier een clubcard en scc liggen dus goed voor 8 tickets. Zeg maar waar en wanneer ik me samen met 500 anderen moet melden en we kopen SAMEN 2000 kaartjes voor onze medesupporters.

  WIJ ZIJN WILLEM II TILBURG. SINCE 1986.

  77

  34
  • Ik heb er nog 3…… roept u maar !

   6

   0
  • Patrick Van Den Akker

   Ik heb een duimpje omlaag gegeven omdat ik vind dat het Willem II de regels moet volgen om evt verdere sancties te voorkomen Er wordt duidelijk gezegd dat de supporters niet op andere vakken mogen plaats nemen Dus Willem II wil wel maar mag niet de supporters helpen Om dan te zeggen dat Willem II de supporters weer laat stikken vind ik te kort door de bocht

   28

   12
   • Staat dat je niet met scc van abc een kaart van ander vak mag kopen.

    8

    0
   • Volgens mij staat in officiele knvb bericht dat ssc houders van abc niet in stadion mogen zitten.

    6

    3
   • @Patrick Van Den Akker, Frietmet,¬†en al die andere supporters die zich wederom laten misleiden door de clubleiding.

     

    Je mag met je scc niet op vak ABC zitten tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Je mag met je scc van vak ABC geen kaartje kopen voor een ander vak voor de wedstrijd tegen Vitesse. Dat is wat de KNVB als straf heeft gegeven aan Willem II.

     

    De KNVB heeft helemaal niet gezegd dat scc houders van vak ABC niet in het stadion mogen zitten tijdens de wedstrijd tegen Vitesse, maar het is maar hoe je de regeltjes interpreteert en daar hebben ze aan de Goirleseweg nogal eens moeite mee.

     

    Als Willem II nu gewoon de scc houders van vak ABC een kaartje had gegeven voor een ander vak ( daar zijn legio mogelijkheden voor om dit te doen ) was heel deze discussie overbodig geweest. Nu worden deze supporters de dupe van het niet capabel zijn van de verantwoordelijke personen bij Willem ll, en moeten ze op allerlei manieren aan kaartjes zien te komen.

     

    Je hoeft als club helemaal niet zoveel te doen om de scc houders tegemoet te komen.

     

    Geef ze een gratis ticket voor een ander vak onder het mom van, Willem II deelt onder alle vrijwilligers in Tilburg 2500 kaarten uit. Weten jij en ik wie die tickets krijgen.

    Willem II geeft een korting van 25 euro voor de supporters van vak ABC die hun scc voor volgend jaar weer verlengen. Omdat de King Side uitverkocht was, en scc hun eigen plaats kunnen terugkopen voor een bepaalde datum. Kunnen ze met die 25 euro een kaartje kopen voor de wedstrijd tegen Vitesse. Niet op vak ABC, niet met hun scc van vak ABC, maar een kaartje kunnen ze gewoon kopen.

     

    Of is er hier nu echt iemand die denkt dat er op zondag 6 mei bij elke ingang een rapporteur van de KNVB met een laptop staat  die iedere toeschouwer vraagt om zijn of haar ticket te tonen, een legitimatiebewijs vraagt en dit natrekt in de computer om te kijken of de betrekkende persoon in het bezit is van een scc van vak ABC, en dus deze wedstrijd niet in het stadion mag kijken. Als dit al zou gebeuren is het in opdracht van Edo P, en de politie Tilburg om de supporters van Willem II nog een keer lekker te naaien, de laatste wedstrijd van seizoen 2017-2018.

     

    Maar helaas laat Willem II de supporters stikken en zullen de supporters dus zelf moeten regelen dat ze aan kaartjes komen voor deze wedstrijd.

    En wacht daar niet te lang mee voordat die prutsers aan de Goirleseweg in al hun wijsheid zo meteen nog besluiten om de plaatselijke voetbalclubs die af en toe de club eens tippen over een talentvol spelertje ( die vervolgens toch naar RKC, NAC, of PSV, FC de3n Bosch, NEC/OSS, FC Eindhoven, of Helmond Sport vertrekt, omdat men daar wel weet waar het om draait in de voetballerij ) 2500 gratis kaarten te geven.

     

    En beste Patrick Van Den Akker, het is niet erg hoor om Dirruk een minduimpje te geven. Je hebt in ieder geval nog een motivering gegeven waarom. De rest van die downyduimpjes zijn gewoon zielige figuren die alles wat vanuit de club gecommuniceerd wordt klakkeloos als waarheid overnemen, en zolang ze anoniem kunnen blijven is het makkelijk om op die knop te drukken he. Doe het zelf ook regelmatig bij mijn reacties dus onthoudt voor de volgende keer, het eerste  minduimpje is van Dirruk zelf want die heeft alleen maar commentaar over onze club.

     

     

    16

    34
   • Dirruk je moet wat creatiever zijn.

     

    W2 heeft wel degelijk de straf gekregen om scc houders van de kingside te weren. Ook op andere vakken. Ze kunnen dus niet openlijk kaarten aan ABC gaan weggeven voor andere vakken.

    Nu komt Willem II ‘toevallig’ met de actie om, als je scc je verlengt, je een extra kaartje voor W2 – Vitesse krijgt. Behalve voor ABC, die krijgen dat kaartje voor de eerste wedstrijd volgend jaar.

     

    We kunnen nu alles en iedereen de schuld geven van hoe Willem II een heel vak straft, maar je kunt ook gewoon gebruik maken van de mogelijkheden.

     

    Als de andere vakken nu gewoon ABC SCC-houders meenemen als introducé, dan is het opgelost. Als het niet past dan doen we wel wat wisseltrucjes bij de vakken.

    En als dank aan de seizoenskaarthouders van de andere vakken krijgen ze de gratis kaartjes die de scc houders van ABC voor de eerste wedstrijd volgend seizoen krijgen.

    Prima deal toch?

    21

    4
  • H013E

   Ik heb een SCC van een vak E. Met deze SCC mag ik 4 kaarten kopen om vrienden/kennissen van mij te laten genieten van de wedstrijd Willem II – Vitesse. Nergens staat dat ik geen kaart mag kopen voor een bezoeker die normaliter op de Kingside zit.

   Ik begrijp dus werkelijk die duimpjes omlaag dan ook niet bij Dirruk. Hij heeft toch ook het goede voor met de supporters die normaal gesproken op de Kingside zitten. Misschien waren deze 17 afgelopen zaterdag ook niet op een feest waar je kon laten zien SAMEN ergens voor te staan!

   In ieder geval weet ik al dat ik wat mensen blij gaat maken; jullie ook of laten jullie het afweten?

   12

   2
  • Ik begrijp het probleem niet zo goed.
   Heb normaliter een SCC van KingSide, maar heb 4 kaarten kunnen kopen door alleen adresgegevens in te voeren. Kunt gewoon een nieuw account registreren en de kaarten bestellen, easy as 1,2,3.

   2

   0
 4. Off-topic nagenietend nog effe dit; Het oorverdovende tandengeknars in Breda klinkt mij alsof er een engeltje over mijn trommelvlies piest.

  14

  1
 5. HOS

  Ik hoorde dat ze een fanzone gingen inrichten voor deze wedstrijd voor de supporters die er nu niet bij kunnen zijn. Is het misschien mogelijk om deze bij het stadion te houden en na afloop van de wedstrijd de KingSide wel te openen, zodat er wel na de wedstrijd afscheid genomen kan worden van de selectie. Ik neem aan dat de KNVB na de wedstrijd hier geen moeite meer mee heeft?

  13

  1
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ HOS

   Idd groot scherm neer zetten op de parkeerplaats achter de KingSide kunnen we onze club van daar steunen. en dan na de wedstrijd de Kingside opengooien

   12

   1
 6. Ik heb evt nog 4 clubcards die men mag gebruiken.

  9

  1
 7. Off-topic: Moeten we Haye niet gewoon een nieuw contract aanbieden? Uit betrouwbare bronnen weet ik dat die jongen sinds zijn eerste weken bij Willem II al direct een slechte band had met VDL. Sinds die weg is speelt hij echt prima! Werkt harder, strooit met mooie passes en ook nog dreigend met zijn schot. Daarnaast is hij nog jong en gewoon een Nederlandse jongen… Zeg het maar!

  108

  0
 8. Inderdaad seizoen nu goed afsluiten.
  Laten we er niet te makkelijk over denken.
  Feyenoord komt hier om te winnen en we zullen top moeten zijn om deze wedstrijd te winnen. Volop strijd leveren en dan maak je een kansje om te winnen. Alles minder dan maximale strijd zal zorgen dat we niet gaan winnen.

  En hebben we nog genoeg te winnen;
  TV gelden door te stijgen op ranglijst
  Kickstart verkoop SCC als we zo blijven spelen
  Topscoorderstitel SOL

  30

  0
 9. Feyenoord speelt in competitie nergens meer voor, en komend weekend de beker. Zou mooi zijn als we de 3 punten hier kunnen houden, dan speel je de laatste 2 wedstrijden voor niets en kun je tegen Zwolle en Vitesse alvast de jeugd en spelers van volgend jaar opstellen.

  16

  4
  • Vroeg officieel veilig zijn is een voordeel en winst tegen Feyenoord zou dan ook mooi zijn.

   Wat betreft je laatste zin; dit is respectloos naar de huidige selectie (wat te denken van een Sol, Rienstra of Tsimikas?) en elke plek hoger neem je de komende 10 jaar mee in de berekening voor de TV-gelden en dat kan enkele tonnen schelen op jaarbasis. Volle bak strijden voor die tiende plek dus en niet inkakken!

   29

   0
   • Je hoeft natuurlijk niet meteen 11 man te vervangen, maar bijv. Croux ipv Hankouri. Van den Bogert voor Lachman of Job.

    En dan kun je tijdens de wedstrijd eventueel nog een Urbansky ( als die tegen het 1e aanzit ) erin gooien. Abubakar en Kristinsson die wat minuten kunnen maken.

    29

    2