AD: Willem II grondig verbouwd

89
4958

Willem II heeft zich de afgelopen weken in een nieuw jasje gestoken. Van de basis van vorig seizoen zijn alleen doelman Timon Wellenreuther – zijn concurrent Mattijs Branderhorst is nog niet helemaal fit – Fernando Lewis, Freek Heerkens, Elmo Lieftink en Fran Sol nog over. Voor de Spaanse topschutter kwam ondanks zijn zestien goals vorig seizoen nog niet de juiste club voorbij.

Het grote aantal vertrekkers stelde de club in de gelegenheid om de selectie opnieuw in te richten naar de wensen van de nieuwe technische staf. Trainer Adrie Koster en diens assistent Gery Vink zijn warme voorstanders van een herkenbaar 4-3-3 systeem. De komst van Aras Özbiliz wordt als uiterst belangrijk gezien voor het welslagen van die missie. In de voorbereiding kwam Willem II doelpunten en een goede eindpass tekort. Özbiliz zou wel eens de missing link kunnen zijn.

Aan de magere resultaten in de voorbereiding – Willem II speelde twee serieuze wedstrijden gelijk , verloor er drie en scoorde maar een keer – kan weinig waarde worden gehecht. Behalve Özbiliz is ook linksback Diego ‘Chiqui’ Palacios nog maar net bij de club gearriveerd, terwijl de beoogde linkerspits Dimitris Kolovos door een hamstringblessure nog geen wedstrijd speelde.

Özbiliz wordt gehuurd van Besiktas, Palacios van Aucas uit Ecuador. Alle andere spelers behoren nu toe aan Willem II of er is – zoals in het geval van Kolovos – een optie tot koop. Daarmee wil de Tilburgse club voorkomen dat er weer, zoals deze zomer het geval was, een leegloop is. Willem II beschikte vorig seizoen over zeven huurlingen, die allemaal terugkeerden naar hun club.

In het systeem dat Willem II gaat spelen is een cruciale rol weggelegd voor Daniel Crowley, die vorig seizoen nog verhuurd werd aan Cambuur. Hij is de spelverdeler, maar viel ook op door zijn opvliegende karakter. Als je graag veel met de bal loopt, krijg je tikken. Daar kan de voormalig speler van Arsenal minder goed tegen. Hij reageerde op een manier die in de competitie rood op kan leveren.

Voetballen met Crowley maakt het opstellen van twee controlerende middenvelders noodzakelijk. Pol Llonch, een Spanjaard die de overstap maakte van Wisla Krakow, onderscheidde zich in de voorbereiding met zijn vele onderscheppingen en goede voortzetting. Dat lijkt een hele goede investering. Voor de andere plek op het middenveld komen Elmo Lieftink en het Duitse talent Atakan Akkaynac in aanmerking.

De verdediging van Willem II oogt nog het meest vertrouwd. Met Freek Heerkens heeft Willem II opnieuw een Brabantse aanvoerder. Hij neemt de band over van Jordens Peters, die revalideert van een lastige kraakbeenblessure in de knie. het is nog onduidelijk wanneer hij weer fit is. Met Thomas Meissner, die vorig seizoen al gehuurd werd van ADO Den Haag, is er een vervanger gehaald. Fernando Lewis speelde ook wel eens in het centrum, maar wil zich graag verder ontwikkelen als rechtsback.

Verwachte opstelling VVV thuis:
Wellenreuther, Lewis, Meisner, Heerkens, Palacios/McGarry, Lonch, Lieftink, Crowley, Ozbilliz, Sol, Kolovos

89 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments