Abdellaoui neergeschoten in Amsterdam

13
1693

Yassine Abdellaoui uit Amsterdam is woensdagavond onder vuur genomen in Amsterdam, de 43-jarige oud-profvoetballer van Willem II is buiten levensgevaar maar raakte wel gewond.

Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Telegraaf. Abdellaoui, die bij NAC en Willem II voetbalde, werd iets voor middernacht onder vuur genomen op de George Sliekerkade op IJburg. Omstanders hoorden meerdere schoten en zagen mannen op een scooter wegrijden. Abdellaoui lag schreeuwend op de grond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De recherche Amsterdam onderzoekt de schietpartij.

Abdellaoui was eerder verdachte in een witwaszaak. Hij werd in 2014 in hoger beroep vrijgesproken door het Haagse Hof. De oud-voetballer kreeg een schadevergoeding van 8000 euro voor de tijd dat hij onterecht vastzat. Volgens Abdellaoui had hij recht op zeker vier miljoen euro, dat hij met voetballen had kunnen verdienen in de tijd dat hij vastzat. Hij ging als protest in hongerstaking.

Geen commentaar
De oud-prof was ondanks meerdere pogingen niet bereikbaar voor commentaar. Zijn advocaat laat weten dat hij zondag voor het laatst met Abdellaoui contact heeft gehad en sindsdien niets meer heeft vernomen.

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments