Abdellaoui neergeschoten in Amsterdam

13
1261

Yassine Abdellaoui uit Amsterdam is woensdagavond onder vuur genomen in Amsterdam, de 43-jarige oud-profvoetballer van Willem II is buiten levensgevaar maar raakte wel gewond.

Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Telegraaf. Abdellaoui, die bij NAC en Willem II voetbalde, werd iets voor middernacht onder vuur genomen op de George Sliekerkade op IJburg. Omstanders hoorden meerdere schoten en zagen mannen op een scooter wegrijden. Abdellaoui lag schreeuwend op de grond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De recherche Amsterdam onderzoekt de schietpartij.

Abdellaoui was eerder verdachte in een witwaszaak. Hij werd in 2014 in hoger beroep vrijgesproken door het Haagse Hof. De oud-voetballer kreeg een schadevergoeding van 8000 euro voor de tijd dat hij onterecht vastzat. Volgens Abdellaoui had hij recht op zeker vier miljoen euro, dat hij met voetballen had kunnen verdienen in de tijd dat hij vastzat. Hij ging als protest in hongerstaking.

Geen commentaar
De oud-prof was ondanks meerdere pogingen niet bereikbaar voor commentaar. Zijn advocaat laat weten dat hij zondag voor het laatst met Abdellaoui contact heeft gehad en sindsdien niets meer heeft vernomen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Henkie013
Lid
Henkie013

Was als voetballer overal een ‘lastige’ jongen, hoewel het vaak bij kattekwaad bleef voor zover bekend. Heeft in elk geval niet het maximale uit zijn mogelijkheden gehaald. Helaas zijn er legio voorbeelden van Marokkanse talentvolle spelers die door gebrek aan topmentaliteit niet het maximale eruit hebben gehaald. Zodra het grote geld in het spel komt, houdt het meestal op. Hij is op zijn 28e al gestopt met betaald voetbal, door ontslag na wangedrag bij de Graafschap. Met zijn potentie had hij nog 6 jaar kunnen cashen om financieel onafhankelijk te worden, zij het ergens in een zandbak. Destijds hadden we… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Er zit wel wat in dat een deel van de Nederlands-Marokkaanse voetballers vroeger problemen hadden met het bereiken van de top en/of hun persoonlijke top. Al waren er ook die het volgens mij prima deden, zoals bijvoorbeeld Mounir El Hamdaoui. Ik heb de indruk dat de Nederlands-Marrokkaanse voetballers van tegenwoordig het al veel beter doen. Voorbeelden zat. Dé blikvangers zijn momenteel natuurlijk Hakim Ziyech en Abdenasser El Khayati. Maar wat te denken van onze eigen sympathieke Ali Messaoud, die weliswaar niet de absolute top zal halen, maar het volgens mij op zijn eigen niveau toch uitstekend doet. Wat Yassine betreft:… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Blijft een van de betere buitenspelers van Willem II!!werd ooit geschorst door reker omdat ie in zijn onderbroek stond te flipperen,wat er ook gebeurt is….oordeel niet!! Oe a bdeloui oe abdeloui

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Die kerel wil je toch niet laten samenwerken met je kinderen. Schorriemorrie.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Iemand die ze fiets(en) terug eiste?😉

Shoukov
Lid

Forza, Wat betekent die zin?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hey daar hebben we me vriend Dimitri Shoukov ook weer

Tricolores1896
Gast

Zulke reacties.. terwijl het om iemand zijn dood gaat!

Frits
Gast
Frits

“Me vriend?” Ben jij dronken of een mongool?

Vak M
Gast
Vak M

Forza Willem II…. Gast. Je bent niet eens grappig.

SargentD
Lid
SargentD

Vervelend, hij was na zijn vrijspraak juist zo goed bezig volgens mij? En heeft ook nog wat met jeugd bij Willem II gedaan ook recent toch? Maar geen vaste verblijfplaats (volgens BD) lijkt me ook niet echt een goed teken dat t allemaal jofel ging nu…
Golfkarretje blijft wel meesterlijk natuurlijk!

Kruikemans
Lid
Kruikemans

In het kader van de cursus Oefenmeester III (dacht ik) liep hij in het seizoen 16/17 inderdaad stage bij de jeugd.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ SargentD

Met dat golfkarretje was idd mooi uit bij Cambuur toen we ons plaatste voor de champions League