Home » KingZine » Aanpassing in richtlijn voor Willem II-shirt
Oud Willem II-shirt

Aanpassing in richtlijn voor Willem II-shirt

Vorige week maandag (23 oktober) heeft de clubraad ingestemd met een wijziging in de richtlijnen van het Willem II-shirt.

De wijziging:
Achterzijde
Op de achterzijde staat altijd het Tilburg logo. Gedrukt in blauw en goud. Op de achterzijde is een wit vlak beschikbaar voor de shirtsponsor, maximaal 400 cm2. Daaronder komt het rugnummer en onder het rugnummer de naam van de speler of de naam van een sponsor. Verder zijn er geen uitingen toegestaan.

Tijdens de clubraadvergadering is uitleg gegeven over de reden van dit verzoek door de directie van Willem II (meer commerciële mogelijkheden) die er toe bij zou moeten dragen dat Willem II (weer) een stabiele middenmotor kan worden. Op dit moment zou er nog geen concrete partner zijn die aanspraak wil maken op deze plek.

Stichting KingZine heeft een helder standpunt over het shirt van Willem II en de richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld. Ondanks de tegenstem van Stichting KingZine is het voorstel in de clubraad met meerderheid van stemmen aangenomen.

5 reacties

 1. Ik snap vooral nog steeds niet waarom er wel zo’n drukte wordt gemaakt over een sponsornaam op de plek van de spelersnaam (die er vroeger sowieso niet opstonden) op het shirt, maar niet over ONZE spelstijl. Al eerder gezegd, maar die hoort wat mij betreft net zo hard bij onze club cultuur.

  (en ja, tegen Ajax leek het even wat de betere kant op te gaan, maar ik wacht nog even met hardop juichen om de terugkeer van Willem II waardig vermakelijk spel tot na Sparta thuis…)

  3

  0
 2. Weet iemand hoeveel zo’n extra sponsor zou opleveren? Ik heb eerlijk gezegd weinig zicht op de inkomsten uit sponsoring, maar ik kan me niet voorstellen dat een sponsor onder het rugnummer ervoor zorgt dat Willem II (weer) een stabiele middenmotor wordt. Ik snap dat gezocht wordt naar extra geldbronnen, maar om het hele shirt nu vol te plakken met sponsornamen à 20.000-50.000 euro per stuk, gaat me wat te ver!

  0

  4
 3. Mr. T

  Eén reclame-uiting zou ons mooie shirt juist veel sterker (hoge financiële opbrengst) moeten maken.Ik koop al jaren geen shirt meer dat gehoereerd wordt. Heel jammer.

  7

  1
 4. En van deze clubraad zijn we ook afhankelijk als een of andere rijke sjeik zich meldt om de hele club over te nemen. Onder het zelfde argument, hogere plaatsing op de ranglijst zouden zij dus ook zo maar instemmen….. Ongelofelijk….Het shirt dient traditioneel te blijven zoals Dirruk ook aan geeft. Anders hebben binnen no time “Belgische taferelen, waarbij er tussen de namen door nagenoeg geen shirt meer te zien is.

  3

  1
 5. Onze oud directeur Marco Faber zei het destijds al.

  DE CLUBRAAD IS EEN FRUTSELTJE.

  En al bedoelde hij het op een andere manier, omdat hij last had van de macht die de club raad eigenlijk heeft, hij heeft volkomen gelijk gekregen.

   

  De figuren die  een plek hebben in de clubraad, zitten er vooral ter meerdere eer en glorie van zichzelf, en hebben niet veel op met het clubbelang. Durven hun stem nooit te laten horen, bang als ze zijn om  binnen de club, het bedrijfsleven ( o.a. de Rotary, de carnavalsvereniging enz ), en bij hun vrienden en kennissen als tegendraads bekend te staan.

   

  De richtlijnen voor ons shirt zijn vastgesteld in een overeenkomst die door alle geledingen van de club raad, en ook de directie van de club destijds is ondertekent. De 4 supporters die namens de Kingzine en de Supportersclub in deze club raad zitten, zijn de enige 4 die een standpunt in durven te nemen wat ingaat tegen de wens van de directie ( dit is afgelopen jaren meerdere keren voorgekomen ) en worden vaak weggezet als onruststokers, die de club niet verder willen helpen. In feite zijn ze de enige 4 die het clubbelang voorop hebben staan, en zich in het clubbelang uitspreken over zaken die binnen de club spelen.

  De reden dat dit soort zaken in de richtlijnen van de club zijn opgenomen is namelijk om clubwaarden, zoals “de uitstraling” van het shirt, te beschermen tegen dit soort uitwassen. En natuurlijk roepen veel supporters dan weer van “als het extra geld opbrengt moeten we het zeker doen”, maar dat is natuurlijk onzin.

  Die extra reclame op het shirt gaat er zeker niet voor zorgen dat we een stabiele middenmoter worden. Er zijn genoeg manieren om geld te genereren zonder afbraak te doen aan het mooiste shirt van Nederland. Laat men daar eens aandacht aan besteden, en de adviezen die de 4 supporters in de club raad geven ter harte nemen. Veel supporters komen keer op keer met goede ideeën om geld te genereren voor de club maar lopen steevast tegen een muur van onwil aan, terwijl hun acties tot nu toe succesvol zijn.

  De marketinggroep, die namens het SCW de club voorziet van input, en daadwerkelijk ook de handen uit de mouwen willen steken hebben afgelopen jaren meermalen laten zien dat ze goede ideeën hebben over marketing, verhogen van de inkomsten voor de club en het ondersteunen van deze acties. Voorbeelden zijn onder andere het nabellen van seizoenkaarthouders die niet verlengt hadden en/of in het verleden een scc hadden, maar ook de 013 actie komt geheel uit de koker van deze supporters ( die in het dagelijks leven veelal werkzaam zijn bij grote nationale en internationale bedrijven, vaak in een marketingfunctie ) en de club graag verder willen helpen groeien.

  We zijn de mooiste club van Nederland en ver daarbuiten. We hebben ( ook volgens veel supporters van andere clubs ) het mooiste traditionele shirt , maar onze club en het shirt wordt  weer een stukje minder mooi als de Tricolores op het veld als een soort van kermisattractie uithangbord worden volgeplakt met reclame.

  Onderscheid je als club en houdt tradities zoals het mooie rood, wit en blauwe shirt in ere.

  WIJ ZIJN WILLEM II TILBURG. SINCE 1896.

  40

  16