Aanpassing in richtlijn voor Willem II-shirt

5
1330
Oud Willem II-shirt

Vorige week maandag (23 oktober) heeft de clubraad ingestemd met een wijziging in de richtlijnen van het Willem II-shirt.

De wijziging:
Achterzijde
Op de achterzijde staat altijd het Tilburg logo. Gedrukt in blauw en goud. Op de achterzijde is een wit vlak beschikbaar voor de shirtsponsor, maximaal 400 cm2. Daaronder komt het rugnummer en onder het rugnummer de naam van de speler of de naam van een sponsor. Verder zijn er geen uitingen toegestaan.

Tijdens de clubraadvergadering is uitleg gegeven over de reden van dit verzoek door de directie van Willem II (meer commerciële mogelijkheden) die er toe bij zou moeten dragen dat Willem II (weer) een stabiele middenmotor kan worden. Op dit moment zou er nog geen concrete partner zijn die aanspraak wil maken op deze plek.

Stichting KingZine heeft een helder standpunt over het shirt van Willem II en de richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld. Ondanks de tegenstem van Stichting KingZine is het voorstel in de clubraad met meerderheid van stemmen aangenomen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
SargentD
Lid
SargentD

Ik snap vooral nog steeds niet waarom er wel zo’n drukte wordt gemaakt over een sponsornaam op de plek van de spelersnaam (die er vroeger sowieso niet opstonden) op het shirt, maar niet over ONZE spelstijl. Al eerder gezegd, maar die hoort wat mij betreft net zo hard bij onze club cultuur.

(en ja, tegen Ajax leek het even wat de betere kant op te gaan, maar ik wacht nog even met hardop juichen om de terugkeer van Willem II waardig vermakelijk spel tot na Sparta thuis…)

Rijenaar
Gast
Rijenaar

Weet iemand hoeveel zo’n extra sponsor zou opleveren? Ik heb eerlijk gezegd weinig zicht op de inkomsten uit sponsoring, maar ik kan me niet voorstellen dat een sponsor onder het rugnummer ervoor zorgt dat Willem II (weer) een stabiele middenmotor wordt. Ik snap dat gezocht wordt naar extra geldbronnen, maar om het hele shirt nu vol te plakken met sponsornamen à 20.000-50.000 euro per stuk, gaat me wat te ver!

MarathonMan66
Gast
Mr. T

Eén reclame-uiting zou ons mooie shirt juist veel sterker (hoge financiële opbrengst) moeten maken.Ik koop al jaren geen shirt meer dat gehoereerd wordt. Heel jammer.

eersterij
Gast
eersterij

En van deze clubraad zijn we ook afhankelijk als een of andere rijke sjeik zich meldt om de hele club over te nemen. Onder het zelfde argument, hogere plaatsing op de ranglijst zouden zij dus ook zo maar instemmen….. Ongelofelijk….Het shirt dient traditioneel te blijven zoals Dirruk ook aan geeft. Anders hebben binnen no time “Belgische taferelen, waarbij er tussen de namen door nagenoeg geen shirt meer te zien is.

Dirruk
Lid
Dirruk

Onze oud directeur Marco Faber zei het destijds al. DE CLUBRAAD IS EEN FRUTSELTJE. En al bedoelde hij het op een andere manier, omdat hij last had van de macht die de club raad eigenlijk heeft, hij heeft volkomen gelijk gekregen.   De figuren die  een plek hebben in de clubraad, zitten er vooral ter meerdere eer en glorie van zichzelf, en hebben niet veel op met het clubbelang. Durven hun stem nooit te laten horen, bang als ze zijn om  binnen de club, het bedrijfsleven ( o.a. de Rotary, de carnavalsvereniging enz ), en bij hun vrienden en kennissen als… Lees verder »