6 redenen om naar Kerkrade te gaan zondag!

12
4143

Een stedentripje maken is natuurlijk altijd leuk. En waarom niet naar het pittoreske Kerkrade? We hebben 6 redenen voor je op een rij gezet om zondag af te reizen naar het Zuiden:

(1) Het is er lekker rustig

Dat stadion van Roda JC is gebouwd voor twintigduizend mensen, maar die zijn er zelden. De mensen die er wel zijn, zijn over het algemeen zo beleefd om naar het zingende bezoekersvak te luisteren. Fijn.

(2) Een Duitse tegenstander

Staar door je oogharen, denk aan een keeper met rood haar en geef die Limburgers in gedachten een onsje arrogantie extra, dan ben je voor even in Breda. Geel en zwart, het zijn schijtkleuren. Duitse schijtkleuren, bedenk je als je je ogen weer open doet en ook even naar het publiek luistert. Onze held J.Kessels zei het ook al in z’n Novel en de gelijknamige film, dat van die kleuren. En dat mijnwerkersvoetbal is natuurlijk afschuwelijk. Ideale tegenstander om zo vlak voor de zomer even lekker van te winnen dus.

(3) Wellicht de laatste wedstrijd van Streppel?

Tot gisteren dachten we dat Roda uit ook echt Streppels laatste wedstrijd zou zijn, maar dat ligt inmiddels wat anders. Maar je weet het niet, wellicht is het alsnog de laatste wedstrijd van Streppel bij Willem II. Met of zonder play-offs. Je zou het vijf jaar later bijna vergeten zijn, maar toen ie begon waren we even helemaal nergens meer. Dankzij hem hebben we toch twee keer in de lamp kunnen hangen van vreugde en de Heuvel onder kunnen kotsen, hij zorgde vaak voor vermakelijk voetbal en oh ja, onder hem was er ook zoiets als… rust? Ook wel eens lekker na jaren vol puinhoop. Vast niet iedereen denkt er zo over. Maar ook als je Jurgen Streppel ondertussen intens haat, zou je kunnen zeggen: hij gaat weg, na zijn vertrek gaat het DUS meteen stukken beter, dus laat ik die ene keer nog gaan kijken zodat ik bij de volgende trainer weet hoe erg het vroeger was.

(4) Kerkrade is echt gruwelijk

Echt: er bestaan mensen die Tilburg een lelijke stad vinden. Prima hoor. Maar zijn die mensen wel eens in Kerkrade geweest? Googel naar afbeeldingen bij het woord Kerkrade en je wordt gelijk door gelinkt naar ikwileentouw.com. Nee hoor, Tilburg is zo slecht nog niet, ook wel eens goed voor de moraal.

(5) Je kunt Arjan Swinkels in het wild zien

Ja! Arjan Swinkels! Onze witte Gullit, onze ouwe brandingsrots! Bezoek onze gekrulde held niet voor z’n fijn besnaarde techniek, maar zing hem voor de lol nog even toe dat hij eventueel best met je vrouw mag copuleren.

(6) We winnen toch niet

De mens is voortdurend op zoek naar zekerheid. Ja toch? Dit is je kans.

Conclusie: allemaal naar Kerkrade afreizen! Bestel je kaarten zo snel mogelijk, want de bussen moeten besteld worden. Niet ‘op z’n Tilburg’ last minute dus 😉

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments