5 vragen aan Tilburg Tifosi

3
866

Zondag collecteert Tilburg Tifosi rondom het stadion. Ze geven antwoord op 5 belangrijke vragen over hun werk en de collecte.

Hoe kunnen supporters bijdragen aan jullie acties?

Dat kan op een aantal verschillende manieren. Zondag sowieso met contant geld bij het stadion. Bij alle ingangen staan we te collecteren.Dit is wel alleen voor de wedstrijd. 

Daarnaast is het mogelijk om via een betaalverzoek te doneren of een bedrag over te maken. Dit is de link naar het betaalverzoek  en dit ons rekeningnummer: NL 06 RABO 0358 3819 67 t.n.v. Stichting Tilburg Tifosi o.v.v. collecte 2022. 


Zondag was de grootste actie ooit in ons stadion. Wat kost zo’n actie nu?

Om te beginnen met de tijd die in de voorbereiding zit dan heb je het over duizenden uren. Gelukkig doen we dat met een groep van 25 man.Maar simpel gezegd is iedereen uit onze groep het afgelopen half jaar elke week minimaal 1 avond bezig geweest met de actie. En elk uur dat we bezig zijn is geheel vrijwillig.

Qua kosten heb je het over duizenden euro’s. Met onze budgetten kunnen we dit ook niet ieder jaar doen. Voornamelijk gaat dat op aan stof en verf. De stof hebben we gelukkig op tijd gekocht, maar de verf kopen we op het moment dat die nodig is. Helaas zijn de prijzen voor verf ook hard gestegen de laatste maanden. Dus dat heeft wel wat extra’s gekost.


Jullie zijn tegenwoordig een stichting, waarom is dat?

In het verleden bracht een collecte een paar duizend euro op en stond alles op een persoonlijke rekening. We hebben als officiele gesprekspartner van de club regelmatig contact en zij drongen er al eerder op aan om dit via een stichting te laten lopen. Ook supporters zagen de naam van een privé persoon als zij geld overmaakte naar ons. Dat leverde dus vragen op. 

Door een stichting te worden hebben we een aantal praktische voordelen. En het was een mooi moment om zaken te professionaliseren. Zodat de administratie makkelijker werd en beter te controleren is. 

De collecte levert vaak duizenden euro’s op. Wat zijn jullie andere inkomstbronnen?

De collecte is veruit de belangrijkste inkomstbron. 90% van ons budget wordt hierdoor bepaald. Dus een donatie zondag bepaalt hoe groot en vaak we acties kunnen organiseren. Daarnaast verkopen we merchandise en zijn er soms kleinschalige acties om de pot extra te spekken. 

De vorige keer haalden jullie bijna 19.000 euro op. Wat is de verwachting nu?

Klopt, dat was de laatste keer bij het stadion. Tussendoor is er natuurlijk nog de TV uitzending geweest. Waarbij we met dank aan het Supporters Collectief 12.500 euro ophaalden. Nu zijn we na 2 jaar weer terug bij het stadion en hopen we natuurlijk dat record te verbreken. We zullen begin volgende week bekend maken of dat ook gelukt is.

De ideeën voor nieuwe acties liggen alweer klaar. Hoe groot en welke we gaan uitvoeren is o.a. afhankelijk van het budget.

Abonneren
Abonneren op
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments