3 voor 12 (update)

332
18956
Foto: Toin Damen ©

Update: Zojuist heeft Joris contact met ons opgenomen. Op zeer korte termijn zullen we met een afvaardiging vanuit de supporters het gesprek met hem aangaan. Natuurlijk zullen wij na afloop van dat gesprek een kort verslag op deze website plaatsen.

Joris,

In 2016 keerde je terug bij jouw Willem II. Een jongen van de club, je werd met open armen ontvangen. De start was onwennig, maar je hebt de tijd gekregen om in je rol te groeien. In de jaren daarna heb je ons een aantal keer positief kunnen verrassen met het aantrekken van jonge talentvolle spelers. Het beleid van Willem II was weer herkenbaar en standvastig, dat wekte vertrouwen.

Toch zijn er ook momenten van spanning geweest. Momenten waarop we als supporters gemeend hebben te moeten ingrijpen omdat we niet het vertrouwen hadden dat jij en de rest van de directie op dat moment de ernst van de situatie inzagen. Bijvoorbeeld rondom de situatie met vd Looij in 2018. Of de situatie vorig seizoen. Door ingreep van de supporters is onze club beide keren te nauwe nood behoed voor degradatie.

We moeten helaas ook constateren dat het sterke beleid van de afgelopen jaren de laatste seizoenen enorm is ingezakt. En dat ondanks de meermaals uitgesproken ambitie om structureel naar het linkerrijtje te groeien. Ambitie en daden lijken niet langer een match. Zo was al meerdere seizoenen duidelijk dat er voorgesorteerd moest worden op een vernieuwd centraal duo achterin. Daarop is nauwelijks actie ondernomen. En ook het vertrek van creatieve spelers als Pavlidis en Tresor (ook al was dat lang niet altijd DE publiekslieveling) is vrijwel niet opgevangen.

Er zit geen balans in de selectie en de trainer lijkt met het roer ook niet om te kunnen draaien. Maar, met deze selectie kun je je afvragen of dat van hem verwacht mag worden.

In Tilburg zijn we nuchter en pragmatisch. We moeten vooruitkijken, niet terug. De selectie die er nu staat is wat het is. In de winterstop hebben we de kans om in te grijpen. Net zoals je dat eerder hebt gedaan in januari 2019 met voltreffers Isak en Tapia. De tijd voor handelen is nu!

Graag zouden wij, supporters van deze mooie club, jou en de technische staf nadrukkelijk willen vragen om in een open gesprek met de achterban duidelijk te maken wat de plannen zijn voor de winterstop en om ons te overtuigen dat binnen Willem II ook wordt beseft dat het 3 voor 12 is.

Stichting KingZine

332 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments