3 punten blijven in Tilburg

30
3555
Saglam in duel met Lindhorst (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft na een goed eerste half uur met 2-1 gewonnen van VVV. Doelpunten kwamen van Pavlidis (op z’n 22e verjaardag) een Saglam. Giakoumakis maakte de aansluitingstreffer voor VVV, waar het ondanks enkele grote kansen in de slotfase voor VVV bij bleef.

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II wint met digitale steun van supporters
Willem II is erin geslaagd om op gelijke hoogte te komen met VVV Venlo. In een gelijkopgaande duel wisten de Tilbugers hun in de eerste helft behaalde voorsprong over de streep te trekken. Onder digitale aanmoediging van de supporters eindigde het duel in dezelfde uitslag als de oefenwedstrijd in augustus: 2-1. 

Het indirect steuntje in de rug van de fanatieke achterban was al tijdens de warming-up zichtbaar. Met een verzameling aan ingezonden filmpjes werden de Tricolores aangemoedigd door hun supporters die vanwege de corona-maatregelen noodgedwongen thuis moesten blijven. Vanaf de aftrap klonk het ‘We zijn voor niemand bang’, ‘We staan hier in de zomer’ en ‘Wij zijn de KingSide en Vakkie E’ luid uit de boxen. Die primeur sorteerde in zevende minuut effect: op aangeven van Mike Trésor schoot Vangelis Pavlidis diagonaal raak: 1-0.

Verwoestend 
De Tilburgers bleven daarna druk zetten. In de 15e minuut moest de Venlose doelman Kirschbaum gestrekt gaan om een schot van Ole Romeny naast te tikken. Drie minuten later was hij kansloos toen Görkem Saglam vanaf rechts naar binnen trok en verwoestend met links in de verre hoek raak schoot: 2-0. Meteen na de aftrap kwamen de Tilburgers goed weg toen de Griek Giakoumakis nét tekort kwam om in te koppen. De Limburgers mochten daarna op hun beurt weer van geluk spreken toen Pavlidis zijn tweede treffer, uit een splijtende pass van Saglam, afgekeurd zag wegens buitenspel. Daarna had Willem II weer geluk toen Van Crooij’s inzet tegen het zijnet belandde. 

Aansluitingstreffer
Zo bleef het spel op en neer golven. Romeny had de voorsprong nog uit kunnen bouwen, maar zijn schot zwaaide af. In de 34e minuut was het dan toch raak voor VVV. Uit een hoge voorzet vanaf links schoot Giakoumakis de aansluitingstreffer van dichtbij binnen. Het bracht de ploeg van oud-Willem II’er Arjan Swinkels weer terug in de wedstrijd. Bijna had Giakoumakis nog voor de gelijkmaker gezorgd, maar hij kwam wederom een centimeter tekort om een Venlose vrije trap te verzilveren. 

Gelijk op
In de tweede helft probeerde Willem II de draad weer op te pakken. Een schot van Leeroy Owusu werd door Kirschbaum met moeite uit zijn doel getikt. Daarna ging het spel gelijk op zonder dat dat echte kansen opleverde. Een kopbal van VVV uit een corner werd onschadelijk gemaakt door Jorn Brondeel. Nadat eerder al Ché Nunnely was vervangen door John Yeboah, bracht Adrie Koster met Paul Gladon voor Pavlidis een tweede frisse aanvalskracht in. In de verdediging nam Vincent Schippers de plaats in van Owusu. Bijna had Romeny voor de bevrijdende 3-1 gezorgd, maar hij vond wederom Kirschbaum op zijn weg. 

Opgelucht
Met meerdere wissels probeerde VVV er toch nog een punt uit te slepen. Vlak voor tijd mocht Willem II van geluk spreken toen eerst VVV’er Kum uit een vrije trap overkopte en daarna Joshua John over schoot. Toen scheidsrechter Blank kort daarna affloot konden de Tilburgers uiteindelijk opgelucht adem halen: met drie zwaar bevochten punten komt het gekoesterde linkerrijtje weer in zicht.  

30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments