2015: een jaar om trots op te zijn!

4
1864

2015 is voorbij, een nieuw jaar is begonnen. En het zal wederom een belangrijk jaar worden voor Willem II. Maar, 2015 zullen we niet zomaar vergeten. Een geweldig jaar voor onze club, met veel hoogtepunten. We hebben er nog eens een aantal op een rij gezet. Vul in de comments naar wens aan wat jouw Willem II hoogtepunten zijn geweest afgelopen jaar.

Voetbal om trots op te zijn!

De belangrijkste conclusie van 2015 is toch wel dat we voetbal hebben gespeeld om trots op te zijn. Met een team vol echte voetballers. Wat te denken van Dijks, Armenteros en de in de tweede seizoenshelft geweldige Bruno. Zelden zijn we echt weggespeeld, hooguit tegen Vitesse. Wedstrijden als Feyenoord uit zullen we niet snel vergeten. Maar, ook in andere wedstrijden hebben we geweldig gespeeld. Menig meereizend supporter zal bijvoorbeeld nog jaren genieten van onze wedstrijd in Heerenveen, waar de Friezen van de mat werden gespeeld en we onszelf te kort deden met 2-2.

Tricolores gaan voor 10!

Supporters hebben afgelopen jaar keihard gewerkt aan het behalen van mijlpalen die ons verder helpen. Onder andere de klankbordgroep op het vlak van marketing en communicatie heeft Willem II geholpen op gebieden waar onze club historisch gezien zwak in is. Bijvoorbeeld de communicatie naar de achterban. Tal van acties zijn op touw gezet, met als mooiste resultaat dat we begin januari 2016 de mijlpaal van 10.000 SCC’s zijn gepasseerd!

Nieuwe groepen komen op

Het mooie van ons clubke is dat er altijd weer nieuwe groeperingen en initiatieven ontstaan die voor nieuwe energie zorgen onder de supporters. Waar KingZine zelf ook ooit zo begon, hebben we dit jaar de opkomst van de KS79 boys mogen aanschouwen, die inmiddels bijna bij elke uitwedstrijd 50 man of meer meenemen. Keep up the good work! Samen met Tilburg Tifosi probeerden KS79 een sfeervak te creëren (Blok B) om de sfeer op de KingSide te verhogen. Een mooi initiatief dat uiteindelijk helaas is gestrand. Toch kudos voor het idee en de gedane arbeid.

Supporters omzeilen de politie staking

Kruiken laten zich niet zomaar opzijzetten. Ook niet als de politie ineens staakt en daarom de wedstrijd niet door kan gaan. Als snel werd het plan opgepakt om dan maar met zn allen op de korte Heuvel een biertje te pakken. Uiteindelijk was de verwachte aankomst zo hoog, dat alsnog werd besloten de wedstrijd maar door te laten gaan. Liever supporters in het stadion dan in het centrum zullen ze gedacht hebben. Ook in andere steden werd ons voorbeeld gevolgd. Soms met succes, soms zonder succes.

De eindsprint na een lastig begin

Wat hadden we het lastig aan het begin van dit seizoen. Een erg zwaar schema en niet al te best spel leken ervoor te zorgen dat we een lastig seizoen zouden gaan krijgen. Makkelijk zal het nog altijd niet worden, maar dat de Tricolores in november en december een geweldige inhaalrace zijn begonnen staat vast. Het resultaat is dat we slechts met 2 punten minder dan vorig seizoen de winterstop in zijn gegaan. En het spel kan eigenlijk alleen nog maar beter worden de komende maanden. We zijn benieuwd!

De kruiken overstemmen het legioen

Helaas ging de wedstrijd uiteindelijk verloren door onder andere twee enorme gemiste kansen van Zivkovic, maar wat hebben we genoten in Rotterdam. De beker was het decor van 1200 afreizende kruiken die vrijwel de gehele wedstrijd het legioen hebben overstemd. Een waar Tilburgs volksfeestje in Rotterdam, we love it!

 

 

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments