Home » Headlines » Your Voice: ‘schijt aan of we winnen of verliezen

Your Voice: ‘schijt aan of we winnen of verliezen

Zo nu en dan ontvangen we een ‘your voice’ van betrokken Willem II supporters. Ook vandaag kwam er een binnen:

Schijt aan of we winnen of verliezen!

Regelmatig komt deze strijdkreet van de Tilburgse tribunes en regelmatig hebben we laten zien dat we dit waarmaakten,

In Tilburg hebben we schijt aan de uitslag, de afgelopen seizoenen zijn een emotionele rollercoaster geweest en waar we het ene jaar uitblonken in verliezen en wanprestaties waren we het jaar daarop de promovendus of de grote verrassing in de eredivisie.

Dit alles ging gepaard met die onoverwinnelijke supportersschare. De term Stilburg is al jaren niet meer van toepassing en diegene die deze term nog wel hanteren zijn zelf supporter van verenigingen die nog teren op de bijnaam ‘volksclub’ omdat deze dat waren in 1985.

Alweer genoeg over andere supporters en al helemaal over andere clubs, wij moeten doen waar wij goed in zijn, dat shirt wat die 11 gasten op dat veld aanhebben onvoorwaardelijk supporten.
Wie die 11 gasten zijn en waar deze ook vandaan komen hebben wij vrijwel geen invloed op en daar moeten we ons momenteel ook helemaal niet druk om maken. Met deze gasten zullen we het moeten doen.

Weet je wat wel wat uitmaakt; dat shirt wat die 11 gasten dragen. Dat shirt dragen zij volgend jaar weer over aan 11 andere gasten en voor het zelfde geld, zijn dat er met een nog veel droeviger niveau. Moge god (of Joris Mathijsen) ons hiervoor behoeden.

Dat shirt wat die gasten dragen, dat shirt, dat supporten wij. Onze opa’s deden dat, onze vaders deden dat en onze kinderen gaan dat ooit doen. En die support die moeten wij NU leveren. Wij moeten nu als nooit tevoren weer achter die mooie club gaan staan. want iedereen ziet dat dit een zwaar seizoen gaat worden.

Denk niet in groepjes, werk elkaar niet tegen en zorg ervoor dat wij trots uitstralen.

Eerste kans om dit waar te maken? Aanstaande zaterdag! Dan spelen we alweer een finale! Wie had gedacht dat die zo vroeg in het seizoen gespeeld zouden worden?

Wij zijn de Tilburg tricolores,

Strijden ook al staan we onderaan,

Schijt aan of we winnen of verliezen!

Willem II zal altijd voortbestaan!

Door: Hoekkie C

27 reacties

 1. Mooie tekst, toevallig viel de opmerking dat onze kinderen ook naar de club zullen gaan me op. Is dat zo? Ik zie om me heen in Rijen en op de voetbaltrainingen juist steeds meer kinderen in andere shirts rondlopen. 020 en 040 zag je altijd al wel eens, maar na het kampioenschap ook meer 010 en pijnlijk genoeg is vooral 076 sterk in opkomst. We kunnen ons shirt terecht nog zo mooi vinden, de jeugd denkt er kennelijk anders over…

  6

  1
 2. Volgende week nu al belangrijkste week van het jaar. Als er niet gewonnen wordt in Apeldoorn en we zijn nog steeds puntloos is t echt crisis.

  1

  0
  • rood wit en blauw

   Het is al crisis sommige invloedrijke “supporters” (die op de achtergrond)zijn “not amused”Er hoeft nog maar iets te gebeuren(verlies Roda) ennn..Die pikken het echt niet langer hoor!

   3

   0
 3. Een begrijpelijk stuk, ook ik kom al jaren trouw vanuit Oisterwijk naar het Koning Willem 2 stadion, heb de promotie vanuit de eerste divisie onder Piet de Visser meegemaakt, degradaties en alles er tussen in. Maar we hebben het hier wel over betaald voetbal, wij kopen een seizoenkaart, verteren het nodige in het stadion, dus we mogen minstens verwachten dat er strijd geleverd wordt, dat de mouwen worden opgestroopt. Ook ik snap dat Willem 2 met deze begroting niet in het linker rijtje gaat spelen, maar we mogen in ieder geval passie, strijd en leeuwemoed verwachten, dat heb ik helaas dit seizoen nog niet gezien. Ik heb een pokkenhekel aan verliezen, maar helemaal als dat zonder inzet, strijd, felheid gebeurd. Onder Streppel zijn we ook een keer gedegradeerd, maar toen zag ik een elftal met weinig klasse, maar wel met veel beleving…dat mogen we nu ook verwachten.

  22

  1
  • Heel mooi weergegeven. Overige is onze club slordig omgegaan met de scouts die heel goed werk hebben verricht zoals Bouwmeester en Piet de Visser.

   3

   0
  • Ben het er helemaal met eens! Ik kom al heel lang bij Willem II ( lang voor de tijd van Piet) en ben dus ook wel gewend dat ze verliezen. Maar het gaat wel inderdaad op de manier waarop!! Als ze er alles aan gedaan hebben met strijd en passie en de tegenstander heeft gewoon meer kwaliteit en is gewoon beter dan heb ik daar vrede mee. Maar als je zo speelt als tegen den Haag die gewoon bar slecht waren dan wordt ik daar niet vrolijk van!!

   3

   0
 4. Het enige wat ons rest is; STRIJDEN ook al staan we onderaan. Als we al dat terechte gemauw op Tilbo ook volhouden op de tribunes en  omzetten in decibellen valt de supporters iig niets te verwijten.

  Hopelijk krijgt vd Looi en staf die strijd ook in het team anders vrees ik het ergste!

  7

  1
 5. dn Baaierd

  Schijt aan of we winnen of verliezen 1 ding is zeker is heb een bloed hekel aan verliezen, en vooral op de manier hoe!! Je kunt alleen winnen als je goals gaat maken. Maar als je alleen Sol voorin hebt staan tussen 5 verdedigers word dat moeilijk. Waar is dat middenveld dat hoort rond de 16 meter  te staan als er een bal voorgegeven word zo moelijk lijkt mij dat toch ook niet. Ik hoop op een zeer aanvallend Willem II as zaterdag. 4-4-2.

  Wellenreuther.

  Heerkens Peters vd Linden Tsimikas.

  Azzaoui Rienstra Lieftink Croux.

  Sol Velikonja

  25

  2
 6. Sogetup

  Goed verhaal mee eens. Ben alleen bang gezien alle reacties de afgelopen weken dat veel mensen dit niet meer op kunnen brengen. Maar van alleen maar fluiten en schelden gaan ze niet beter spelen. So get up!

  4

  1
 7. Respect voor het ingezonden stuk, maar zeker ook niet mee eens.

  Het waren de woorden van Berry: nu doorpakken, wat een grote fiasco is geworden. Had verdomme erg veel vertrouwen in Joris en de staf, maar die is helemaal als sneeuw voor de zon verdwenen….

  Wellenreuter

  Heerkens-Peters-Linden-Tsimakas

  Chirivella-Crowley-Lieftink

  Croux-Sol-Azzaoui

  Iets beters kan ik me echt niet bedenken.

  Laat Lewis en Coulibaly maar een paar maanden in het 2e spelen, wat een miskopen zeg.

  12

  1
 8. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Eens dat we de bv de club ook in uitwedstrijden etc weer moeten steunen aanwezig zijn want de aantallen val tegen tot op heden dit  seizoen. Maar ik hoop niet dat we dat liedje weer gezongen  gaat worden

  Wij zijn de Tilburg tricolores, strijden ook al staan we onderaan, schijt aan of we winnen of verliezen Willem ll zal altijd voorbestaan. 

   

  2

  1
 9. schijt aan of we winnen of verliezen? Helaas, voor mij niet. Ik ben zaterdagavond met een chagrijnige kop naar huis vertrokken. De manier waarop we verloren met name, ik mis strijd en inzet en erger me kapot aan bepaalde beslissingen en het spel. We zouden een stabiele middenmotor moeten worden was het doel, dit doel is nog zeer zeer zeer ver. We zijn momenteel de zwakste en ik kijk er enorm tegenop om tegen Nak te spelen. 

  21

  5
 10. Met zn alle elke wedstrijd 100% gas geven op de tribune!

  11

  1
 11. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  De spelers die het prachtige rood wit en blauw dragen kunnen er inderdaad niets aan doen. Ze hebben ook niet kunnen voorzien dat ze hierin terecht zouden komen. Ook degene die nu zoveel kritiek krijgen, zijn niet schuldig aan de wanprestaties. Van hen wordt verwacht dat ze ”wel even” de kar gaan trekken ondanks hun jeugdige leeftijd, ondanks het vele blessureleed dat ze al meegemaakt hebben. Zelfs de hoofdschuldige Joris M. kan er weinig aan doen. Van linksback naar technisch manager/directeur in een jaar is een brug te ver gebleken.

  Maar de hoofdschuldige is hij en blijft hij. Hij heeft met z’n volle verstand getekend voor de functie. Degene die hem aangesteld heeft, is in mijn ogen net zo schuldig. Ook de hoofdscout is absoluut schuldig aan de malaise van vandaag. Willem II zou een daad moeten stellen door deze hele kliek op non-actief te stellen. Pas dan is het geloofwaardig om weer keihard achter het rood wit blauw te staan.  Passagiers op een zinkend schip wens je ook geen prettige reis!

  13

  7
 12. Morgen lekker op vakantie naar Spanje dus ik zal in ieder geval de komende drie wedstrijden via Fox kijken.

  Ben benieuwd als ik terug ben hoe we ervoor staan.

  1

  3
 13. Roda uit ook verliezen en met een opstelling 532 gaan spelen dan moet erwinneke gouw ze spullen pakken en heel snel oprotte die simpele ziel

  13

  0
 14. Keiebaant

  Sorry ik ben het niet eens met dit ingezonden stuk, ben ook al lang Willem ll supporter en weet ook wel dat wij meer verliezen als winnen. Het gaat wel de manier waarop en hoe deze overwinning/nederlaag tot stand is gekomen.

  Schijt of we winnen of verliezen is voort gekomen uit het seizoen 2010 toen Willem ll financiëel compleet aan de grond zat en iedereen wist dat het bijna onmogelijk was om te handhaven in de eredivisie.  Deze situatie is nu compleet anders , er is een financiële buffer opgebouwd en de nieuwe TD heeft ruim de tijd gekregen om dit seizoen stappen te maken in kwaliteit en een goede selectie neer te zetten, daarnaast heeft Willem II het vorig seizoen bewust voor een behoudende  trainer gekozen en ook het vorig seizoen was het spel niet om aan te gluren.

  Het doet mij pijn om te zien hoeveel foute beslissingen er zijn gemaakt, deze kunnen wel eens heel dramatisch gaan uitpakken voor onze club.

  42

  2
  • ut Reijenaarke

   Keiebaant, jij hebt volkomen gelijk wat je geschreven hebt, ik ben 69 jaar, heb als WII supporter veel meegemaakt met mijn club, maar dit komt, sorry, nu niet meer goed, Joris M. was een goed voetballer maar als TD blijkt dat hij volkomen door de mand is gevallen. ook de assistent, scout bestuur enz., slechter kan het niet. Wij als supporters hebben altijd alle steun gegeven of het nu in het stadion is, of er buiten,

    ik, als invalide op de achtergrond, Willem II forever,

    

    

    

   7

   0
 15. rood wit en blauw

  Goed bedoeld Hoekkie C alle credits…maar zo werkt het bij de meesten niet he!Heb gewoon een teringhekel aan verliezen!En zeker de manier waarop de laatste tijd!

  16

  3
 16. Volle bak achter onze club! Zodra die gasten op het veld meer zelfvertrouwen hebben zal het langzaam aan beter gaan, en daar moet iedereen aan bijdragen!

  28

  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *